1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2019
  5. Årets Miljøpartner 2018 – her er de bedst til at indsamle forbrugsstoffer til genbrug

Årets Miljøpartner 2018 – her er de bedst til at indsamle forbrugsstoffer til genbrug

For tredje gang har Bill’s Kontorservice i Nykøbing Mors gjort sig fortjent til den ærefulde titel ”Årets Miljøpartner”. Prisen gives til den af Brothers i alt 208 miljøpartnere, der har været bedst til at indsamle brugte tonere til genbrug i 2018. Samtidig fejrer Brother sit 10. år som sponsor for det internationale Cool Earth projekt, der redder truede regnskove rundt om i verden.

Hvor i Danmark skal man tage hen for at finde den lokalbefolkning, der er bedst til at tænke miljørigtigt i deres brug af printere og kontormaskiner? Hvor bliver den største procentdel af landets tomme blækpatroner og tonere returneret til genbrug, så forbrugsvarer ikke går til spilde?

Meget kunne tyde på, at man skal indtaste Nykøbing Mors, der ligger midt i Limfjorden, på sin GPS. Her ligger nemlig Bill’s Kontorservice, der nu for tredje gang er blevet kåret som Årets Miljøpartner af printerspecialisten Brother.

Brothers 208 Miljøpartnere er forhandlere, som gør en ekstra indsats for at opdrage deres kunder til at tænke miljørigtigt, når de køber ny printer, scanner eller alt-i-én printer. Så de sørger for at returnere deres tonere til genbrug, når de er tømt.

Brother har mange gange vist, at firmaet er en af de mest grønne og miljøbevidste blandt de store printerleverandører på det danske marked. Mange af Brothers printere er således Svanemærkede og har den tyske Blauer Engel certificering som tegn på, at printerne er bygget af mange genbrugelige materialer, fabrikkerne er miljørigtige – og en stor del af forbrugsstofferne – blækpatroner og tonere - bliver returneret til genbrug.

Desuden har Brother nu i 10 år været sponsor for organisationen Cool Earth, der arbejder på at bevare regnskove og deres lokalbefolkninger flere steder verden over.

Miljøpartnere siden 2009

Danmark er det første land i Brothers organisation, hvor forhandlerne er organiseret i en kæde af Miljøpartnere. Ideen opstod i 2009 og er siden vokset og vokset. I dag er 208 af Brothers danske forhandlere certificeret som Brother Miljøpartnere.

Det markerer, at forhandlerne gør en særlig indsats for at sikre at kundernes brugte tonere kommer retur til genbrug.

For at holde sine forhandlere til ilden uddeler Brother prisen ”Årets Miljøpartner”. Det er en ærefuld titel, som Brothers forhandler på Mors efterhånden har taget abonnement på.

Bill’s Kontorservice i Nykøbing Mors har nemlig netop modtaget den for tredje gang og kan hænge det medfølgende diplom op på væggen i deres forretning. Ved siden af dem fra 2010 og 2011.

Små firmaer og private

Bill’s Kontorservice er, hvad mange vil kalde en kontorbutik af den klassiske slags. Med dyb forankring i det lokale miljø, hvor en stor del af erhvervslivet er kunder – og har været det i mange år.

Butikken, der har eksisteret siden 1987, har samtidig en markant hovedperson. Alle på øen kender Hardy Jensen Bill, som har lagt navn til forretningen.

Han er nu gået mere eller mindre på pension efter 32 år og har solgt sin veldrevne butik til den grafiske virksomhed Typographic i Nykøbing Mors. Dermed forsvinder Bill’s Kontorservice dog ikke. Tværtimod vil Typographic udvide og satse stærkere på salg via internet.

Hardy Jensen Bill selv vil man også fortsat kunne møde nærmest dagligt i butikken. Han kan ikke holde sig væk og elsker den direkte og personlige kontakt med kunderne:

”Traditionelt har vi bedst fat i de små og mindre erhvervsdrivende på Mors. Det er lokale håndværkere, butiksejere og kontorer, der er fulgt med udviklingen og i dag har moderne printere, scannere eller alt-i-én kontormaskiner,” forklarer Hardy Jensen Bill.

”De er uundværlige nu om dage, hvor alle bruger smartphones, tablets, laptops, handy labelprintere, elektronisk fakturering osv. Mange af vores håndværkere er også begyndt at have bærbare printere med i varevognene, så de straks kan udskrive kvitteringer og følgesedler til deres kunder,” fortsætter han.

Bill ærgrer sig lidt over, at det aldrig er lykkedes at få den offentlige sektor i det nordjyske som kunder. Den køber lidt hist og pist, men er ellers bundet af de nationale SKI-aftaler for indkøb i det offentlige.

Det betyder, at kommuner, regioner osv. bliver nødt til at købe deres printere og kontorvarer hos store leverandører, der ofte ikke yder samme personlige service og har kendskab til de lokale forhold og behov, som en lille forhandler á la Bill’s Kontorservice har.

Til gengæld er Bill stolt af, at han og hans medarbejdere har været dygtige til at overbevise morsingboerne om, at det er en god idé at tænke i genbrug. Det er lykkedes med både erhvervslivet og det stigende antal privatpersoner, der køber Brother-produkter i butikken på Ringvejen 66 i Nykøbing Mors.

Her lever Bill’s Kontorservice helt op til sit navn. Butikken sælger nemlig alt fra pc’er, printere og kopimaskiner til kontormøbler, emballage, papir og festudstyr. Desuden påtager butikken sig mindre trykopgaver.

Brother og Cool Earth

For godt 10 år siden var Brother en af de første sponsorer, der begyndte at støtte det dengang helt nye Cool Earth-projekt. Samarbejdet har siden reddet over 4.000 hektar truet regnskov og forvandlet 2,6 millioner tons kulstof til ilt.

Brothers donationer har samtidig hjulpet mange af de oprindelige beboere i regnskovene.

Indbyggere i Perus Amazon-jungle har fået fødevareprogrammer, rent vand, medicinhjælp og nye både til brug ved nødhjælp og transport af varer til og fra markeder. Tilsvarende har kvinder i Papua New Guineas regnskove fået symaskiner, så de kan tjene penge til at leve for og der er etableret en ny skole.

Yderligere presseinformation

Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk eller

Hardy Jensen Bill, Bill’s Kontorservice, telefon 97 72 56 11, email hardy@bill.dk

Bomberg PR, telefon 22 67 25 27, e-mail leif@bomberg.dk

 

På billedet ses Jan Tilsted Larsen, Hardy Jensen Bills og Jane Holmegaard Sørensen fra Bill's Kontorservice.

Aarets Miljoepartner 2019_teaser