1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2022
  5. Årets Miljøpartner 2021 – de returnerede flest tomme tonere til genbrug

Årets Miljøpartner 2021 – de returnerede flest tomme tonere til genbrug

Titlen ”Årets Miljøpartner” går denne gang til Papirgården Grenaa. Den gives til den af Brothers Miljøpartnere, der har været bedst til at indsende brugte tonere til genbrug i 2021.

Brothers Miljøpartnere er forhandlere, som gør en ekstra indsats for at motivere deres kunder til at tænke miljørigtigt, så kunderne returnerer deres tomme Brother-tonere til genbrug.

Brother sætter en ære i at være blandt de mest miljøbevidste af de store printerleverandører på det danske marked. Derfor er mange af Brothers printere Svanemærkede. Svanemærket stiller meget skrappe krav og vurderer printerens rejse lige fra den bliver produceret til den kasseres. Man ser på valg af materialer, på fremstillingsprocessen og mulighed for genanvendelse af printerens dele, når den ikke skal bruges mere. Maskinens energiforbrug og lydniveau i daglig drift medtages også i den samlede vurdering.

Flere af Brothers printere har også den tyske ”Blauer Engel”-certificering. Certificeringen forudsætter, at printerne overholder en række strenge krav i forhold til materialevalg, minimal påvirkning af indendørs luftkvalitet og genanvendelighed.
 
Miljøpartnere siden 2009
Idéen med at sætte fokus på genbrug af tonere og en mere systematisk indsamling fra forhandlerne opstod i 2009 med etablering af Brothers Miljøpartnerprogram. Det betyder, at mange danske forhandlere gør en ekstra indsats for at sikre, at kundernes brugte tonere kommer retur til genbrug.

Brother uddeler prisen ”Årets Miljøpartner” til den forhandler, som har gjort det bedst i det seneste år. Papirgården Grenaa har været med i Miljøpartnerprogrammet lige fra begyndelsen, og de har igennem årene gjort en stor indsats for at opmuntre kunderne til at returnere deres tomme forbrugsstoffer, derfor er det særligt velfortjent, at de nu modtager den ærefulde titel.

En virksomhed med fokus på miljøet
Papirgården Grenaa er totalleverandør af alt til kontoret og har i over 60 år forhandlet kontorartikler, møbler, elektronik, emballage, artikler til rengøring og catering, samt fest- og hobbyartikler.

Som de fleste virksomheder bestræber de sig på at agere miljørigtigt. Det gælder både i forhold til den interne, daglige drift, hvor der sorteres plast, pap og flamingo til genbrug, og i forhold til de produkter, som de forhandler. Der er nemlig stor efterspørgsel på ”grønne” varer, som er holdbare, miljøvenligt fremstillet og kan genbruges eller genanvendes, når de er brugt.

For at gøre opmærksom på muligheden for at returnere tomme tonere, har Papirgården Grenaa fået lavet flyers, som lægges ved alle printere, de sælger. Derudover sætter de klistermærker med samme budskab på alle tonerpapkasser, der sælges i butikken og online. De oplever, at der er stor interesse for tiltaget, og kunderne er meget glade for at få denne mulighed.

”At indsamle tomme tonere er godt for både miljøet og samvittigheden, og så er det også god service for kunderne.” udtaler Dan E. Bjerre, IT Indkøb og Salg af møbler hos Papirgården Grenaa.

Brother støtter Cool Earth
Foruden fokus på genanvendelse af brugte forbrugsstoffer, som Miljøpartner-programmet støtter op om, så har Brother Europe også stort fokus på miljø på globalt plan. Brother har i mere end 10 år været sponsor for den regnskovsbevarende organisation ”Cool Earth”, der arbejder flere steder verden over. I praksis betyder det, at Brother donerer et fast beløb til Cool Earth pr. returneret toner og blækpatron. Brother var en af de første sponsorer, der begyndte at støtte det dengang helt nye Cool Earth-projekt. Det har siden reddet over 4.000 hektar truet regnskov og forvandlet 2,6 millioner tons kulstof til ilt, og Brothers donationer har også hjulpet regnskovenes indbyggere.

I Perus Amazon-jungle har indbyggerne fået hjælp til fødevareprogrammer, rent vand, medicin og ikke mindst nogle nye både, som de kan bruge ved nødhjælp og transport af varer til og fra markeder. Der er etableret en ny skole i en af Papua Ny Guineas regnskove, og i samme område har en gruppe kvinder desuden fået et antal symaskiner forærende, så de selv kan tjene penge.

På billedet ses fra venstre: Leo Press, adm. dir. og Dan E. Bjerre, IT, Indkøb og Salg - Papirgården Grenaa

Yderligere presseinformation
Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk


Aarets Miloejpartner 2021