Mies katsoo tulevaisuuteen

Fremtidens kontor: den teknologiske rygrad

Teknologien vil radikalt revolutionere den måde, vi arbejder på, i en grad, så vi en dag vil kunne udføre vores opgaver uanset hvorfra, vi måtte ønske det.

Trin til realisering af den virtuelle, opkoblede arbejdsplads

I den nærmeste fremtid ser arbejdets teknologiske rygrad ud til at blive virtuel frem for fysisk og uensartet takket være sammenlægningen af flere systemer i et fuldstændig opkoblet økosystem.

Det er ikke nødvendigvis udviklingen eller indførelsen af én enkelt teknologi, som vil medvirke til realiseringen af disse arbejdsmuligheder i skyen. Men sammensmeltning og integration af mange teknologier vil gøre det muligt for medarbejdere, i både store og små virksomheder, at arbejde hvor som helst, når som helst og på alle måder.

Nedenfor er fire enkle trin til det virtuelle, opkoblede økosystem:

1)    Migrer fra fysisk server til skyen
Udover at spare plads, reducere energiomkostninger og forbedre sikkerheden, kan migration til skyen bidrage til at udnytte automatiseringen af arbejdsflowet for kritiske forretningsprocesser.1 Det vil også forbedre lagringskapaciteten væsentligt og give større mulighed for at arbejde når som helst, hvor som helst og fra en hvilken som helst enhed. Skyen er en afgørende del af det problemfri fjernarbejde. .

2)    Indfør de nye IT-indkøbsmetoder

Pionerer inden for kontorteknologi vælger i stigende grad at indgå samarbejdsaftaler på kontrakt frem for at købe udstyret direkte. I takt med at interoperabilitet får større betydning, bliver det stadig vanskeligere at designe fuldt kompatible systemer internt. Frem for at bruge mange forskellige leverandører vil virksomheder søge én udbyder, som kan designe en fuldt integreret pakke med alt fra softwareabonnementer til Managed Print. Det vil også være afgørende for, at virksomhederne får et konkurrencemæssigt forspring.

3)    Vær på forkant med de hurtigste forbindelser

På tærsklen af en æra, hvor så godt som alle kontorenheder genererer Internet of Things (IoT)-data, vil forbindelsens hastighed blive afgørende, når flere og flere enheder bruger af båndbredden. Sørg for at have en så hurtig og pålidelig wi-fi-forbindelse som muligt, og sørg samtidig for at give medarbejderne den nyeste mobile opkobling. 5G er mindst 20 gange hurtigere end forgængeren og vil gøre bufferproblemer til noget, der hører fortiden til.

4)    Implementér og test 

Kun ved at afprøve ny teknologi kan virksomheder teste dens anvendelighed, forbedre processer, udnytte produktivitetsfordele og bevare den førende position i deres sektor.

Office of the future - technological backbone image depicting six office workers using VR augmented reality headsets while working through a business meeting

Fremtidens teknologi og dens rolle på arbejdspladsen

Den opkoblede og virtualiserede arbejdsplads er et springbræt, og nye teknologier og maskinlæring vil udvikle den på måder, som man dårligt kan forestille sig i dag.

 

Fjern-samarbejde

Interaktion via teknologi bliver snart en realitet takket være Virtual Reality, hvor man vil kunne demonstrere produkter og holde langt mere spændende møder med fjernadgang, måske i så anderledes miljøer som i rummet. Det bliver også forstærket med interaktiv skærmteknologi og innovationer fra spilindustrien såsom teknologi til gestuskontrol, som vil gøre det muligt at kontrollere alt fra opsætninger med store eller mange skærme til lyssætning blot ved at bevæge hånden.

Stemmeassistance og -kommando

Teknologi, som i øjeblikket afprøves i forbrugerverdenen, som Alexa, Cortana og Siri, vil blive en del af arbejdspladsen. I fremtiden vil vi måske sige anmodninger højt til virtuelle assistenter og diktere til automatisk maskinskrivnings-software og på den måde øge interaktionen mellem mennesker og maskiner.

Biometrisk adgang

Sikkerheden vil blive øget betydeligt, når medarbejdere får adgang til bygninger og logger sig på systemer med fingeraftryk og iris- eller stemmegenkendelse.


Forventede brugerbehov og selvdiagnostik

Intelligent arbejdspladsteknologi som f.eks. smarte multifunktionsprintere vil kunne forudsige brugernes behov samt bestille komponenter og reservedele. Det vil maksimere driftstiden og dermed nedbryde endnu en produktivitetsbarriere.

Gennemgribende læring

Algoritmer vil snart kunne forbedre effektiviteten på arbejdspladsen betydeligt, når de gør det muligt at udføre opgaver hurtigere ved at udnytte data og løse produktivitetsproblemer, som man måske endnu ikke er opmærksom på.

 

Fremtiden er opkoblet, og potentialet er uendeligt. Selvom fysiske og generationsmæssige ændringer er vigtige detaljer i fremtidens billede, er det teknologien, som for alvor vil forme fremtidens arbejdsplads. 

 

 

1 Quocirca Print 2025, Digitisation: The key to SMB success

Mere fra Innovation

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen