1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2023
  5. Årets Miljøpartner 2022 – Papirgården gjorde det igen!

Årets Miljøpartner 2022 – Papirgården gjorde det igen!

For andet år i træk går titlen ”Årets Miljøpartner” til Papirgården Grenaa, som endnu en gang har præsteret en god, stabil indsamling af brugte Brother-tonere.

Brothers Miljøpartnere er forhandlere, som gør en ekstra indsats for at opmuntre deres kunder til at tænke miljørigtigt, så kunderne returnerer deres tomme Brother-tonere til genbrug. Titlen som ”Årets Miljøpartner” gives til den af Brothers Miljøpartnere, der har været bedst til at indsende tomme tonere til genbrug i 2022.

Papirgården har været Brother Miljøpartner siden 2009
Idéen med at sætte fokus på genbrug af tonere og en mere systematisk indsamling fra forhandlerne opstod i 2009 med etablering af Brothers Miljøpartnerprogram. Det betyder, at mange danske forhandlere gør en ekstra indsats for at sikre, at kundernes tomme tonere kommer retur til genbrug.

Papirgården Grenaa har været med i Miljøpartnerprogrammet lige fra begyndelsen, og de har igennem årene gjort en stor indsats for at opmuntre kunderne til at returnere deres tomme tonere, derfor er det velfortjent, at de igen modtager den ærefulde titel.

En virksomhed med fokus på miljøet
Papirgården Grenaa er totalleverandør af alt til kontoret og har i over 60 år forhandlet kontorartikler, møbler, elektronik, emballage, artikler til rengøring og catering, samt fest- og hobbyartikler.

Som de fleste virksomheder bestræber de sig på at agere miljørigtigt. Det gælder også i forhold til de produkter, som de forhandler. Der er nemlig stor efterspørgsel på ”grønne” varer, som er holdbare, miljøvenligt fremstillet og kan genbruges eller genanvendes, når de er brugt.

For at gøre opmærksom på muligheden for at returnere tomme tonere, har Papirgården Grenaa lavet flyers, som lægges ved alle printere, de sælger. Derudover sætter de klistermærker med samme budskab på alle tonerpapkasser, der sælges i butikken og online. De oplever, at der er stor interesse for tiltaget, og kunderne er meget glade for at få denne mulighed,”

At indsamle tomme tonere er godt for både miljøet og samvittigheden, og så er det også god service for kunderne.” udtaler Dan E. Bjerre, IT Indkøb og Salg af møbler hos Papirgården Grenaa.

Mange af Brother's printere er miljømærkede
Brother sætter en ære i at være blandt de mest miljøbevidste af de store printerleverandører på det danske marked. Derfor er mange af Brothers printere Svanemærkede, og flere af Brothers printere har også den tyske ”Blauer Engel”-certificering.

 

Brother støtter Cool Earth
Brothers fokus på genanvendelse af forbrugsstoffer har betydet at antallet af genbrugte tonere nu har rundet 40 millioner siden starten i 2004. Men Brother Europe har også fokus på miljøet på et mere globalt plan.

Foruden fokus på genanvendelse af brugte forbrugsstoffer, som Miljøpartner-programmet støtter op om, så har Brother Europe også stort fokus på miljø på globalt plan. I mere end 10 år har Brother været sponsor for den regnskovsbevarende organisation ”Cool Earth”, der arbejder flere steder verden over. I praksis betyder det, at Brother donerer et fast beløb til Cool Earth pr. returneret toner og blækpatron. Brother var en af de første sponsorer, der begyndte at støtte det dengang helt nye Cool Earth-projekt. Det har siden reddet over 4.000 hektar truet regnskov og forvandlet 2,6 millioner tons kulstof til ilt, og Brothers donationer har også hjulpet regnskovenes indbyggere.

På billedet ses Dan E. Bjerre og Karin Press fra Papirgården Grenaa.

Yderligere presseinformation

Nordic Marketing Director & Sales Director (Denmark) Henning Elkjær, Brother Nordic A/S, telefon 43 31 31 31, e-mail henning.elkjaer@brother.dk