1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2022
  5. Sådan ætser du i metal med Brother stenciltape

Sådan ætser du i metal med Brother stenciltape

 

Processen at ætse i metal kaldes elektrolyse, og den kan bruges på det meste metal samt de fleste forkromede overflader. Har man brug for at opmærke metalgenstande med navn, QR-kode, stregkode, varenummer eller andet, kan det gøres hurtigt og let. Man skal blot bruge en label fremstillet af Brother Stenciltape, et elektrolyseapparat med en elektrolysepen samt en elektrolysevæske (afhængig af metaltype) og en neutraliserings-væske. Begge væsker er harmløse og godkendt til fødevarer.

Før man begynder processen med at ætse sin tekst eller kode ind det metal, der skal opmærkes, designer og printer man en label på Brother stenciltape. Tapen fås i 18, 24 eller 36 mm bredde, så der er mange muligheder for at fremstille en unik label i netop den længde og bredde, som passer bedst til formålet. Brother stenciltape er velegnet til alle slags opmærkning af metal, og især når der er behov for forskelligartet opmærkning i et begrænset antal.

Når labelen er klar, væder man metallet med en elektrolysevæske, lægger labelen på, og væder igen med samme væske. Herefter kører man elektrolysepennen, der er tilsluttet elektrolyseapparatet, hen over labelen flere gange, så man er sikker på, at ætsningen er gået igennem labelen, som den skal. Bemærk, hvis man trækker pennen hen over metallet udenfor labelen, så vil dette metal også tage farve, så det er vigtigt, at den ikke kommer ud over labelens kant. Det er derfor en fordel at bruge en label, der er så bred som muligt. Hvis der er behov for det, kan hver label kan bruges 5 til 10 gange.

Elektrolyseprocessen stoppes ved at påføre en neutraliserende væske. Herefter er ætsningen tilendebragt, og man kan tørre metallet af. Gør man ikke dette, vil processen fortsætte, og man kan risikere et noget mørkere resultat, end det man ønskede.

Apparatet kan fås med en timer-funktion, og bruger man den kombineret med en bred elektrolysepen, sikrer man sig ensartede resultater. Dette er især vigtigt, når man skal opmærke flere ting og ønsker, at de fremstår ens.

Se denne video, hvor processen er vist.

Brother forhandler ikke elektrolyseapparatet. Kontakt os for mere information.

STe Stencil Tape on Stainless Steel Plate