1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2014
  5. Brother får guldmedalje for ikonisk designede labelprintere

Brother får guldmedalje for ikonisk designede labelprintere

For tredje år i træk uddeler den internationale iF Design jury en eftertragtet Gold Award til Brother. Denne gang var det Brothers elegante TD-2000 serie af labelmaskiner, som design-eksperterne forelskede sig i.

 

Brother er begyndt at samle på internationale priser, awards og udnævnelser for sine produkter.

 

Senest har Brother modtaget en Gold Award for sin populære TD-2000 familie af labelmaskiner, som de kritiske dommere i iF Design ligefrem kalder for ”meget ikoniske og har et fantastisk udseende.”

 

Gold Award er den højeste anerkendelse, man som producent kan opnå i iF Design-sammenhæng. Kun et lille antal produkter kommer så langt, og Brother er bl.a. kommet i fint selskab med LG’s berømte buede smartphone.

 

I år deltog 4.615 forslag fra 55 lande i konkurrencen om den prestige-fyldte iF Design-pris, der uddeles i Tyskland. Brother modtog seks iF Awards og en enkelt af de sjældne Gold Awards.

 

Tre modeller til den mobile tidsalder

Brothers TD-2000 familie af labelmaskiner ser ikke kun godt ud. De er også usædvanligt praktiske og letbetjente, hvilket har gjort dem til store sællerter i en række lande, herunder også Danmark.

 

TD-2000 familien består af de tre medlemmer TD-2020, TD-2120N og TD-2130N, der alle hører til de hurtigste labelmaskiner i deres klasser.

 

De er samtidig blandt de meste kompakte og letteste på markedet (1,34 kg), og de kombinerer desktop og mobil udprintning i samme enhed. TD-2000 modellerne med netkort  kan således arbejde i trådløse netværk.

 

Brother har løsninger til Windows™-systemer med b-PAC udviklingssæt, hvor det er muligt at udskrive labels fra mange Microsoft® Windows™-applikationer ved blot at tilføje programmeringskoder på et par linjer. Endelig findes et gratis mobiludviklingssæt, så man kan integrere label- og bonprint i mobile apps.

 

Labelmaskiner får stor ros fra design-eksperter

Dommer-komiteen i iF Design har 50 design- og produkt-specialister fra hele verden som medlemmer. Udvælgelsen af Brothers TD-2000 labelprintere til en Gold Award begrundede dommerne bl.a. således:

 

”Den visuelle enkelhed i Brothers labelprintere er fantastisk, og den grafiske udformning er gjort virkelig godt. At man kan skræddersy printerens interface på mange forskellige måder viser, at det er et hele vejen rundt vellykket produkt. Brothers TD-2000 serie er et meget ikonisk produkt.”

 

Hos Brother Nordic A/S er man naturligvis begejstret for overrækkelsen af den eftertragtede Gold Award fra iF Design:

 

”I Danmark og i de øvrige nordiske lande er godt design et vigtigt kriterium i folks beslutning om at købe produkter. Jeg er sikker på, at Brothers position som producenten med de bedst designede labelmaskiner vil smitte positivt af på salget. Også fordi juryen fra iF Forum Design ikke kun dømmer på udseende, men også på produkternes funktionalitet og miljørigtighed,” forklarer Nordic Marketing Manager Henning Elkjær fra Brother Nordic A/S.

 

Brother og iF priser

iF Design Awards har været uddelt siden 1953 og betragtes i dag som nogle af verdens mest prestige-fyldte og eftertragtede. Priserne uddeles hvert år af International Forum Design, der har sit hovedsæde i Hannover i Tyskland.

 

Brother modtog sin første iF Design Award i 1982 for en alfanumerisk skrivemaskine.  Gennem årene har Brother vundet 46 af priserne – heriblandt tre Gold Awards. Ud over TD-2000 serien af labelprintere har Brother bl.a. scoret en Gold Award for sin banebrydende MFC-J4510 inkjet-printer, der kan arbejde med både A4- og A3-papir.

 

Til 2014-konkurrencen måtte iF Design-juryen bedømme 4.615 produkter fra 55 lande. Produkterne dækker et bredt spektrum af kategorier. 1.626 af produkterne modtog en ”almindelig” iF Award – heraf seks fra Brother. Kun 75 blev begavet med en Gold Award.
IF product design award 2014