1. Hjem Brother
  2. Løsninger til virksomheder
  3. Ressource-center
  4. Blog
  5. Innovationsblog
  6. 2020
  7. Det grønne vil ændre byen og arbejdspladsen | Blog | Brother
Människor pratar på kontor

Det grønne vil ændre byen og arbejdspladsen | Blog | Brother

Hvor storbyens arbejdsstyrke i dag formentlig kan se en masse beton, mursten og bymæssig infrastruktur gennem vinduet, vil de i fremtiden kunne nyde en udsigt, der er meget grønnere.

Dette vil primært være drevet af to faktorer. Den første er det presserende behov for at bekæmpe klimaforandringerne de steder, der er mest ude af balance med de naturlige cyklusser – de større byer og storbyerne. Den anden er naturens dybdegående og fortsat ikke helt afdækkede betydning for vores eget velbefindende.

 

Bekæmpelse af klimaforandringer på arbejdspladsen

Kampen mod klimaforandringerne vil blive forstærket i de kommende år og årtier. Ikke alene er byerne travle arbejds- og fritidssteder – energiforbruget og opvarmningen betyder, at de også rent temperaturmæssigt er brændpunkter.

Som frit tænkende forandringsaktører vil storbyer og forbundne byer blive de mest produktive steder at starte, når vi skal bringes i balance med naturen.

Levende bygninger - det grønne og naturen i kontordesignet

Hvor nuværende koncepter inden for grønt byggeri fokuserer på eksempelvis isolering, energigenerering og reduktion af CO2-udslippet, vil målet i fremtiden være at skabe bygninger, der fungerer ligesom skove, når det kommer til at generere energi og optage drivhusgasser. 

En vej til at realisere denne ambition er levende bygninger, der er kendetegnet ved at bruge enorme mængder planter både inden- og udendørs. Når de indføres, vil det forbedre bylandskabet, luftkvaliteten og præstationerne i vores store byer i de kommende generationer.

Nye byggeprojekter vil kun være en del af denne omstilling. Store forandringsprojekter vil resultere i kontorbygninger, der byder på levende eksteriører, grønne vægge og taghaver, der tiltrækker naturen og producerer mad. Dette vil bogstaveligt talt give nyt liv til arbejdspladsen og bringe os tættere på naturen igen. Det vil give »destinationsarbejde« en enorm tiltrækning.

Naturen og medarbejdernes trivsel

Ligesom videnskabsfolk er enige om, at regelmæssig motion er godt for os, erklærer de også samstemmende, at naturen byder på en lang række fordele. 

Naturen er en kulisse for rekreation og fordybelse. Det er dokumenteret, at når man udsættes for naturlige elementer såsom træer, planter, blomster, naturligt lys og vand, sænkes hjertefrekvensen og blodtrykket, produktionen af stresshormoner mindskes, immunforsvaret styrkes, og det generelle velbefindende forbedres1. I relation til arbejdspladsen kan naturen bidrage til at højne humøret, moralen og produktiviteten hos medarbejderne.

Som dokumentation for dette viste et studie fra University of Queensland i Australien, at kontorer med planter havde en produktivitet, der var 15 % højere2.

Positive tiltag koster ikke alverden – de kan ligefrem redde verden, så sæt din virksomhed op i gear, og lad den blive en grøn drivkraft i forandringen. 

 


Kilder:

1 Science Daily (www.sciencedaily.com/releases/2019/04/190404074915.htm)
2 The University of Queensland Australia (www.uq.edu.au/news/article/2014/09/leafy-green-better-lean)

 

Mere fra Innovation

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen