1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2024
  5. Årets Miljøpartner 2023 - Kontorland A/S

Årets Miljøpartner 2023 - Kontorland A/S

Siden 2009 har Brother et haft en aftale med række forhandlere, kaldet Brother Miljøpartnere, der gør en ekstra indsats for at sikre, at kundernes tomme tonere bliver genbrugt. Miljøpartnerne indsamler de tomme tonere og sender dem retur til Brother, som så sørger for, at de bliver genanvendt eller genbrugt på et af Brothers europæiske genanvendelsesanlæg.

Hos Brother sætter vi nemlig en ære i at være blandt de mest grønne og miljøbevidste printerleverandører på det danske marked. Derfor er mange af Brothers printere Svanemærkede og har den tyske ”Blauer Engel”-certificering som tegn på, at printerne er lavet af mange genbrugelige materialer, at fabrikkerne tager hensyn til miljøet under fremstillingen og at en stor del af forbrugsstofferne – tonere og blækpatroner - bliver returneret til genbrug.

Hvert år uddeler Brother prisen ”Årets Miljøpartner” for at hylde den af Brothers Miljøpartnere, der har været bedst til at indsamle og indsende brugte tonere til genbrug, og i år går prisen til Kontorland A/S i Hillerød. Det er anden gang, de kan kalde sig Årets Miljøpartner. Første gang var i 2019. Vi siger et stort tillykke og tusind tak for indsatsen!

Fokus på miljøet

Kontorland A/S, som er en af landets førende leverandører af kontorartikler, har også fokus på miljøet. De har blandt andet været igennem et rådgivningsforløb, der har ført til en grøn strategi for deres miljø- og klimatiltag.

Som en del af denne strategi forhandler de en lang række produkter, der er miljømærket med f.eks. EU-Ecolabel/EU-blomsten eller Svanemærket samt varer med mærker som Cradle to cradle og Fairtrade, der har fokus på at sikre ordentlige arbejdsforhold for de medarbejdere, der har produceret varerne.

De gør også en indsats for at nedbringe deres egen påvirkning af miljøet – bl.a. genbruger de papkasser i deres forsendelser, de affaldssorterer på virksomheden, og Kontorlands hjemmeside er CO2-neutral.

Og sidst, men ikke mindst, så støtter de op om Brother Miljøpartner-programmet og hjælper os med at samle tomme tonere ind til genbrug.

 ”Kontorland er en virksomhed med fokus på miljø, og Brothers genanvendelsesprogram ligger helt i tråd med vores grønne strategi for miljø- og klimatiltag. Vi sætter stor pris på samarbejdet med Brother, både i egenskab af forhandler og som Miljøpartner, og vi er rigtig glade for, at vi sammen kan gøre en forskel, ” udtaler Jesper Siezing, salgsdirektør hos Kontorland.

Brother støtter Cool Earth

Foruden Brother Miljøpartner-programmet, så har Brother Europe også stort fokus på miljø på globalt plan. Brother har i mere end 10 år været sponsor for den regnskovsbevarende organisation ”Cool Earth”, der arbejder flere steder verden over. Brother var en af de første sponsorer, der begyndte at støtte det dengang helt nye Cool Earth-projekt. Det har siden reddet over 70.000 hektar truet regnskov og forvandlet 27 millioner tons kulstof til ilt, og Brothers donationer har også hjulpet regnskovenes oprindelige befolkning.

 

På billedet ses fra venstre: Connie Simoni Bendtson fra Brother, og Jesper Siezing, salgsdirektør hos Kontorland.Connie Bendtson and Jesper Siezing