Turvallisuuden tulevaisuus

Sikkerhed – et nyt miks af udfordringer

I 2025 vil der anslået være 80 milliarder IoT-enheder, der genererer data og forsyner os med en masse indsigt. Med alle disse data, der kræver behandling, opbevaring og beskyttelse, bliver sikkerhed en mere kompleks udfordring.

Det er dog ikke kun datamængden, virksomhederne skal tænke på. Det er også afgørende at tage højde for et nyt miks af udfordringer, når man beslutter, hvordan systemer skal designes:

Den menneskelige risiko

mennesker er ofte det svage led i sikkerhedskæden. Særligt biometri vil mindske de menneskelige risici, såsom at glemme fysiske dokumenter i bussen eller toget, miste enheder eller glemme adgangskoder.

IoT og beskyttelse af enheder

I en verden, hvor alt er forbundet stiger risikoen for datakriminalitet eksponentielt. Virksomheder har brug for at sikre, at enheder såsom kontor-wearables og køleskabe ikke giver adgang til deres systemer. 

Agilt arbejde

I en verden, hvor medarbejderne ønsker at arbejde fleksibelt, uafhængigt og sammen, skal netværkssikkerheden være stærk, diskret og gnidningsfri. Medarbejdere oplever flerfase-logins som en blokering for produktiviteten og forventer nu, at alt er umiddelbart tilgængeligt. Igen vil biometri understøtte medarbejdernes sikkerhed.

Persondata og overholdelse af lovgivning

På tværs af Europa beskytter borgerne i stigende grad deres persondata og er bevidste om deres »ret til at blive glemt«. GDPR vil ikke blive den sidste lovgivning, der vil være kompleks at overholde. Virksomheder vil skulle geare deres systemer og processer for at overholde disse love – ellers står de over for store bøder.

Det fremadrettede perspektiv – den afgørende udvikling inden for cybersikkerhed

I de kommende år vil udviklingen få en stor betydning for og indflydelse på udviklingen af sikkerhed.

Cloud migration

Cloud-teknologi blev engang anset som en backup-tjeneste til dokumenter, men bliver nu en primær forretningsdrivkraft. De sikkerhedsværn, som tilbydes med clouden, er designet med førende sikkerhedsekspertise. Fysisk adskillelse, en reduktion af sårbarheden, forbedret robusthed og konstante opdateringer vil alt sammen hjælpe til at forbedre serversikkerheden.

Løbende sikkerhedsovervågning

Offensive sikkerhedsværn vil blive indført for at gennemgå systemer for trusler. Denne teknologi, der vinder frem, gør det muligt for organisationer at holde sig et skridt foran cybertruslerne og vil også levere realtidssynlighed af brugen per enhed.

Blokkæder

Blokkæder er forenklet sagt meget detaljeret listeinformation, men de rummer et stort potentiale for at forbedre verden. Ved at opbygge et meget detaljeret billede af forsyningskæder vil de stramme nettet om mistænkelige og kriminelle aktiviteter overalt, ja endda ophæve beskyttelsen af korrupte regimer. Brugen af dem i finansteknologien vil også medføre finansiel sporbarhed, hvilket vil sætte en stopper for skumle transaktioner. Således vil blokkæder kunne omforme datasikkerheden og bankprocedurer.

Kognitiv cybersikkerhed 

En potentiel ulempe ved big data er, at de er attraktive for cyberkriminelle. Omvendt kan de også bruges til at bekæmpe dem. Big data efterlader spor, hvilket gør det meget nemmere for sikkerhedsanalytikere, -arkitekter og gennemgribende læringsprogrammer at forudsige angreb og identificere gerningsmændene, inden de går i aktion.


Mere fra Innovation

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen