1. Hjem Brother
  2. Løsninger til virksomheder
  3. Case studies
  4. Fødevareopmærkning hos Helt Opplagt
Mad på bordet

Informerer om allergener i frokosten

I kantinen hos Teknisk Ukeblad har Helt Opplagt på Jobben serveret dagens fristende frokost  – opmærket med information om allergener. Det giver tryghed for dem, der spiser frokost i kantinen.

I 2014 indførte Mattilsynet i Norge nye regler for opmærkning af fødevarer. Mad, som serveres over disken, skal altid være opmærket med allergener. Det stiller krav til gode rutiner i kantinedriften og tydelig skiltning.
– Vi holder orden på opskrifter og ved til enhver tid, hvad maden indeholder, forklarer Emil Moberg, ansvarlig for kantinedriften i Helt Opplagt på Jobben.

Kontrol af ingredienserne
– Det handler om at planlægge godt. For os, der driver 70 kantiner med medarbejdere på 70 forskellige steder, er det vigtigt at have god kontrol med ingredienserne. Da den nye foreskrift for madmærkning kom, samlede vi opskrifter ind fra alle medarbejderne, gennemgik alle råvarerne og lavede en mappe med oversigt over alle retter, vi kan servere i alle kantinerne, vi driver, forklarer Moberg.

Informerer om 14 allergener
De, der sælger mad, som ikke er færdigpakket, for eksempel over disken, i restauranter, kantiner og ved catering, er forpligtet til at informere om 14 bestemte allergener. Reglen om madinformation hjælper dem, som driver kantine, til at informere om ingredienser, som enkelte er allergiske overfor.
o    Madinformation skal være skriftligt tilgængelig for forbrugeren.
o    Kunderne skal kunne læse informationen uden at spørge personalet.
o    Oplysningerne kan for eksempel gives i menuen, på et skilt, på skærm eller på en plakat.

Opmærkning giver tillid
Forbrugeren må kunne stole på, hvad der står på skilte og labels.
– Mulighederne for kreativ madlavning begrænses noget, særligt for større kantinedrift. Men god opmærkning giver tryghed for forbrugerne, når det bruges rigtigt. Det giver også øget bevidsthed om, hvad de forskellige madvarer, som bruges indeholder.

Brother er leverandør af labelprintere af høj kvalitet, som kan løse dine opmærkningsopgaver. Vi har et stort udvalg af labelprintere og tape, tilpasset forskellige brancher. Se vores helt nye QL-800 labelprintereserie.

Kilde: Forskrift om matinformasjon til forbrukeren (Mattilsynet, november 2014)


Kvinde anretter mad

 

 

”Det handler om at planlægge godt. For os, som driver 70 kantiner med medarbejdere på 70 forskellige steder, er det vigtigt at have god kontrol på ingrediensene.”

Emil Moberg, ansvarlig for kantinedriften i Helt Opplagt på Jobben