1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2016
  5. Brothers bærbare printere er et kæmpehit blandt tatovører

Brothers bærbare printere er et kæmpehit blandt tatovører

Normalt bruges Brothers PocketJets mest af sælgere, konsulenter, servicefolk og redningstjenester, som skal udskrive dokumenter i god kvalitet, mens de er undervejs. Brothers PJ-printere sætter dog også deres spor på flere hundredetusinde menneskers farverige kropsudsmykning.


Brothers printere er en stor succes hos masser af familier med hjemmekontor, hos mange mindre virksomheder og i den offentlige sektor.

Men at Brother også skulle blive en kæmpemæssig succes i verdens tatoveringsindustri, har de færreste tænkt på. Heller ikke Brothers designere og marketingfolk, da de udviklede firmaets nye PocketJet 700-serie af bærbare printere.

De er i dag standardprintere hos dygtige tatovører i både Europa og Nordamerika, der bruger Brother PocketJets til at lave forlæg, som de tatoverer efter.

Amerikanske tatovører var de første til at opdage mulighederne i den særlige termoprint-teknologi, der kendetegner Brothers PocketJet printere.

Ideen nåede dog hurtigt over Atlanten, og i dag bruges Brothers PJ-familie af bærbare printere i over 1.000 tattoo studier i Europa. En del af dem i Danmark.


Brother har dermed fundet en stor, ny og farverig kundegruppe til sine slanke PocketJets.

Disse printere bruges ellers mest af sælgere, konsulenter, servicefolk og redningstjenester, som skal udskrive dokumenter i god kvalitet, mens de er undervejs.

PocketJets er fremtiden inden for tatovering
Den kendte engelske tatovør Paul Talbot er en af de glade brugere af en Brother PocketJet printer:

”PocketJet har fuldstændig forandret den måde, jeg tatoverer på. I dag er min Brother-printer lige så vigtig som sort blæk i mit arbejde,” fortæller han.

Som andre tatovører tegner Paul Talbot først sit design på en computer, hvor kunderne også kan vælge mellem masser af færdige motiver – medmindre de vil have deres tatovering specielt udformet til dem selv.

Den færdige tegning udskriver Talbot på specielt stencilpapir, så han nemt kan overføre motivet til kundens hud.

”Min PocketJet 700 er meget nøjagtig og detaljeret. Samtidig er den robust og nem at have med rundt, når jeg optræder med min tatoveringskunst på f.eks. festivaler og ved koncerter her i England, ude i Europa eller ovre i USA,” forklarer Paul Talbot.

Den 42-årige tatovør har en baggrund som musiker og grafisk designer. Hans hjemmebane er Modern Electric Tattoo studiet i Birmingham, men hans berømmelse og talent har gjort ham til en eftertragtet herre internationalt. Både hos publikum, der gerne vil have en ny tatovering – og hos sine kolleger.

Paul Talbot har derfor fået optaget flere videoer til YouTube. Her viser han bl.a., hvordan Brothers PocketJet printere gør tatoverings-arbejdet lettere og strømliner hele processen fra idé til færdig tattoo.

”PocketJets er fremtiden for tatoveringsindustrien og lige så vigtig som introduktionen af éngangs-nåle. Printeren tjener sig hurtigt hjem, og den er tusind gange bedre end den gamle måde, vi lavede tatoveringer på,” vurderer den britiske stjerne-tatovør. 

Seks PocketJet modeller at vælge imellem
I takt med efterspørgslen og udviklingen i markedet har Brother udvidet sin PJ-familie af bærbare sort/hvid termoprintere.

I dag kan man vælge imellem seks PJ-700 modeller, hvor de tre er specielt anvendelige for tatovører, fordi de kan udskrive i høj 300 DPI opløsning – punkter pr. tomme.

Alle måler 255 x 55 x 30 mm og vejer omkring 610 gram. De kan forsynes med et 11,1 volt Li-ion batteri, som købes separat. Det kan køre i mange timer på en opladning.

Alt efter model har PJ-700 printerne USB-stik, trådløst Bluetooth og/eller Wi-Fi. Topmodellen PS-773 kan f.eks. arbejde med Apple AirPrint, Google Cloud Print™, Android Print, Mopria print direkte fra en Android smartphone og Brothers gratis iPrint&Scan-app. Den fås til både iPhone/iPad og Android.

Priser og levering
De bærbare printere i PocketJet serien kan alle købes hos Brothers mange forhandlere på det danske marked.
PJ-722 med 203 x 200 punkters opløsning, USB, printbar bredde på 204,2 mm og download af skabeloner koster 3.499 kr. ekskl. moms (4.374 kr. inkl. moms).
PJ-762 som PJ-722, men også med trådløs Bluetooth er prissat til 3.999 kr. ekskl. moms (4.999 kr. inkl. moms).
PJ-723 med op til 300 x 300 dpi opløsning, USB, og printbar bredde på 208,8 mm koster 3.999 kr. ekskl. moms (4.999 kr. inkl. moms).
PJ-763 som PJ-723, men tillige Bluetooth, koster 4.599 kr. ekskl. moms (5.749 kr. inkl. moms).
PJ-763MFI som PJ-763 og med speciel tilpasning til Apple iPhone og iPad er prissat til 4.999 kr. ekskl. moms (6.249 kr. inkl. moms)
Brother PJ-773 som PJ-763, med Wi-Fi, koster 4.999 kr. ekskl. moms eller (6.249 kr. inkl. moms).

Yderligere information
Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk eller Bomberg PR/Pure PR, telefon 22 67 25 27, e-mail leif@bomberg.dk

Brother PocketJet mobiilitulostin