1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2020
  5. Nyhed fra Brother - nye labelprintere med to forskellige printteknologier

Nyhed fra Brother - nye labelprintere med to forskellige printteknologier

De typiske kunder for Brothers to nye professionelle labelprintere, TD-4420TN og TD-4520TN, er sundhedssektoren, lager, logistik, detailbutikker og fødevarebranchen. Disse kan nu se frem til to alsidige nyheder, der kan udskrive labels på to forskellige måder.

Labelprintere bruger normalt én af to forskellige teknologier til at udskrive deres informationer på, men nu tilbyder Brother to nye labelprintere, der kan bruges til begge typer udskrifter. Brugeren vælger selv hvilken printmetode, der bedst dækker behovet i forbindelse med den aktuelle opgave.

De to nye Brother TD-4420TN og TD-4520TN kan arbejde både med direkte termisk print og termo transfer. Den maksimale printbredde er på 108 mm for TD-4420TN og 105,7 for TD-4520TN. Printhastigheden for TD-4420TN er på 152 mm i sekundet og 105,7 mm i sekundet for TD-4520TN

De to printteknologier dækker forskellige behov, derfor kan det være en fordel for professionelle brugere med forskelligartede printopgaver at have begge printmetoder samlet i samme enhed. Så behøver de nemlig kun at anskaffe én labelprinter.

Printere med ”direkte termisk print” udskriver labels ved hjælp af et termisk printhoved, der gør traditionelle farvebånd og blæk helt overflødige, og gør produktionen af labels mere økonomisk.

Labellen, der bliver anvendt til ”direkte termisk print”, har et varmefølsomt toplag. Det er bedst egnet til labels, der kun skal holde i begrænset tid.

”Termo transfer” er derimod en teknologi, hvor tydeligt og holdbart print brændes ned i labelen. Det er dyrere, men man får til gengæld labels af høj kvalitet, som holder længere.

Topmodeller i en ny familie

TD-4420TN og TD-4520TN er de to nye topmodeller i Brothers alsidige TD-4-familie af professionelle labelprintere. Den har nu seks medlemmer, der spænder vidt i forhold til pris, funktioner og anvendelsesmuligheder.

”Danskerne har taget rigtig godt mod vores nye TD-4 printere, fordi de leverer en fin kombination af stærke funktioner, solidt design og en attraktiv pris. De to nye topmodeller henvender sig til dem, der vil have det bedste på markedet”, forklarer Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær fra Brother Nordic A/S.

Brother har længe været aktiv på det danske marked for professionelle labelprintere, og der er en vis sandsynlighed for, at virksomheder har en eller flere af de populære modeller stående rundt omkring i organisationen.

I detailhandlen bliver de f.eks. brugt til at opmærke fødevarer med stregkoder samt info om indhold, allergener og pris, og de kan også med fordel anvendes til kvitteringer og boner. På apoteker og sygehuse ser man dem printe labels til identifikation af patientprøver og medicin.

Brother TD-4420TN

Brother TD-4420TN er en kompakt labelprinter til termo transfer, der også kan bruges til direkte termisk print. Den hører derfor til de mest fleksible labelprintere på markedet.

Printeren fungerer både med USB, RS-232C og kablet netværk. Det kablede netkort gør det nemt for flere at deles om labelprinteren, og med drivere til både Windows, Mac, Linux samt mange indbyggede emuleringer kan labelprinteren integreres med de fleste IT-systemer.

USB-stikket i Brother TD-4420TN gør det muligt at forbinde f.eks. en stregkode-læser, en elektronisk vægt eller et eksternt tastatur. Desuden kan labelprinteren udstyres med en kniv eller en særlig enhed til automatisk labelaftagning.

Brother TD-4520TN

Langt hen ad vejen er TD-4520TN og TD-4420TN ens. Det gælder f.eks. i den grundlæggende teknologi, eksterne forbindelse, emuleringer og udvidelses-muligheder. Der er dog forskelle, som kan være vigtige for bestemte kunder.

TD-4520TN kan således udskrive i den højere opløsning på 300 dpi, hvor TD-4420TN må ”nøjes” med 203 dpi. Til gengæld er TD-4420TN hurtigere - 152 mm i sekundet mod 127 mm på TD-4520TN. Desuden kan printbredden være op til 108 mm på TD-4420TN og 105,7 på TD-4520TN.

Priser og levering

Brother TD-4420TN koster 4.699 kroner ekskl. moms. (5.874 kr. inkl. moms)

TD-4520TN er prissat til 5.399 kroner ekskl. moms. (6.749 kr. inkl. moms).

Den er til salg hos Brothers mange forhandlere.

Yderligere information

Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk eller Bomberg PR/Pure PR, telefon 22 67 25 27, e-mail leif@bomberg.dk

TD4 labelprinter og to kasser med muffins