Brothers historie i Europa


Brother blev oprindeligt grundlagt for over 100 år siden i Nagoya i Japan og har en rig historie i Europa, der strækker sig mere end 50 år tilbage.

Brother Group leverer produkter og tjenester til kunder over hele verden med produktionsfaciliteter og salgsfaciliteter i mere end 40 lande/regioner (pr. januar 2024).

Brother har været repræsenteret i Danmark siden 1968. Brother Nordic A/S er en del af Brother International Ltd. og samlet er vi 65 ansatte.
I begyndelsen markedsførte vi skrivemaskiner og strikkemaskiner og senere er sortimentet blevet udbygget med printere, telefax, labelmaskiner m.m. Produktmikset er ændret løbende henover årene og i dag har vi laserprintere, multifunktionsmaskiner i laser og inkjet, mobile printere, scannere, markedets stærkeste labelsystem (P-touch) og QL-labelprintere. Vi er enten nr. 1 eller nr. 2 på næsten alle produktområder - en position vi har opnået med det rigtige udvalg af produkter og vores "at your side"*-ånd.
I dag omfatter produktudvalget ikke kun symaskiner til brug i private hjem og i industrien, men også maskinværktøjer og informations- og kommunikationsudstyr fra Brothers udskrivnings- & løsningsprintere, alt-i-én-maskiner, faxmaskiner, labelprintere & scannere sammen med Brothers originale forbrugsvarer og tilbehør.

For at kunne vokse med mindst mulig miljøpåvirkning i en tid med store miljømæssige forandringer, har Brother Group formuleret koncernens vision "At your side 2030" for at vise hvilken retning vi vil tage fra finansåret 2022 til 2030.

Med udgangspunkt i vores "at your side"-ånd, som sætter kunderne først i enhver situation, vil vi præsentere "Brothers raison d'être og værdisæt". Brother vil desuden lægge strategien – og implementere den – ved hjælp af "backcasting”* og ved at sætte en tydelig deadline i 2030.

*En måde at tænke på, der forestiller sig, hvordan fremtiden skal se ud og overvejer, hvad der skal gøres nu, og hvordan man kommer videre ind i fremtiden for at opnå denne vision.

1958 Brother blev etableret i Europa

Brother først etableret i Europa

Det Europæiske Økonomiske Fællesskab var lige blevet oprettet året før, hvor Frankrig, Tyskland, Italien, Belgien, Holland og Luxembourg underskrev Rom-traktaten. Erkendelsen og reaktionen på dette var et yderst vigtigt skridt i Brothers udvikling og vækst

1968 Brother overtager Jones fabrik i Audenshaw, Manchester

Brother overtager Jones-symaskinefabrik i Audenshaw, Manchester

Jones Sewing Machines var veletableret som Storbritanniens førende mærke, men blev ramt af manglende investeringer og udvikling. Denne overtagelse gjorde det muligt for Brother hurtigt at etablere sig i Storbritannien.

1971 Brother producerer verdens første højhastigheds dot-matrix printer

Brother producerer verdens første højhastighedsmatrixprinter

Dette produkt, designet af CDCC og fremstillet på Brother-fabrikker, førte til Brothers beslutning om at diversificere sit produktudbud til kontorteknologi. Det skulle vise sig at blive altafgørende for at gøre Brother til den virksomhed, den er i dag.

1985 første Brother elektroniske skrivemaskine

Brothers første elektroniske skrivemaskine

Efter beslutningen om at diversificere vandt Brothers elektroniske skrivemaskiner hurtigt verdensomspændende succes og det var startskuddet til en stor vækst og anerkendelse af Brother som en seriøs udfordrer indenfor kontorteknologi.

Brother producerer sin første fax maskine

Brothers første faxmaskine

Faxmaskinen blev anerkendt som den grundlæggende kommunikationsenhed på kontoret på den tid. Brother udviklede produkter, der var små, ​​effektive og mest af alt meget konkurrencedygtige. Fax bidrog i høj grad til virksomhedens voksende produktsortiment.

1987 Brother producerer sin første laserprinter

Brothers første laserprinter

Laserudskrivning var på det tidspunkt højdepunktet inden for udskrivningsteknologien, og Brother var i stand til at udvikle sine egne højhastighedsprodukter til kontoret. I dag er Brother en producent i verdensklasse af disse produkter.

1988 første Brother labelprinter

Brothers første labelprinter

Brother har i sandhed kapaciteten til ægte innovation, hvilket kom til udtryk ved lanceringen af den nyeste labelteknologi baseret på et originalt Brother-koncept. Denne innovation resulterede i et helt nyt sortiment af labelprodukter, der i dag fremstiller nogle af de mest holdbare labels i verden.

1995 første Brother laser multifunktionsprinter

Brothers første multifunktionelle laserprinter

Virksomheden var allerede anerkendt som en af verdens førende producenter af innovativ teknologi, da den gjorde et betydeligt gennembrud og integrerede flere funktioner i én maskine med sin første multifunktionelle laserprinter. Baseret på en eksisterende laserprinter integrerede Brother endvidere scanning, fax, telefon og mange andre funktioner. Dette blev det nye benchmark for Brothers konkurrenter og startede en helt ny produktkategori.

1997 første Brother inkjet multifunktionsprinter

Brothers første multifunktionelle inkjetprinter

Brother genskabte succesen med multifunktionelle laserprodukter i inkjetteknologien. Det resulterede i mange produkter, der var mindre, mere farverige og med et lavere støjniveau, men som var lige så funktionelle som lasermaskiner.

2002 første Brother mobile printer

Brothers første selvstændige mobile printer

Dette miniatureprodukt var (og er stadig) den eneste af sin art i hele verden, der er så lille, men kan så meget. Den er nu udskrivningsløsningen for mange store organisationer, for hvem mobilitet er altafgørende lige fra British Transport Police til Hilarys Blinds.

2007 første Brother RFID labelprinter

Brothers første RFID labelprinter

L-700S er et sandt gennembrud i det 21. århundrede og er baseret på Brothers lange erfaring med labels. Den føjer identifikationsmærker for radiofrekvens til virksomhedens labelsortiment. Denne teknik koster normalt tusinde af kroner at implementere, men kan nu realiseres for en brøkdel af omkostningerne med Brothers seneste teknologiske udvikling.