1. Hjem Brother
  2. Løsninger til virksomheder
  3. Ressource-center
  4. Blog
  5. Innovationsblog
  6. 2019
  7. Fremtidens kontor - sådan ser fremtidens arbejdsplads ud
Tulevaisuuden työpaikan fyysinen tuntu

Fremtidens kontor - sådan ser fremtidens arbejdsplads ud

Selvom den teknologiske udvikling betyder, at virksomheder med stor sandsynlighed ikke vil have hverken skriveborde eller kontorer i fremtiden, er det dog langt mere sandsynligt, at vi vil se arbejdspladser, hvor færre møder ind hver dag, og hvor skrivebordene bliver brugt fleksibelt.

Nye tendenser – konfigurationer på fremtidens kontor

I Europa finpudser nye opstartsprojekter, banebrydende kontorudlejningsfirmaer og freelance-fokuserede samarbejder lige nu et fleksibelt tilbud, som vil fortsætte udviklingen og skabe fremtidens arbejdsform. Områder som er interessante og som vil udvikles yderligere, er bl.a.:

•    Moderne konfiguration 

Dette ændrer hele arbejdspladsens miljø takket være en kombination af designoptimering og kulturel arbejdsudvikling, som giver medarbejdere forskellige områder, hvor de kan tænke, fokusere, være kreative og samarbejde. Grupperum, skriveborde til stående arbejde, individuelle lydtætte båse til private opringninger, samarbejdsområder, stillehjørner, caféer og afslapningsområder som tagterrasser vil vinde større indpas. Udviklingen med flere individuelle arbejdsbåse vil ses oftere, samtidig med at værktøjer til stemmegenkendelse og stemmediktering bliver mere almindelige.

•    Underholdning som frynsegode

Der bliver flere motivationsfaktorer på arbejdspladsen, og mange visionære udlejere udstyrer kontorbygninger med træningsfaciliteter, billardborde samt bar- og brætspil. Selvom disse fordele sjældent anvendes uden for pauserne, øger de medarbejdernes engagement og medvirker til at gøre arbejdspladsen til et socialt, fælles center, hvilket igen øger moralen.

•    Planter, farver, naturligt lys og sovekabiner

Disse velvære-opgraderinger vil i stigende grad ses på kontoret og vil øge kreativitets- og produktivitetsniveauet. Lidt længere ud i fremtiden kan højteknologisk stimulering som livagtige 3D-hologrammer eller belysning (som følger den naturlige døgnrytme for at øge energi- og positivitetsniveauet), såkaldte ”sensory deprivation tanks” til neurostimulering for at revolutionere trivslen samt bionik (forbedret teknologi inspireret af naturen) få os til at bruge virtual reality til at tage en tur på stranden i en pause.

Office of the future image depicting skyscrapers in a city business district from the ground looking up to the sky during the day

Kommende ændringer - generationsforløbet

Indtil i dag er mange af forbedringerne på arbejdspladsen blevet indført i takt med generationsskift fra de store årgange til millennials og generation Z.

Men der er flere ændringer forude. Selvom man har gjort meget for at gøre arbejdspladserne mere moderne, mere digitale, mere opkoblede og mere funky, vil behovene hos disse yngre generationer udvikle sig yderligere.

Når man kombinerer det stigende antal millennials, som bliver forældre, med stigningen i freelance-arbejde, ligestilling mellem kønnene og initiativer som delt barselsorlov, giver det et helt andet billede.

Denne kommende blanding af omstændigheder kombineret med faldet i offentlige ydelser betyder, at vi kan forvente at se ting som børnepasning, vaskerier og frisører som almindelige tilbud på fremtidens arbejdspladser.

Fordele ved den udefinerede arbejdsplads

Kontorfællesskaber med grupper af virksomheder fra flere forskellige sektorer vil skabe en platform for virksomhedslanceringer, videndeling, samarbejde og i sidste ende vækst.

Og det behøver ikke udelukkende være en fordel for små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Store virksomheder kan reducere driftsomkostninger, styrke aktiviteter og tage opstartsmentaliteten til sig ved at leje mindre, centrale kontorer med færre arbejdspladser, hvor små teams kan arbejde i kontorfællesskaber.

Uanset om virksomheden er lille eller stor, vil fordelene ved velkonfigurerede samarbejdsfællesskaber betyde en transformation, særligt i kombination med avanceret teknologi.

Mere fra Innovation

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen