1. Hjem Brother
 2. Løsninger til virksomheder
 3. Ressource-center
 4. Blog
 5. Innovationsblog
 6. 2019
 7. Vi fejrer International print dag – printfakta i tal
Esimerkki Pantone-väriviuhkasta

Vi fejrer International print dag – printfakta i tal

Hos Brother er print vores DNA, så vi glæder os til dette års Internationale print dag, som sætter fokus på print i hele verden.

I 24-timers-eventen den 23. oktober slutter vi os til den globale printsamtale, i år med temaet #print2gether, som er i tråd med vores motto “at your side”.

I forbindelse med fejringen deler vi ti fakta om, hvordan branchen har printet sammen på mange måder, lige fra et diminutivt på 0,0092 mm2 til rekordhøje 5 milliarder:

 1. 0,0092 mm² – størrelsen af det mindste inkjet-printede farvebillede nogensinde iht. Guinness World Records1. Printet, som er mindre end et knappenålshoved på 2 mm, forestiller en klovnfisk. Det bestod af mindst 256 farver og blev skabt af et team på otte i Zürich i Schweiz i 2015.

 2. 5-7 – er antallet af gange, printerpapir kan genbruges2. Genbrugsmuligheden falder efter hvert genbrug, fordi papiret består af lange fibre, som bliver kortere, hver gang papiret genbruges. Efter fem til syv ganges brug er fibrene for korte til at blive til printerpapir, men dets livscyklus stopper ikke her, for det kan bruges til avispapir og æggebakker. Printerpapirets liv kan forlænges ved at printe på begge sider.

 3. 1439 – året hvor det hele begyndte for print, da Johannes Gutenberg udviklede en mekanisk, bevægelig printtype – eller trykpressen3. Længe før Brother dukkede op på scenen, gav Gutenbergs bidrag til udviklingen af det trykte ord ham tilnavnet bogtrykkerkunstens og printets ”fader”.

 4. 1656 – året for lanceringen af Europas ældste avis, ”Opregte Haarlemsche Courant” i Holland4. Avisen, som stadig udgives, blev i 1942 fusioneret med ”Haarlems Dagblad”. Den er 135 år ældre en Storbritanniens ældste, overlevende søndagsavis, the Observer, 288 år ældre end Frankrigs  Le Monde og 320 år ældre end Spaniens El País.

 5. 1661 – var året, hvor de første pengesedler af papir blev trykt i Europa af den svenske bank Stokholms Banco5. Rejsende som Marco Polo introducerede pengesedler på kontinentet i det 13. århundrede.

 6. 1.867 – antallet af pantonefarver, der kan printes6 – hvilket blot viser, hvor langt vi er kommet siden sort-hvid print. Siden årtusindskiftet har virksomheden Pantone udsendt en farve om året for at afspejle aktuelle trends. Farven i 2019 er Living Coral (pantonenummer 16-1546).

 7. 1869 – kun 39 år før Brother blev grundlagt i 1908 - blev det første billedpostkort lanceret i Østrig7. Tidlige versioner ligner dem, der stadig er almindelige i dag, med billeder af berømte landemærker, udsigter, fotografier og frække illustrationer. Til trods for at verden i dag er mere digital, antages det, at der stadig globalt sendes over 2 milliarder postkort om året, som ferierendes måde at sige ”gid du var her” til deres nære og kære.

 8. 2500. F.Kr. – blev blækket første gang udviklet samtidig af både de gamle egyptere og kinesere8. Tidlige eksempler på blæk bestod af de begrænsede materialer, der var til rådighed, bl.a. sod fra røgen af træ og dyrefedt gjort tykkere med gelatine fra huderne.

 9. 12 millioner – er det største trykte oplag, der nogensinde er registreret for en bog. Det var J.K. Rowlings Harry Potter og Dødsregalierne9, da den udkom i 2007.  Denne roman slog verdensrekorden for antal solgte bøger inden for 24 timer efter udgivelsen.

 10. 5 miliarder – antallet af solgte og distribuerede eksemplarer af verdens mest trykte bog – Biblen10. Man antager, at Biblen i sin helhed er oversat til 349 sprog, og 2.123 sprog har mindst én af Biblens bøger på det pågældende sprog..

Få mere at vide om Brothers historie i tal, og opdag, hvordan vi har været ”at your side” i de seneste 111 år i vores video "Threads Through Time".

Vær med til at fejre alt på tryk og print den 23. oktober med hastagget #print2gether.

Skal du opgradere din egen printer? Læs mere om Brother inkjetprintere og laserprintere.


1 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/397951-smallest-inkjet-printed-colour-image/
2 https://www.nytimes.com/2010/12/21/science/21qna.html
3 http://www.timelineindex.com/content/view/997
4 https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_newspaper_publishing
5 https://www.riksbank.se/en-gb/about-the-riksbank/history/1600-1699/first-banknotes-in-europe/
6 https://www.pantone.com/color-intelligence/articles/technical/pantone-numbering-explained
7 http://www.oldderbyphotos.co.uk/postcard-history
8 http://www.realcolorwheel.com/ink.htm
9 https://www.guinnessworldrecords.com/news/2018/10/5-page-turning-book-facts/
10 https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/best-selling-book-of-non-fiction/

Mere fra Innovation

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen