1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2022
  5. Brother når en milepæl med 40 millioner genanvendte tonere

Brother når en milepæl med 40 millioner genanvendte tonere

Brother har nået en milepæl inden for genanvendelse: På globalt plan er 40 millioner tonere blevet genfremstillet eller genanvendt, siden programmet med indsamling af brugte tonere blev lanceret i Europa i 2004. Det er nok til at nå hele vejen fra Brothers genbrugsanlæg i Wales til hovedkontoret i Nagoya i Japan.

Kunder fra hele verden kan returnere tomme tonere til Brothers fire genbrugsanlæg i Wales, Slovakiet, USA og Asien. Alle returnerede tonere kommer igennem en grundig kontrolproces, hvor komponenterne enten genbruges eller udskiftes. Det bevirker, at størstedelen af tonerne kan genfremstilles og sælges igen, så gode som nye. Alle de dele, der ikke kan genbruges, bliver genanvendt af Brother, så intet sendes på lossepladsen.

Craig McCubbin, der er administrerende direktør for Brother Industries UK og Brother Industries Slovakia, siger: ”Vi er utrolig stolte over denne præstation. Ud af de 40 millioner returnerede tonere er 86 % blevet genfremstillet ved hjælp af vores markedsledende proces. Det er imponerende og helt enestående i printerbranchen.

”Vores filosofi omkring affald er enkel. Vi ønsker at genbruge mest muligt. I 2021 var CO2-aftrykket fra vores genfremstillede tonere 33 % lavere end fra nye tonere. Ved at genfremstille som vi gør, sparer Brother årligt omkring 5.300 tons CO2 på globalt plan. Det svarer til at fjerne 1.150 biler fra vejene.”

Begge Brothers europæiske genbrugsanlæg fik for nyligt tildelt CO2-neutral status, og indsamlingssystemet har siden 2013 bevaret anerkendelsen ”nul affald til lossepladsen”. Ved at reducere mængden af affald i alle faser af produktets livscyklus er Brother overbeviste om, at de kan hjælpe kunderne til at nå deres egne bæredygtighedsmål.

Craig tilføjer: ”Vores filosofi er enkel: Når kunderne returnerer tomme tonere til os, genfremstiller eller genanvender vi alle dele, så intet sendes på lossepladsen. Som følge af vores proces kan en gennemsnitlig virksomhed årligt spare op til 40 kg CO2 eller mere ved blot at sende brugte, originale Brother-tonere retur. Det er med til at reducere deres CO2-aftryk og miljøpåvirkning.”

”Vi får positiv feedback fra kunderne omkring vores genbrugssystem, men vi har ikke tænkt os at stoppe her. Over de næste tre år planlægger vi at øge antallet af tonere til genfremstilling. Vi arbejder også med returnering af blækpatroner og hardware. Vi har en aftale med Elretur om, at Brother-printere kan afleveres på genbrugspladsen. Der henter Elretur dem, og de genanvender alle de dele af maskinen, som kan bruges igen. Vi har ambitiøse planer om, at kunderne i fremtiden skal kunne returnere alle Brother-produkter.”

Brothers genbrugsprogram startede med bare en håndfuld tonere i 2004. Siden er initiativet vokset til, at der årligt genfremstilles ca. 3 millioner tonere.

Kunderne kan returnere Brother-tonere gratis via vores hjemmeside.

BISK genanvendelses-anlæg