A brightly lit office complex of the future is filled with open spaces and green plants to create a more productive city workplace

10 faktorer i udviklingen af fremtidens arbejdsplads

Det er ikke kun menneskene og teknologien på arbejdspladsen, der ændrer sig – hele konceptet omkring at arbejde gentænkes, så design og udførelse kommer i fokus.

Den største effekt vil kunne mærkes, når visionære virksomheder og kontorrumsdesignere forener de bedste aspekter inden for teknik, miljø, velvære, livsstil og design i en ny slags superarbejdsplads, der lever op til alle vores behov.

Lad os se på, hvordan fremtidens destinationsarbejdspladser vil se ud, føles og fungere – med disse 10 vigtige kendetegn. 

Bo- arbejds- og legedestinationer

Hvad enten det er midt i byen eller i en forstad – fremtidens arbejdspladser vil være fælles knudepunkter, der byder på en overflod af såvel underholdningsmuligheder som praktiske faciliteter.

Åbent plan bliver til åbent arbejde

Den moderne indretning ændrer hele den måde, arbejdspladsen føles på, fordi der skabes steder til at tænke, fokusere, skabe og samarbejde på. Grupperum, samarbejdsområder, stillehjørner, mentorkabiner, digitale blackout-zoner, caféer og afslapningsområder såsom tagterrasser vil vinde større indpas.

Sanselig

Transportabel teknologi vil knyttes til sensorer, så vi direkte kan styre, hvordan den fremtidige arbejdsplads føles. Parametre som temperatur, iltning, væskeindtag og den enkeltes foretrukne it-opsætning vil kunne tilpasses individuelt og vil understøtte hele oplevelsen.

Modulær og tilpasningsdygtig

Med et rum i topklasse og åbenhed som topprioritet vil tilpasningsevnen blive et primært krav til arbejdspladser. Her vil tilpasningsmuligheder såsom forskydelige vægge og skærme samt modulære møbler og skriveborde gøre det muligt for organisationer at tilpasse sig og give rummet nye formål alt efter opgaven.

Produktive møbler

Medarbejdernes præstationer kan løftes ved at vælge møbler, der både er praktisk raffinerede og videnskabeligt optimerede. Mens sovekabiner og skrivepulte løser eftermiddagens træthed, vil individuelle lydisolerede bokse gøre det muligt for folk at foretage private opkald eller dikteringer i fred.

Samarbejdende teknologi

i slutningen af 2020’erne vil VR, AR og 3D-hologrammer gøre det muligt at afholde engagerende konferencer eller produktfremvisninger på tværs af kontinenter i omgivelser, der kan være alt lige fra stranden til det ydre rum.

Gestus-kontrol

Touchscreen-teknologi og innovationer fra spilindustrien, såsom teknologi til gestuskontrol, vil gøre det muligt at justere alt fra opsætninger med store eller mange skærme til lyssætning blot ved at bevæge hånden.

Gendannelse af balancen

Planter, naturen, vandet, farver og naturligt lys vil i stigende grad indgå i kontormikset i en udvikling, der vil øge kreativiteten og produktiviteten. Vi vil endda kunne bruge virtual reality til at tage på stranden i pauserne.

High tech-stimuli

Du kan regne med at opleve videnskabeligt udviklede og naturligt inspirerede stimuli, såsom døgnlys og sanseberøvende tanke til nervestimulering, der vil indgå på arbejdspladsen.

Underholdningsgoder

Fremtidens kontorbygninger vil være udstyret med fitness-faciliteter, billardborde, barspil og brætspil, der vil hjælpe medarbejderne til at koble fra al teknologien ved hjælp af god, gammeldags sjov. Selvom disse goder sjældent anvendes uden for pauserne, øger de medarbejdernes engagement og medvirker til at gøre arbejdspladsen til sociale, fælles centre, hvilket igen øger moralen. 


Mere fra Innovation

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen