1. Hjem Brother
  2. Løsninger til virksomheder
  3. Case studies
  4. Tydeligt opmærket bæredygtighed i gårdbutikken
Fødevarelabels

Tydeligt opmærket bæredygtighed i gårdbutik

Gårdbutikken Fat og Fe i Norge startede i det små med salg af Debio-godkendte æg. Det blev hurtigt meget populært. Nu er butikken spækket med madvarer og økologiske produkter for den kræsne gane – tydeligt opmærket for kunderne.

Hver hylde er tydeligt opmærket med labels for mel og korn, og et bredt udvalg af næringsrige råvarer uden kunstige tilsætningsstoffer, der er hampfrø, økologisk stenmalet mel, glutenfri havregryn og kokosblomstsukker – madvarer, der kræver lidt viden, men som stadig oftere bliver efterspurgt af bevidste forbrugere.

 
Stort udvalg af økologiske varer

– Nogle af mærkerne, vi har her, er kendte af mange, men en del produkter er ikke så kendte. Derfor er opmærkningen af varerne og informationen om, hvad de indeholder, vigtig for vores kunder, forklarer indehaver Thea M. Engelstad. Hun driver butikken sammen med søsteren Maj. De to søstre er optaget af produkter, som er bæredygtige, økologiske, redesignet, produceret af småbrug eller lokale leverandører.

Håndplukket vareudvalg
– Vi opdagde hurtigt at Debio-godkendte æg var en populær madvare, som folk kom langvejsfra for at få fat på. Vi forstod, at hvis varerne var interessante nok, så kunne vi drive en god forretning her på gården, uden central beliggenheden i byen, fortæller Thea. Sådan gik det til, at Fat og Fe blev en gårdbutik, som bugner af specialvarer og økologiske madvarer. – Vi var optaget af at tilbyde gode, lokalt producerede madvarer. I kombination med lokale grøntsager og andre produkter fra nærområdet, udvidede vi med økologiske varer. Men fortsat var det Debio-godkendte æg, som trak mest, fortsætter Thea.

Gik efter guldet
– Så traf vi et valg. Vi bestemte os for at være tydelige omkring vareudvalget og startede arbejdet med at blive certificeret til Debios guldmærke, det vil sige at 90 procent af omsætningen skal komme fra økologiske madvarer.

Det har givet succes for gårdbutikken, som har fået national opmærksomhed for sin gode nichedrift i charmerede omgivelser på Fevang i Sandefjord.

Hver uge kommer faste kunder tilbage for at fylde tomme æsker op med friske æg, genopfylde tom genbrugsemballage med økologisk vaskemiddel og købe varer, som ikke er standardvarer i traditionelle fødevarebutikker.

Brother er leverandør af labelløsninger af høj kvalitet, som kan hjælpe med at løse dine opmærkningsopgaver. Vi har et stort udvalg af labelprintere og tape, tilpasset forskellige brancher. Se vores QL-800 labelprinterserie.

Fødevarelabels FatogFe hylder

 

 

"Nogle af mærkerne, vi har her, er kendte for mange, men en del produkter er ikke så kendte. Derfor er opmærkningen af varerne og informationen om, hvad de indeholder, vigtig for vores kunder"

Thea M. Engelstad, indehaver af Gårdbutikken Fat og Fe