1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2017
  5. Labelprinterens udvikling er også Brothers historie

Labelprinterens udvikling er også Brothers historie

Gennem flere årtier har Brother hjulpet kontorer, håndværkere og privatpersoner med at få orden i deres kaos ved hjælp af letlæselige labels. Den nye QL-800 serie er det hidtidige højdepunkt i udviklingen, der har gjort Brother til verdens største producent af labelprintere.

Labelprinteren er normalt ikke det stykke isenkram, der står længst fremme på skrivebordet. Rigtigt mange mennesker og virksomheder har en – måske flere. De gør deres arbejde hver eneste dag, uden at man hører folk prale af deres hurtighed, flotte skærm eller elegante fremtoning. Labelprinteren er som regel mere diskret, men næsten lige så uundværlig som en moderne laptop eller smartphone.

Brother har været med på ”labelvognen” siden 1988, hvor virksomheden lancerede verdens første elektroniske labelprinter. I årene siden da er der sket en enorm udvikling med stadig bedre labelprintere, som Brother har præget mere end nogen anden fabrikant.

Når man i dag kigger på Brothers første elektroniske labelprinter PT-8E og sammenligner den med en Brother-model fra 2017, ser man tydeligt forskellene. Men man ser også, at kravet om høj kvalitet til en fornuftig pris ikke har forandret sig gennem de næsten 30 år.

Med sit enkle design i gråt, betjening via en drejeskive og en eneste skrifttype er Brother PT-8E i dag en klassisk legende i printerbranchen. Næsten som den første buttede Apple Macintosh i it-verdenen. Brothers labelprintere anno 2017 afspejler en verden i forandring. I dag skal en labelprinter være lige så smart som en smartphone. Den skal kunne gå på internettet, styres af apps, tage sig godt ud på skrivebordet og tilbyde brugerne stor fleksibilitet i design, farver, fonte, billeder, symboler og tape-typer, de kan udskrive på.

Brothers nye QL-800 serie er det hidtidige toppunkt blandt labelprintere på markedet, og den første i verden i sin klasse, der kan udskrive labels i to farver. To af seriens tre printere er trådløse, naturligvis, med både Wi-Fi, Bluetooth og Apple AirPrint. Og cool designet med helblanke overflader, der ligefrem får labelprinteren til at pynte på bordet, i reolen eller, hvor man har placeret den.

De nye QL-800 labelprintere henvender sig både til det professionelle publikum ude i virksomhederne og i den offentlige sektor – og til krævende brugere i hjemmet. Her kan printede labels nemlig også være utroligt praktiske. Til adresselabels og mærkning af hylder, bøger, elektronik – eller til identifikation af mapper, ringbind, dåser, æsker, kasser osv.

I Danmark er Brother blandt de største mærker i erhvervsmarkedet, og de nye QL-800 labelprintere vil styrke Brothers position yderligere. Både til professionelle og i private hjem.

På verdensplan er Brother den klart største fabrikant med omkring 50 pct. af alle solgte elektroniske labelprintere. I de seneste fem år har Brother f.eks. solgt mere end 400 millioner meter af QL labels. Det er nok til at binde Jorden ind i Brothers taperuller 10 gange.

Her er en oversigt over den elektroniske labelprinters udvikling gennem næsten 30 år:

1988 – Brother PT-8E. Brothers første elektroniske labelprinter, der printede på lamineret tape. I Danmark blev PT-8E solgt fra 1989.

1992 – Brother PT-8000. Tastatur i fuld størrelse og nye længere tape i op til 24 mm bredde.

1994 – Brother P-touch PC. Brothers første labelprinter, hvor brugeren kunne sidde ved sin pc og designe sine labels.

2004 - Brother QL-550. Den første printer med automatisk kniv, som kunne printe på taperuller i endeløs bane. Det gav mulighed for at printe labels i op til en meters længde.

2005 – Brother QL-650TD. Brothers første moderne labelprinter, der kunne arbejde uden en computer tilknyttet. Label-layouts kunne lagres i printerens egen hukommelse og f.eks. udstyres med dato og tid.

2008 – Brother QL-580N. Første labelprinter med netkort, så flere brugere kunne udskrive på samme labelprinter.

2010 – Brother QL-700 serie. Første trådløse labelprinter fra Brother. Lettere betjening og design af egne labels. P-touch Editor software, der ikke kræver nogen installation.

2012 – Brother PT-P750W. Både Wi-Fi og NFC (Near Field Communication), der giver nem trådløs kommunikation mellem printer og en Android smartphone. Man skal blot lade mobiltelefonen røre ved labelprinteren et øjeblik.

2017 – Brothers QL-800 serie. Udskrifter med både sort og rød skrift. QL-820NWB modellen har op til 6 MB hukommelse og dermed hukommelse til at gemme op til 250 forskellige labels. Fås til både kablet og trådløst netværk. Bluetooth gør det nemt at forbinde smartphones og tablets med Brothers iPrint&Label app. Printeren registrerer automatisk den type labeltape, man har sat i. ”Smarte labels” er nu en realitet.

Yderligere information
Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk
eller
Bomberg PR, telefon 22 67 25 27, e-mail leif@bomberg.dklabelprinter