1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2017
  5. Brother hylder Johannes Gutenberg – bogtrykkerkunstens og printets “fader”

Brother hylder Johannes Gutenberg – bogtrykkerkunstens og printets “fader”

Som print- og teknologispecialist med hele 100 års erfaring, hylder Brother nu Johannes Gutenberg – manden som introducerede Europa for bogtrykkerkunsten, forløberen for moderne print.

Som ‘printets broder”, hylder vi bogtrykker-pioneren, der er anerkendt for sin store rolle i opstarten af print-revolutionen. Efter at have udviklet den mekaniske bogtrykning med bevægelige bogstaver omkring år 1439, har Johannes Gutenbergs store bidrag til udviklingen af det trykte ord i sandhed gjort ham fortjent til tilnavnet ”printets fader”.

I dag, mere end 500 år efter hans død, føles det passende at hylde denne bemærkelsesværdige mands bedrifter, i februar måned, måneden for hans død.

Gutenbergs mest kendte værk er “42-linjers bibelen”. Det var den første bog i Europa, der blev trykt ved hjælp af bevægelige bogstaver. Bogen blev især rost for sin høje æstetik og tekniske kvalitet.

Johannes var meget innovativ og eksperimenterede løbende med print, mens han raffinerede og forbedrede sit produkt. Han udviklede også en oliebaseret blæk, der lettere kunne hæfte på trykkens metal-bogstaver. Hans introduktion af bogtrykker-kunsten har banet vej for masseproduktion af bøger og dermed gjort det økonomisk muligt både at trykke bøger – samt at købe og læse dem.

Brothers historie begyndte for mere end hundrede år siden med to brødre, Masayoshi og Jitsuichi Yasui, i Japan. Symaskiner var deres første produktions- og eksportsucces, og herefter begyndte virksomheden at fokusere sin ekspertise på design af motorer og produktionsteknologi. Brother fortsatte med at introducere nye produkter til hjemmemarkedet, eksempelvis elektriske installationer såsom strikkemaskiner, vaskemaskiner, mikrobølgeovne, ventilatorer, strygejern, blendere, støvsugere og hårtørrere.

Brothers målrettede søgen efter nye udfordringer, alt imens de havde fingeren på pulsen og udviklede og implementerede nye kerneteknologier, førte til en rig historie inden for print, og det begyndte med skrivemaskiner.

Brother bevægede sig ind på dette markedssegment i 1961, da de producerede de første 183 enheder af JP1, en alfabetisk, bærbar skrivemaskine. I 1980erne var der solgt ca. 10 millioner skrivemaskiner, og i 1990erne var der solgt mere end dobbelt så mange, både manuelle og elektriske, skrivemaskiner.

Modellerne, der blev kaldt Valiant, Wizard, Truetype og Bradford, viste sig at være populære og fremstår i dag som retro-designklassikkere, som overøses med kærlige lovprisninger fra fans af skrivemaskineteknologien.

I dag afspejler Brothers portfolio en konstant rejse indenfor motor og teknologiudvikling med produkter spændende fra printere, alt-i-en maskiner og labelprintere til web-konferenceløsninger og AiRScouteren, den bærbare teknologi – alle betragtelige landvindinger i evolutionen fra brandets udgangspunkt, der var symaskiner.

Brother er stolt over sin innovationshistorie og spændt på at se, hvor den fører videre hen. Brother opretholder stadig sit gode rygte indenfor symaskinesegmentet og har et solidt ry som global print- og teknologispecialist.

Gutenberg var drevet af et ønske om at optimere sin printteknik til folkets bedste. Brothers innovationshistorie understreges af virksomhedens motto ‘At your side’ – et engagement i at lytte til kundernes behov og imødekomme dem via research og udvikling. Innovation for folket lader til at være en kerneværdi som deles både af printets “fader” og “broder”.

skrivemaskine