1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2020
  5. ”Årets Miljøpartner 2019” – her er de bedst til at returnere tomme tonere til genbrug

”Årets Miljøpartner 2019” – her er de bedst til at returnere tomme tonere til genbrug

Denne gang går den ærefulde titel ”Årets Miljøpartner” til Kontorland i Hillerød. Prisen gives til den af Brothers miljøpartnere, der har været bedst til at indsende brugte tonere til genbrug i 2019.

Hvor i Danmark er de bedst til at tænke miljørigtigt, når de bruger printere og kontormaskiner? Hvor bliver den største procentdel af landets tomme tonere returneret til genbrug?

I år er det i Nordsjælland – nærmere bestemt Hillerød. Her ligger nemlig en af Brothers Miljøpartnere, Kontorland, som altså kan kalde sig Årets Miljøpartner 2019.

Brothers Miljøpartnere er forhandlere, som gør en ekstra indsats for at opmuntre deres kunder til at tænke miljørigtigt, når de køber ny printer eller alt-i-én printer. Så de sørger for at returnere deres tonere til genbrug, når de er tømt.

Brother sætter en ære i at være er en af de mest grønne og miljøbevidste blandt de store printerleverandører på det danske marked. Mange af Brothers printere er således Svanemærkede og har den tyske ”Blauer Engel”-certificering som tegn på, at printerne er lavet af mange genbrugelige materialer, fabrikkerne er miljørigtige og at en betragtelig del af forbrugsstofferne - blækpatroner og tonere - bliver returneret til genbrug.


Miljøpartnere siden 2009

Danmark er det første land i Brothers organisation, hvor forhandlerne er organiseret i en kæde af miljøpartnere. Siden idéen opstod i 2009 og til nu, er mange af Brothers danske forhandlere blevet certificeret som Brothers miljøpartnere.

Det betyder, at forhandlerne gør en ekstra indsats for at sikre, at kundernes brugte tonere kommer retur til genbrug.

Brother uddeler prisen ”Årets Miljøpartner” til den forhandler, som har gjort det bedst i det forgangne år. Det er en ærefuld titel, som Kontorland i Hillerød modtager for første gang.


Kontorforsyning med stort fokus på miljøhensyn

Kontorland er en moderne kontorforsyning med en bred vifte af kontormaskiner og -artikler.

Kontorland har siden 1981 været en af landets førende leverandører og er godt forankret i det lokale miljø i Hillerød.

Vi handler med virksomheder af alle størrelser. Vi følger med i udviklingen og sørger for at vores sortiment matcher kundernes behov indenfor print/scan - samt alt til kontoret,” forklarer Kontorlands salgsdirektør Jesper Siezing.

Miljø betyder meget for Kontorland. De prioriterer at kunne tilbyde deres kunder et bredt sortiment af miljøvenlige og bæredygtige produkter indenfor alle deres produktkategorier.

I starten af 2019 iværksatte Kontorland endnu et miljøvenligt tiltag. Deres chauffører tager tomme Kontorland-papkasser med retur fra kunderne og genbruger dem til nye vareforsendelser. Når papkasserne er blevet slidte og ikke længere kan bruges til deres oprindelige formål, sørger Kontorland for at de bliver sendt til genbrug.


Brother støtter Cool Earth

Foruden fokus på genanvendelse af brugte forbrugsstoffer, som Miljøpartner-programmet støtter op om, så har Brother Europe også stort fokus på miljø på globalt plan. Brother har i mere end 10 år været sponsor for den regnskovsbevarende organisation ”Cool Earth”, der arbejder flere steder verden over. Brother var en af de første sponsorer, der begyndte at støtte det dengang helt nye Cool Earth-projekt. Det har siden reddet over 4.000 hektar truet regnskov og forvandlet 2,6 millioner tons kulstof til ilt, og Brothers donationer har også hjulpet regnskovenes oprindelige befolkning.

I Perus Amazon-jungle har indbyggerne fået hjælp til fødevareprogrammer, rent vand, medicin og ikke mindst nogle nye både, som de kan bruge ved nødhjælp og transport af varer til og fra markeder. Der er etableret en ny skole i en af Papua New Guineas regnskove, og i samme område har en gruppe kvinder desuden har et antal symaskiner forærende, så de selv kan tjene penge livets ophold.

 

På fotoet ses fra venstre Sales & Marketing Director Henning Elkjær og Customer Manager, P-touch Connie S. Bendtson begge fra Brother samt Adm. Dir. René Holm Hansen og Salgsdirektør Jesper Siezing fra Kontorland, Hillerød.

Yderligere presseinformation

Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk
Henning Elkjaer, Connie S. Bendtson and two persons from Kontorland Hillerød