1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2019
  5. Labelprint for professionelle

Labelprint for professionelle

 

Butikker, fødevarebranchen, sundhedssektoren samt lager og logistik er de typiske kunder til Brothers nye familie af professionelle TD-4 labelprintere. Fire nye modeller gør det muligt at integrere de små labelprintere i alle it-systemer. De er hurtige, brugervenlige og praktiske, når det daglige arbejde skal klares.

Har I nogensinde spekuleret på, hvad det er for maskiner, der producerer kvitteringer og boner i detailhandlen? Som bruges til at opmærke produkter samt kasser med tekst og stregkoder til lager og transport? Eller som producerer labels til identifikation af medicin og patientprøver på apoteker og sygehuse?

Sandsynligheden er stor for, at det er professionelle labelprintere fra Brother, der udfører arbejdet. Brother har nemlig mange års erfaring med at fremstille specielle labelprintere til erhvervslivet og den offentlige sektor. Printere, der kører problemfrit i mange timer om dagen, dag efter dag, år efter år.

Den nyeste generation af disse ”arbejdsheste” er Brothers TD-4-familie, og netop nu lancerer Brother fire modeller i serien. Alle kan arbejde med direkte termisk print.

Ved hjælp af termisk print kan man udskrive labels i store antal og til lave omkostninger. Det centrale element er et termisk printhoved, der arbejder helt uden farvebånd og blæk.

Med termisk print menes en proces, hvor farvekrystallerne ligger i selve labelen og aktiveres af varmen fra printhovedet, når labelen printes. Her kan hver label indeholde mange forskellige informationer, skrifttyper, logoer, symboler og stregkoder. Enkelte ord kan desuden fremhæves.

Brothers fire nye TD-4 modeller er designet, så de kan automatisere funktionerne så meget som muligt. De gør processerne mere simple og sikrer en hurtig og fleksibel arbejdsgang.

Labelprinterne kan f.eks. føle længde og størrelse af hver label. På den måde kan man nøjes med at indstille enheden på en enkelt gang, og så vil den huske det i årevis. De nye TD-4 labelprintere er samtidig opbygget i moduler, så det er nemt at servicere dem og udskifte de enkelte dele, inklusive forbrugsstoffer som papirruller osv.

Brothers nye TD-4410D, TD-4420DN, TD-4520DN og TD-4550DNWB udskriver op til 8 ips (203 mm pr. sekund). Opløsningen er enten 203 eller 300 dpi. Labelbredden kan være mellem 19 og 118 mm, og en label kan i teorien være tre meter lang.

Forskellen på de enkelte modeller ligger primært i hastighed og tilslutningsmuligheder. Det kan være via USB eller seriel port, Bluetooth, wi-fi eller kablet netkort.

TD-4 nyhederne kan arbejde med de fleste printersprog på markedet inklusive ZPL. Desuden kan man få ekstraudstyr, det er f.eks. muligt at tilkøbe en automatisk kniv eller en afrivningsskinne.

 

Kan bruges mange steder

De typiske anvendelsesområder for Brothers nye professionelle labelprintere er detailhandel, fødevarebranchen, sundhedssektoren samt lager og logistik.

På hospitaler, klinikker, hos læger og hjemme hos patienterne er der strenge krav til identifikation og opmærkning af medicin og prøver. Det samme gælder sporing af patient-prøver.

Med deres fleksible muligheder for udskrivning er Brother TD-4 modellerne derfor oplagte til f.eks. aftalekort, indlæggelseslabels, prøvelabels, laboratorielabels, labels til mikrobiologi eller til opmærkning af doserings- og medicinposer.

Til lager, transport og logistik kan Brother TD-4 printerne bruges til både fragtlabels i standardformater samt til labels i skræddersyede størrelser.

De bruges f.eks. til kasselabels, labels til opmærkning af paller, til kvalitetskontrollabels, fragtlabels, lokationslabels og labels med lovbefalet information.

Endelig er der selvfølgelig detailhandelen og butikkerne, hvor de fleste forbrugere vil kende labels på produkter fra. Her er det vigtigt, at informationerne på hver label er letlæselige og gerne med logo og stregkoder i høj opløsning, så de kan scannes uden problemer ved kassen.

Brothers TD-4D printerne kan f.eks. udskrive prislabels, stregkodelabels, labels til færdigpakkede fødevarer, labels til hyldeforkanter og særlige labels til udsalg, rabat eller prisnedsættelser.

 

Yderligere information

Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk

TD-4 labelprinter og ung kvinde i bageri