1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2014
  5. Brother er en klar nummer 1 i printere til det store A3-format

Brother er en klar nummer 1 i printere til det store A3-format

Efterspørgslen stiger efter printere og alt-i-én-maskiner, der kan arbejde med større format end det normale A4 – og det samme gør Brothers markedsandele. Både på det danske marked og i Europa set som helhed er Brother den mest sælgende inden for A3 inkjet-printere. I Danmark har Brother en helt suveræn position med næsten 90 pct. af inkjet alt-i-én-printere i A3.

 

For blot nogle få år siden så man udelukkende A4-printere i danske kontorer – både i de større virksomheder, på hjemmekontorerne og i mindre firmaer. Kun i særlige brancher som hos f.eks. grafikere, fotografer, ingeniører og arkitekter så man printere, der kunne udskrive i det større A3-format eller endnu større.

 

Den situation har ændret sig meget, efter at Brother for et par år siden revolutionerede markedet med en serie alt-i-én-printere i A3, som alle kunne få råd til – og som ikke fyldte meget mere end en almindelig inkjet-printer i farver.

 

Alt-i-én-printerne i A3 er blevet en bestseller for Brother overalt i Europa – og i Danmark i særdeleshed. Herhjemme sad Brothers A3-maskiner således på 90 pct. af markedet* i 2013, og dominansen fortsatte i første kvartal* af i år. På europæisk plan er Brother også nummer ét i A3 inkjet alt-i-én-printere med en markedsandel på 79 pct. sidste år. I alt solgte Brother 520.000 af disse printere i Europa sidste år.

 

Hos Brother Nordic A/S kan man se, at kundesegmentet til de populære alt-i-én-printere i A3 er meget bredt. Det er ikke længere kun bestemte brancher, der køber dem, men mange forskellige – både i erhvervslivet og det offentlige og til privat  brug i hjemmet.

”Rigtigt mange har set fordele i at kunne udskrive i farver i et større format end A4. Det kan både være fotos og billeder, men også brochurer, tekniske tegninger eller plakater. I dag kan man få A3 inkjet-printere til priser, som gør dem overkommelige for alle,” forklarer Nordic Marketing Manager Henning Elkjær fra Brother.

 

Brother introducerede verdens første A3 inkjet alt-i-én-maskine i 2008. I 2012 kom så den banebrydende Business Inkjet-familie, hvor udskriften for første gang foregår på langs – i ”landskabs-mode” – og ikke som normalt på den anden led.

 

Brother er lige nu ved at forberede lanceringen af en ny Business Inkjet-modelserie, der når Europa og Danmark i løbet af efteråret.

 

*Ifølge danske analysetal fra DMR for 2013 og første kvartal af 2014. I 2013 havde Brother en markedsandel på 90,0 pct. inden for inkjet A3 multifunktions-printere. I første kvartal af 2014 var andelen 89,5 pct.
Brother MFC-6920DW