1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2021
  5. Årets Miljøpartner 2020 – de var bedst til at returnere tomme tonere til genbrug

Årets Miljøpartner 2020 – de var bedst til at returnere tomme tonere til genbrug

Denne gang går titlen ”Årets Miljøpartner” til Kontor Syd. Prisen gives til den af Brothers Miljøpartnere, der har været bedst til at indsende brugte tonere til genbrug i 2020.

 

Kontor Syds tre butikker i hhv. Haderslev, Sønderborg og Padborg har sikret dem prisen som Årets Miljøpartner 2020, da de har formået at indsamle og returnere det største antal tomme tonere til Brother i det forgangne år.

Brothers Miljøpartnere er forhandlere, som gør en ekstra indsats for at opmuntre deres kunder til at tænke miljørigtigt, når de køber ny printer eller alt-i-én printer. Så de sørger for at returnere deres tonere til genbrug, når de er tømt.

Brother sætter en ære i at være er en af de mest grønne og miljøbevidste blandt de store printerleverandører på det danske marked. Mange af Brothers printere er således Svanemærkede og har den tyske ”Blauer Engel”-certificering som tegn på, at printerne er lavet af mange genbrugelige materialer, fabrikkerne er miljørigtige og at en betragtelig del af forbrugsstofferne - blækpatroner og tonere - bliver returneret til genbrug.

Miljøpartnere siden 2009
Idéen med at sætte fokus på genbrug af tonere og en mere systematisk indsamling fra forhandlerne opstod i 2009 med etablering af Brother Miljøpartnere. Det betyder, at mange danske forhandlere gør en ekstra indsats for at sikre, at kundernes brugte tonere kommer retur til genbrug.

Brother uddeler prisen ”Årets Miljøpartner” til den forhandler, som har gjort det bedst i det forgangne år. Det er en ærefuld titel, som Kontor Syd modtager for første gang.

Fokus på bæredygtighed – det handler både om miljø og mennesker
Kontor Syd arbejder målrettet sammen med kunder og leverandører på at reducere ressource- og energiforbrug og på at fremme sundhed, trivsel og bæredygtighed - med afsæt i FN’s 17 Verdensmål.

Deres indretningsløsninger, kontorforsyning og IT-services skal gøre det lettere for kunderne at drive virksomhed og bedre for deres medarbejdere at gå på arbejde. Samtidig har de masser af leverandører, der udvikler nye bæredygtige løsninger. Kontor Syd hjælper kunderne med at blive mere miljøvenlige ved at finde og vise dem de nye muligheder, der hele tiden opstår for at indrette og drive deres virksomhed med mindst mulig belastning af både miljø og mennesker.

Kontor Syd genanvender desuden emballage og arbejder med bæredygtig bortskaffelse af pap, papir og elektronik – heriblandt som Miljøpartner i Brothers genanvendelsesprogram.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Brother, både i egenskab af forhandler og som Miljøpartner. Hos Kontor Syd mener vi, at det er vigtigt at agere bæredygtigt og tage ansvar, og da Brothers genanvendelsesprogram er helt i tråd med vores værdier som virksomhed, er vi er glade for at vi kan arbejde sammen om at gøre en forskel, ” udtaler Lars Holm, butikschef hos Kontor Syd i Sønderborg.

Brother støtter Cool Earth
Foruden fokus på genanvendelse af brugte forbrugsstoffer, som Miljøpartner-programmet støtter op om, så har Brother Europe også stort fokus på miljø på globalt plan. Brother har i mere end 10 år været sponsor for den regnskovsbevarende organisation ”Cool Earth”, der arbejder flere steder verden over. Brother var en af de første sponsorer, der begyndte at støtte det dengang helt nye Cool Earth-projekt. Det har siden reddet over 4.000 hektar truet regnskov og forvandlet 2,6 millioner tons kulstof til ilt, og Brothers donationer har også hjulpet regnskovenes oprindelige befolkning.

I Perus Amazon-jungle har indbyggerne fået hjælp til fødevareprogrammer, rent vand, medicin og ikke mindst nogle nye både, som de kan bruge ved nødhjælp og transport af varer til og fra markeder. Der er etableret en ny skole i en af Papua Ny Guineas regnskove, og i samme område har en gruppe kvinder desuden har et antal symaskiner forærende, så de selv kan tjene penge.

 

På billedet ses fra venstre: Lars Holm, Butikschef og Peter Grønborg, Salg/indkøb IT fra Kontor Syd.


Yderligere presseinformation
Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk

Om Brother
Brother Nordic A/S er en førende leverandør til det nordiske marked. Selskabet er eneimportør af Brother printere, alt-i-én-printere, software, scannere, mobile løsninger og labelsystemer. Brother leverer produkter af høj kvalitet med ydelse og funktionalitet i topklasse – alt sammen til konkurrencedygtige priser. Flere af Brothers produkter er markedsledende. Brothers produkter sælges og distribueres gennem et bredt net af forhandlere og distributører. Brother Nordic A/S har 80 medarbejdere på sine kontorer i Ishøj, Göteborg, Helsinki og Oslo. Se mere på www.brother.dk eller www.brother.com

 

Kontor Syd blev Årets Miljøpartner 2020