Tilføjet til kurv
  1. Hjem
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2017
  5. Printere med miljøet i fokus

Printere med miljøet i fokus

 

Betyder det noget, hvad der står på mærket, når du skal vælge en miljøvenlig printer? 

Både virksomheder og privatpersoner ønsker at bevare miljøet. Det kan opnås på mange måder. Vi kan træffe miljøvenlige beslutninger hver eneste dag ved at genbruge, ved at køre i en mindre - måske elektrisk -  bil eller ved at montere solceller på taget. Og ved omhyggeligt at udvælge andre typer miljøvenlige produkter og services.
Men hvis et produkt hævder, at det er "grønt" eller "bæredygtigt", hvordan ved vi så, at det er sandt? Vi behøver grundig og pålidelig information i forbindelse med købsbeslutningen. Det er dér, at miljømærkning og ISO-certificering kan hjælpe.

 

Hvad i alverden har ISO med miljømærker at gøre?
Miljømærker viser, at et produkt tager hensyn til miljøet, og det giver kunderne nyttig information, når de skal vælge blandt miljøvenlige produkter.

Miljømærker findes i tre varianter (Type I, II og III) standardiseret af den internationale organisation for standardisering (ISO) eller et miljømærke, der viser at produktet overholder specifikke kriterier.

I Europa er der især tre miljømærker, som skiller sig ud:

 Der Blauer Engel - Mange af vores produkter er certificeret med den tyske Der Blauer Engel, der er en Type 1 standard. Det er en vanskelig certificering at opnå, hvor enhedens CO2-udledning, energiforbrug, mulighed for genanvendelse samt andre miljømæssige kriterier bliver omhyggeligt afdækket. Enhedens miljømæssige egenskaber verificeres af en "Miljø-jury".

• Svanemærket - I de nordiske lande har de fleste af vores printere og alt-i-én printere også opnået en certificering med Svanemærket. Processen ligner den for Der Blauer Engel, men med ekstra - lokale - miljømæssige krav, der skal imødekommes og som verificeres af den Nordiske Miljømærkeorganisation, som udsteder det nordiske Svanemærke.

Energy Star - I Europa danner Brother partnerskab med EU Energy Star-ordningen, som kontrollerer, at maskinerne overholder standarderne for lavt energiforbrug. Det er en  standard for miljøbevidsthed, som en fabrikant skal overholde i Europa. EU Energy Star-hjemmesiden giver forbrugerne adgang til en hel database fuld af Energy Star-certificeret kontorudstyr, så de kan vælge de mest energibesparende modeller.

 

Flere miljømærker giver sikkerhed for miljørigtige produkter
Vores kunder kan nemt vælge et produkt, hvor miljøet er i fokus. De skal blot vælge et Brother produkt med et eller flere af miljømærkerne: Der Blauer Engel, Svanemærket og Energy Star.

Miljømærkekravene tages med i overvejelserne fra designprocessens begyndelse over brugen af produktet til afskaffelse af produktet.

Læs mere om Brother og miljøet.