1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2023
  5. Brother fejrer 35 år med labelprint

Brother fejrer 35 år med labelprint

Brother har nået en milepæ i år - det er nemlig 35 år siden Brother opfandt den elektroniske labelprinter.

Som en erfaren udbyder af printteknologiløsninger indtog Brother markedet med den populære P-touch-labelprinter. Og her, mere end tre årtier senere, er den stadig en nødvendighed i mange virksomheder.

Medarbejdere bruger i stigende grad labelprint i det daglige til alt, lige fra opmærkning af filer og mapper til print af sporingslabels og labels til kontorskilte. Blandt brugerne er også kontormedarbejdere, receptionister, HR-medarbejdere, IT-folk og økonomimedarbejdere.  Og med P-touch-labelprinterne er det nu muligt at arbejde hvor som helst.

En uvildig undersøgelse gennemført på vegne af Brother viser, at brugen af labelprintere er steget siden 2019. Samtidig forventer cirka en tredjedel af alle medarbejdere, at mængden af labelprint vil stige over de næste tre år.

Stigningen skyldes nyere anvendelsesområder som sporingslabels, stregkodelabels og QR-koder samt opmærkning af kabler på kontoret og arbejdspladsen, hvor der er stadig mere video- og konferenceudstyr og flere åbne kontorlandskaber.

For at fejre denne milepæl kommer Brother her med et tilbageblik på det foranderlige kontormiljø fra de forgangne 35 år og på de labelprintløsninger, man har udviklet undervejs. 
 

Brother og det foranderlige kontormiljø 


1980'erne


Kontormiljøet har forandret sig markant siden 1980’erne.

Nogle husker nok de store, klodsede computere og faxmaskiner, der blev brugt til at sende og modtage vigtige dokumenter.

Det var desuden det årti, hvor pc’en begyndte at blive populær. Det var i høj grad med til at forandre arbejdspladsen for altid. Virksomhedskulturen handlede på det tidspunkt hovedsagelig om lange arbejdstider og formel påklædning på kontoret.  
  
I 1988 lancerede Brother P-touch-labelprinteren som en hjælper til kontormedarbejderen. Den klassiske PT-6 var verdens første håndholdte, elektroniske labelprinter, der printede holdbare labels til at skabe orden på kontorerne med. 

1990'erne

1990’erne blev det årti, hvor internettet blev gjort offentligt tilgængeligt, og vi blev forbundet med hinanden. Det var også disketternes, de første mobiltelefoners og bevægelsen mod større, åbne kontorlandskabers tid.

Brother fulgte med tiden, og i 1990 lancerede man den første P-touch-labelprinter med tastatur.

2000'erne

Ved årtusindeskiftet blev der vendt op og ned på det traditionelle kontormiljø af generation Y, der kom ind på arbejdsmarkedet.

2000’erne blev en epoke, hvor måden at arbejde på forandrede sig radikalt. Ny teknologi og højhastighedsforbindelse blev en selvfølge på kontoret, og kommunikationen tog for alvor fart, da smartphonen blev folkeeje.

For at holde trit med virksomhedernes behov lancerede Brother den første genopladelige udgave af P-touch-labelprinteren. Og i 2004 fulgte den første labelprinter til adresselabes

I 2010’erne var kontorkulturen præget af samarbejde, fællesskab og lighed. Der opstod desuden et boom i antallet af nystartede virksomheder og dermed i etableringen af kontorfællesskaber.

Brother fulgte med trenden og gjorde labels mere fleksible og tilgængelige via smartphone. I 2018 lancerede Brother den første egentlige farvelabelprinter.

I det seneste årti har kontormiljøet forandret sig til ukendelighed, og medarbejderne kan nu ”arbejde hvor som helst”. Også den tendens afspejles af P-touch-serien.


P-touch-serien i dag

P-touch-labelprinteren er blevet et af de mest kendte mærker inden for labelprint. Brugernes tre vigtigste årsager til at vælge Brothers labelløsninger er: kvalitet, kompatibilitet og pålidelighed.

Brother har løbende udviklet sortimentet over de seneste 35 år for at give virksomheder den funktionalitet, der er nødvendig for at tilpasse sig et foranderligt arbejdsmiljø.

Brother P-touch-serien omfatter både små, kompakte, håndholdte og stationære labelprintere og tilslutningsbare modeller, der gør det muligt at printe labels fra smartphone eller tablet via wi-fi eller Bluetooth. Der er dermed en løsning til enhver virksomhed.  

Læs mere om, hvordan P-touch labelprintere kan hjælpe din virksomhed

 

OBS! Brother giver 20 % rabat på udvalgte P-touch-labelprintere i oktober og november 2023.
Rabatten omfatter bordmodellerne PT-D210/VP, PT-D460BTVP og PT-D610BTVP.

 

* Undersøgelsen blev gennemført af Qual Street and Sharp Research fra oktober 2022 til februar 2023 i Storbritannien, Frankrig og Tyskland blandt brugere og købere af labelprintere til kontormiljøer. I alt deltog 817 respondenter, og 45 blev interviewet om deres virksomhed, printere, opmærkningsprocedurer og købsadfærd.
Labelprinter og labels