1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2014
  5. Udskriv direkte fra Android-tablets og smartphones på Brother-printere

Udskriv direkte fra Android-tablets og smartphones på Brother-printere

Med Mopria-certificerede printere fra Brother bliver det lettere end nogensinde før at udskrive direkte fra mobiltelefoner og tablets. Mopria-printeren vises direkte på den mobile enheds display og kræver ingen set-up eller drivere. Ét klik, og man har fotos, dokumenter osv. på papir et øjeblik efter.

 

Brother er nu klar med de første Mopria-certificerede maskiner. Mopria Alliance har til formål at skabe en mobil print-standard, så det skal blive så nemt som aldrig før at udskrive trådløst direkte fra smartphones og tablets.

 

Brother har således lanceret ikke færre end otte Mopria-certificerede printere og alt-i-én-printere.

 

Mopria-godkendte printere vil automatisk blive vist på f.eks. en smartphones skærm. Udskrivningen af fotos, dokumenter osv. kan ske lige med det samme, og man skal ikke tænke på set-up procedurer eller specielle drivere.

 

Mopria Alliance vokser hele tiden og tæller i øjeblikket 22 medlemmer, der tilsammen dækker stort set hele printer-industrien på både hardware- og softwaresiden. Ud over Brother er bl.a. kendte mærker som Canon, Adobe, HP, Lexmark, Samsung, Seiko Epson og Konica Minolta.

 

Ideen bag Moprias non-profit organisation passer fint ind i Brothers strategi om at levere markedets mest brugervenlige og miljørigtige printere.

 

Mange Brother-printere, skannere og alt-i-én-printere har i dag Wi-Fi, som bl.a. giver muligheden for at anvende Brothers gratis iPrint&Scan-app til iPhone, Android, Windows Phone og tablets.

 

Mange af Brothers produkter har desuden Apple AirPrint, Google Cloud Print og nogle enkelte også trådløs Near Field Communication (NFC).

 

”Med Mopria bliver det endnu nemmere at udskrive direkte fra sin Android-telefon eller -tablet. Er der en Mopria-godkendt printer i nærheden, skal man blot klikke på ikonet på skærmen, og så kan dokumenter, tegninger eller fotos udskrives med det samme,” forklarer Marketing Manager Henning Elkjær fra Brother Nordic A/S.

 

De første Brother-printere og alt-i-én-maskiner med Mopria-certificering er modellerne HL-L8250CDN, HL-L8350CDW, HL-L9200CDW. MFC-L8650CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L9550CDW, DCP-L8400CDN og DCP-L8450CDW.

 

Har man en af disse Brother-maskiner, skal man downloade den seneste firmware fra Brother Solutions Centre. Herefter er printeren klar til arbejde med Mopria.

 

Mopria trådløst print fungerer i dag med smartphones og tablets, der kører med Android 4.4 eller højere. Den tilhørende gratis app til Mopria Print Service kan downloades gratis fra Google Play™ Store.
mand læner sig op ad bord med en Brother printer