1. Hjem Brother
  2. Support
  3. Sådan finder du en IP-adresse | Brother
A desk with a Brother printer, laptop, and some stationery against an exposed brick wall and a large green plant on the right. Part of a bright window and a white chair is also visible.

Sådan finder du en IP-adresse | Brother

Her forklarer vi, hvad en IP-adresse er, og hvordan du kan finde den på henholdsvis en Windows-computer og en Mac.

Hvad er IP-adressen på en printer?

En printers IP-adresse (Internet Protocol) er et unikt nummer, der er tildelt printeren. Nummeret er nødvendigt for, at printeren kan kommunikere via et netværk og kan anvendes af flere computere fra forskellige lokationer. Uden nummeret kan printeren ikke tilkobles et netværk.

Brothers printere  er udviklet med brugervenlighed for øje. De fleste har en trådløs funktion, så man kan tilslutte flere enheder til printeren uden at koble den op på et specifikt netværk. Det eneste, du typisk skal gøre, er at tilslutte printeren til dit wi-fi-netværk.

Der er flere måder at finde din printers IP-adresse på. Metoden afhænger af, om printeren har display eller ej, og styresystemet på den computer, du ønsker at tilslutte din printer til, har også betydning.

Sådan finder du printerens IP-adresse

Det er ret nemt at finde printerens IP-adresse, hvis den har en Ethernet-port og display. Brug displayet til at navigere i printerens menu, og find IP-adressen under printerindstillinger og oplysninger. Hvis IP-adressen ikke fremkommer i displayet, eller hvis printeren ikke har noget display, skal der i stedet oprettes forbindelse til en computer.

Sådan finder du printerens IP-adresse på din Windows-computer::

1. Tilslut printeren til computeren via USB, og find kontrolpanelet i Windows Start-menuen.
  2. Klik på ’Enhedshåndtering’, og dobbeltklik dernæst på ’Printere’.
  3. Vælg den pågældende printer på listen. Du kan sikre, at du vælger den korrekte printer ved at tjekke modelnavn og nummer på selve printeren.
  4. Højreklik på printer-ikonet, og vælg ’Egenskaber’ nederst i rullemenuen.
  5. Klik på fanen ’Generelt’, og tjek feltet ’Placering’. Det nummer, der står til højre ud for ’Placering’ er printerens IP-adresse.

Sådan finder du printerens IP-adresse på din Mac:

1. Klik på ’System preferences’ på din Mac-computers startside.
  2. Klik på ’Print and fax’ i popup-vinduet.
  3. Find den pågældende printer under fanen ’Printers’. Du kan sikre, at du vælger den korrekte printer ved at tjekke modelnavn og nummer på selve printeren.
  4. Vælg din printer, og klik på ’Options and supplies’. I næste vindue vises printerens IP-adresse.

Uanset hvilket operativsystem du arbejder på, skal du huske at notere printerens IP-adresse nøjagtigt. Derefter kan du bruge nummeret til at konfigurere printeren, så den kan køre på et privat netværk, eller du kan få hjælp til at løse fremtidige tilslutningsproblemer. Selv om det på de fleste moderne printere er nemt at oprette forbindelse, er det altid en god idé at notere printerens IP-adresse ned til senere brug.

Hvis du har brug for en ny printer, der problemfrit kan oprette forbindelse og opfylde dine printbehov, så kast et blik på Brothers printer-sortiment. Der kan du finde netop den printer, der passer perfekt til dig.

Mere fra "How to" - Printere