1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2014
  5. Brother støtter fælles standard for trådløst print fra telefoner og tablets

Brother støtter fælles standard for trådløst print fra telefoner og tablets

Brother har meldt sig ind i den globale Mopria Alliance, der nu dækker 95 pct. af printerbranchen på både hardware- og software-siden. Mopria har som formål at skabe en letbetjent standard for mobilt print på tværs af mærker og fabrikater.


Brother markerer nu endnu mere klart end nogensinde før, at man støtter åbne standarder for print.

 

Det gør Brother ved at melde sig ind i den globale Mopria Alliance, der er en non-profit organisation med det formål at skabe en ny fælles platform for trådløs print fra mobile enheder som f.eks. smartphones og tablets.

 

Med Brothers nye indmeldelse er Mopria Alliance oppe på 14 medlemmer, som tilsammen dækker 95 pct. af printerbranchen på både hardware- og software-siden. Da Mopria blev stiftet i september 2013, havde alliancen fire medlemmer.

 

Mopria Alliance er i gang med at udvikle nye standarder til at forbinde mobile enheder med printere. Mopria godkendte printere vil automatisk blive vist på f.eks. smartphonens skærm, uanset hvilket fabrikat printeren er. Udprintningen kan ske med det samme, og ingen set-up procedurer eller specielle drivere og apps vil være nødvendige.

 

”Brother har været tidligt ude med mobile løsninger som f.eks. den gratis iPrint&Scan app. Desuden har vi en række printere, som kan bruge den trådløse Near Field Communication teknologi. Derfor har det været et naturligt næste skridt at melde os ind i Mopria Allliance,” forklarer Henning Elkjær, der er Nordic Marketing Manager for Brother Nordic.

 

Brother har tegnet et såkaldt Executive medlemskab af Mopria Alliance og vil derfor have direkte indflydelse på udviklingen af de standarder, som ligger til grund for den kommende Mopria certifikation.

 

I Mopria Alliance møder Brother velkendte kolleger og konkurrenter fra printer-industrien. Andre medlemmer af organisationen er f.eks. Adobe, Canon, Konica/Minolta, Samsung, Xerox, HP, Lexmark, Ricoh og Seiko Epson.

 

Brother planlægger at indbygge Mopria i sine fremtidige printere. Hvornår den første Mopria-certificerede Brother printer kommer på markedet, er der dog ikke sat dato på endnu.

Mopria Alliance