1. Hjem Brother
  2. Løsninger til virksomheder
  3. Ressource-center
  4. Blog
  5. Innovationsblog
  6. 2019
  7. Fremtidens kontor: Sådan fjernes barrierer for produktivitet
Nainen käyttää kosketusnäyttöä

Fremtidens kontor: Sådan fjernes barrierer for produktivitet

Teknologien skaber muligheder, men hvordan skaber den produktivitet på arbejdspladsen?

Lige fra tidsbesparende genveje over forbundne enheder til virtuel assistance når produktivitetsbarrierer nedbrydes, bevæger vi os endnu hurtigere mod fremtidens kontor.

At overkomme den største forhindring nogensinde

Teknologien hjælper os til at nedbryde de største barrierer som mennesket har stået overfor gennem tiden – afstand og tid.

Business-konferenceværktøjer skaber i dag avancerede veje til at logge ind og dele præsentationer, planer og idéer og endda brainstorme på tværs af kontinenter, men vi er kun lige begyndt at kradse i overfladen, når det kommer til teknisk formåen og virksomhedernes behov.

Allerede i dag afholder innovative virksomheder konferencer i Virtual Reality (VR). Stederne kan være så forskellige som stranden eller det ydre rum. Nogle tekniske eksperter mener, at dette kan blive langt mere udbredt inden for blot 5 år1.

VR og Augmented Reality (AR) vil bidrage til at mindske den akavede følelse og udbygge samarbejdsmulighederne, ligesom deltagerne bedre vil kunne interagere med materialer, produkter eller koncepter fra den virkelige verden, så følelsen af at være til stede øges.

Disse virtuelle verdener vil endda kunne udformes, så de fremmer kreativiteten og dermed teknologiens potentiale.

At skabe et virtuelt, forbundet økosystem på arbejdspladsen

I den nærmeste fremtid vil teknologien blive taget ud af siloerne, og der vil blive skabt et virtuelt, forbundet økosystem på arbejdspladsen.

IT-systemer og intelligente kontorenheder såsom multifunktionsprintere vil, understøttet af sikker cloud-adgang og samarbejdsevne, alle blive netværksforbundet og tale med hinanden2. Dette vil radikalt ændre måden, vi arbejder på, og åbne uanede muligheder blot ved at stille gnidningsfri, sikker, forbundet og intuitiv teknologi til rådighed.

Med brug af den teknologi, der er udviklet i forbrugerverdenen i form af virtuelle assistenter som Alexa, Cortana og Siri, vil vi se kontorenheder og -systemer med biometrisk adgang, stemmegenkendelse, lydassistance, videoguidet opsætning og selvdiagnose.

Intelligent teknologi som f.eks. multifunktionsprintere vil også kunne forudsige brugernes behov og selv stå for at bestille komponenter og reservedele, hvilket maksimerer driftstiden og dermed nedbryder en anden produktivitetsbarriere. En sådan teknologi vil også sætte gang i den forventede vækst inden for kontraktlige forsyningsmodeller til IT og kontorudstyr, inklusive administrerede printservices, Managed Print Services (MPS).

Nedbrydning af horisontale produktivitetsbarrierer

Teknologien tilbyder noget, der er meget mere interessant end genveje, mere enkle interaktioner og indsnævring af afstand og tid – den kan hjælpe os med at overkomme vores egne intellektuelle begrænsninger.

Arbejdslivet vil snart blive revolutioneret af kunstig intelligens (AI). Forbundne enheder, der indsamler data og anvender algoritmer, vil snart begynde at levere løsninger på produktivitetsproblemer, hvilket i mange tilfælde vil løse problemer, som mennesker end ikke har identificeret.

Det er forventningen, at virtuelle assistenter vil tage sig af kalendere, booke mødelokaler og udfylde bilag i 20252, hvilket vil hjælpe os til at overkomme produktivitetsbegrænsninger. Programmer som f.eks. Googles Start Compose til Gmail vil løbende blive bedre til at udarbejde automatiske udkast til e-mail-svar.

På virksomhedernes afdelingsplan vil systemer automatisk udføre opgaver, der tidligere var manuelle, såsom fakturering, behandling af kundeordrer og lønudbetaling.

Teknologien får en vigtigere rolle på kontorerne i takt med, at produktivitetsbarrierer nedbrydes. Men hvor efterlader det menneskene, i disse stadig mere effektive arbejdsomgivelser?

Når stadig flere rutineprægede opgaver bliver automatiseret, vil det frigøre medarbejderne, så de kan udføre andre strategiske, forretningsvitale og værdifulde opgaver – og virksomhederne vil blive mere produktive og rentable.

 

1 https://www.fastcompany.com/40447437/will-virtual-reality-solve-your-conference-calls-nightmares

2 Quocirca Print 2025

 

Mere fra Innovation

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen