1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2017
  5. Brother dominerer markedet for A3 alt-i-én printere

Brother dominerer markedet for A3 alt-i-én printere

Flere og flere virksomheder og private ser fordelene i at have en alt-i-én printer, der kan mere end at scanne, fotokopiere og udskrive i A4. Dokumenter, tegninger osv. kan også printes i A3, i dobbelt størrelse. Over 83 % af A3 alt-i-én printerne, som sælges i Danmark, kommer fra Brother.

Da Brother for ni år siden – som den første af verdens store printerfabrikanter – begyndte at producere alt-i-en printere med A3-udskrifter til andet end professionelle, var der nok en del, som rystede på hovedet af den satsning.

Hvem blandt Brothers traditionelle hovedgruppe af købere – de mindre og mellemstore virksomheder – kunne dog have brug for print i over A4-størrelse. Mange af dem var jo lige gået fra sort/hvide printere til farver.

Skeptikerne så helt forkert. Brothers alt-i-én printere med A3-mulighed er blevet bestsellere overalt, og Brother dominerer markedet, selvom flere konkurrenter siden er vågnet op og har lanceret egne A3 alt-i-en printere til en bredere kundegruppe end grafikere, arkitekter, ingeniører og reklamebureauer, som har brugt det store A3-format gennem mange år.

Ingen har dog som Brother et bredt udvalg af alt-i-én-printere, der kan arbejde med A3 – som regel som supplement til A4-udskrifterne.

Danmark er et af de lande i Europa, hvor Brother forholdsmæssigt sælger flest A3 alt-i-én printere. Herhjemme har Brother har således en markedsandel på hele 83,4 %*, ifølge analysefirmaet DMR.no

På europæisk basis solgte Brother 382.154 A3 alt-i-en printere fra januar til december sidste år. Det sikrede en markedsandel på 61 %**. Nummer to i markedet nåede lige 20 %.

”Danskerne har taget rigtig godt imod vores A3 alt-i-én printere. Virkelig mange har set lyset – at man kan få god brug for at udskrive dokumenter større end det normale A4 format. Måske ikke hver dag, men alligevel ofte,” forklarer Henning Elkjær, Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) for Brother Nordic A/S.

”Vi kan se, at det f.eks. er revisorer, der vil udskrive store regneark. De er noget mere tydelige, når de printes i A3 end på A4-papir. Det kan være fotografer eller firmaer, som udskriver brochurer og foldere i farver. Det gælder faktisk både erhvervslivet, det offentlige og private. A3 er jo også oplagt til print af tegninger, der skal op at hænge på væggen,” fortsætter Henning Elkjær.

Næsten 10 år med A3-printere

Brother MFC-6490CW var verdens første alt-i-én inkjetprinter med A3-udskrifter og blev lanceret i 2008. Siden har Brother alene i Europa solgt over tre millioner multifunktions-printere med A3.

Den næste milepæl i Brothers A3-udvikling kom i 2012, da Business Inkjet-familien blev præsenteret. Brothers mindste og hurtigste alt-i-én-printere med A3, der udskrev i landscape format.

I dag har Brother det klart største program af A3 alt-i-én printere på markedet. I flere forskellige prisklasser og med modeller, der er 100 % A3-optimerede og lidt mindre maskiner, som kan håndtere A3 engang imellem, men ellers arbejder mest i A4.

For alle gælder, at de er meget solidt bygget og har høj driftssikkerhed, hvilket Brother er kendt for. Printerne er desuden strømbesparende, meget miljørigtige og holder driftsudgifterne nede på et minimum. Brothers A3-printere tilbyder:

  • Høje printhastigheder på op til 22 ipm. Den første side kommer allerede efter seks sekunder.
  • Lave sidepriser med mulighed for at bruge blækpatroner med ekstra kapacitet. De klarer op til 3.000 sider i sort/hvid eller 1.500 sider i farver.
  • Innovative printhoveder, der øger levetiden fra 60.000 til 100.000 sider. Mere robuste papirskuffer forhindrer papirstop.
  • Hurtige og intuitive touchscreens, der gør betjeningen lettere.
  • Automatiske dokumentfødere (ADF) med 50 siders kapacitet.

**Infosource analyse for Vest- og Østeuropa. Januar til december 2016.

Yderligere information

Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk

MFC-J5335DW printer