1. Hjem Brother
 2. Brother til hjemmet
 3. Blogs til hjemmet
 4. Dit hjemmekontor
 5. 2024
 6. 5 gode idéer til at holde orden på skrivebordet og hjemmekontoret
Hjemmekontor

5 gode idéer til at holde orden på skrivebordet og hjemmekontoret

At arbejde hjemmefra er blevet en helt naturlig ting nu, og derfor er det vigtigt at skabe et funktionelt hjemmekontor, hvor der er rart at være.

Læs med her, og få vores bedste tips til et velorganiseret hjemmekontor – det handler om at rydde op på skrivebordet, sørge for at have det rigtige udstyr og sikre en god balance mellem arbejde og privatliv.

1. Hold skrivebordet pænt og ryddeligt

Uanset om du har dit eget skrivebord eller deler skrivebord med andre, kan ting og sager hurtigt komme til at ligge og flyde.

 • Rod i omgivelserne kan gøre dig stresset og distraheret, så gør det til en vane altid at få ryddet op på dit skrivebord før en ny arbejdsdag, så du kan bevare overblikket.
 • Hav kun de ting, du bruger mest, liggende fremme på skrivebordet, og opbevar småting som clips, kuglepenne og post-it-notes i små beholdere.

2. Opret et arkivsystem

Modstå fristelsen til at printe alle dokumenter, da papirer har det med at hobe sig op.

 • Hav en brevbakke stående til de vigtige papirer, der skal kigges i regelmæssigt, og benyt skuffer, arkivskabe eller kasser med labels til at arkivere undervejs, så skrivebordet altid er pænt og ryddeligt. Håndholdte labelprintere er en god løsning til opmærkning, da de er lette, bærbare og kan printe labels i mange forskellige størrelser.    
 • Digitalisér dit arkiv ved at scanne dine dokumenter og gemme dem på computeren eller i skyen. Se Brothers scannere.

3. Indret et pauserum væk fra skrivebordet

Når man arbejder hjemmefra, kan grænserne mellem arbejdsliv og privatliv nemt blive udvisket. Sørg for at tage regelmæssige pauser og træde ud af hjemmekontoret eller væk fra skrivebordet i løbet af dagen.

 • Indret hjemmekontoret i et separat rum, så du nemmere kan adskille dit privatliv og dit arbejdsliv. Hvis du ikke har et separat rum, kan du vælge et hjørne af et lokale, der kan indrettes til arbejdszone.
 • Sørg for at sætte grænser, og udarbejd en arbejdsplan, der er synlig for alle i hjemmet. Når det er muligt, bør du på forhånd give familien besked om vigtige møder, så du ikke bliver forstyrret.

4. Vælg det rigtige udstyr

Det er vigtigt at vælge det helt rigtige udstyr til hjemmekontoret. Det er med til at holde produktiviteten oppe og humøret højt, og så kan det samtidig hjælpe dig til at holde orden og bevare fokus. Det kan godt være dyrt at investere i de rette møbler og det rigtige udstyr, men det er prisen værd i det lange løb.

 • De vigtigste komponenter er et velorganiseret skrivebord, en behagelig stol, en god skærm og en computer eller laptop. Afhængigt af, hvilken type arbejde du har, skal du måske også bruge en printer, en scanner, en telefon, et headset, en makulator og en labelprinter til at organisere din arbejdsplads.
 • Hvis man sidder ved skrivebordet i lange perioder uden korrekt støtte til ryggen, kan man godt få problemer med kropsholdningen. Det er derfor en god investering at vælge en god, ergonomisk kontorstol, der kan indstilles, så den passer til dig. Desuden er det vigtigt, at eksempelvis tastatur og mus er i den rigtige højde og afstand. Ydermere viser undersøgelser, at hæve-sænke-borde er bedst for kroppen, og at de kan øge produktiviteten med op til 10-20 %. Det er bestemt værd at kigge nærmere på, når du skal indrette dit hjemmekontor.

5. Gør hjemmekontoret til et behageligt sted at arbejde

Foruden de ting, du er nødt til at have for at kunne udføre arbejdet, er det vigtigt at skabe et hjemmekontor, hvor du har lyst til at opholde dig. Det skal være både lyst, luftigt, behageligt og inspirerende.

 • Sørg for, at der er tilstrækkelig med belysning, og at det er et roligt hjørne, hvor du kan deltage i virtuelle møder og besvare opkald. Med masser af naturligt lys kan hjemmekontoret blive et beroligende sted, hvor du føler dig energisk og samtidig belaster øjnene mindst muligt.
 • Vælg gerne et rum med et vindue og en smuk udsigt, så du mærker roen, mens du arbejder. Hvis der ikke er meget naturligt lys på hjemmekontoret, kan du overveje at anskaffe en dæmpbar lampe, så lyset kan justeres efter forholdene.
 • Vælg gerne motiverende tilbehør som en opslagstavle, inspirerende citater, motiverende bøger og billeder samt grønne planter og blomster for at løfte stemningen endnu mere.

Mere fra Dit hjemmekontor

Tilbage til toppen