1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Miljø og bæredygtighed
  4. Markedsledende genbrug af tonere

Bæredygtighed er vigtigt for os:

Vi forstår at bæredygtighed er vigtigt, hvilket er grunden til at minimering af vores indflydelse på planeten altid har været en fundamental del af, hvad vi gør samt hvorfor vi har et globalt team, der med din hjælp, får det til at ske. Lige fra udviklingen af holdbare produkter til etisk at genbruge 100 % af Brother-tonere og -blækpatroner, der sendes retur til os, har hjulpet os med at blive mere bæredygtige i næsten to årtier.

Men vi vil gerne gøre en endnu større forskel, og det er kun muligt med dig ved vores side. Vi har ét løfte, og det er meget simpelt: vi genbruger 100 % af dine brugte tonere og/eller blækpatroner, som du sender retur til os. På denne måde kan vi sammen sikre, at vi bliver endnu mere bæredygtige og kan stræbe efter en CO2-neutral fremtid.

Sammen er vi "at your side"!

Vores historie indtil nu:

Recycling image with three arrows with 40,000,000 written underneath in purple

Antal genbrugte tonere

Vi modtager i gennemsnit 3 millioner tonere om året til genbrug eller genanvendelse - nok til at fylde 4 swimmingpools af Olympisk størrelse.

Purple image with the words CO2 in a circle with arrows pointing to a tree

100 % CO2-neutral

Vi sparer ca. 5.300 tons CO2 hvert år ved at genbruge 86 % af vores tonere - hvilket svarer til at fjerne 1.150 biler fra vejene.

0% written in white on a purple waste bin

0 % affald

Vores europæiske genbrugsfabrikker har ikke sendt affald til lossepladsen siden 2013 - hvilket har stoppet 1.500 tons affald fra at ende dér hvert år.

Returnér dine tonere gratis

Vores genbrugshistorik:

18 år med genbrug indtil videre

Vi har modtaget brugte tonere i næsten 20 år, hvilket gør vores genbrugsmetoder til et af de ældste i Europa, og som har været stigende hvert år siden begyndelsen.

Vi er utroligt stolte af den rejse, vi har været på, lige fra åbningen af vores første genbrugsfabrik i 2008 til at være CO2-neutrale i 2021.

Videoen viser vores genbrugshistorik indtil videre!

Vores genbrugsproces:

Loop on a purple background with wording 20% recycled, zero waste, 80% reused and 100% performance with a Brother toner cartridge

Det lukkede kredsløb

Brother har opereret med en cirkulær økonomi til tonerindsamling i flere år. Vores genbrugsproces med lukket kredsløb betyder, at vi indsamler tonere og genbruger dem, eller genanvender dem til at fremstille nye, uden at der sendes affald på lossepladsen.

Vores tonere gennemgår en komplet cirkulær proces, og vores materialer af plastik indeholder ikke nogen form for farlige tilsætningsstoffer, hvilket betyder, at vi kan genbruge dem igen og igen. 

Denne fremgangsmåde gør det muligt for os at genfremstille eller genbruge 100 % af alle returnerede Brother-tonere.

Vores brancheledende genbrugsprocesser

Når du returnerer dine tonere og/eller blækpatroner gennemgår de 150 trin i vores genbrugsproces for at sikre, at enhver genbrugt toner eller blækpatron er af samme kvalitet som en helt ny. Alt hvad vi ikke kan genanvende på grund af f.eks. skader eller slitage, bliver 100 % genbrugt.

Denne innovative proces giver mulighed for at genbruge 86 % af de Brother-tonere som vores kunder returnerer. Vi skiller dem ad, erstatter slidte dele, rengører, samler, og sender tilbage så god som ny.

Denne proces kan gentages igen og igen, hvilket sikrer produkter af høj kvalitet, der har så minimal indvirkning på planeten som muligt.

Two people holding boxes and a toner cartridge in the middle

Vi stræber efter at sikre en sundere planet

Vi har Brother-genbrugsfabrikker i Storbritannien og i Slovakiet, der sikrer kontrol af genbrugen af tonere, som kunderne returnerer til os på tværs af Europa.

Begge fabrikker er CO2-neutrale og drives af grøn energi, der produceres af solpaneler og jordvarmeanlæg. Dette har vi arbejdet hårdt på at opnå, men vi vil gerne opnå endnu mere.

Derfor har vi arbejdet på at forbedre vores genbrug, så det er så energi-effektivt og miljøvenligt som muligt på tværs af Europa.

Two people holding boxes and a toner cartridge in the middle

Genbrug sammen

 

Genbrug med Brother er nemt og helt gratis. Det eneste, du skal gøre er, at sende dine tomme tonere og/eller blækpatroner tilbage til os via vores returmetode, og så klarer vi resten. På nuværende tidspunkt genbruger vi ca. 3 millioner tonere hvert år, men vi vil gerne have dét tal til at stige.

Med din støtte kan vi fortsætte med at producere bæredygtige produkter, samtidig med at vi beskytter og minimerer påvirkningen af vores planet.

Genbrug dine Brother-forbrugsstoffer

Series of wind turbines on a green hill with blue sky and clouds

65 % mindre udledning i 2030

Vi mener, at bæredygtighed handler om mere end at genbruge og arbejde ansvarligt. Det er en mulighed for at støtte de lokalsamfund, vi er en del af, og at have en positiv indvirkning på verden.

 

Miljø og bæredygtighed

Words Cool Earth written in white with two red parrots and rainforest in the background

Sådan har Brother-kunder hjulpet

Vi har doneret til Cool Earth gennem vores genbrugsprogram siden 2009, og har støttet nogle af vores mest truede levesteder over hele verden. Her er nogle af de seneste projekter, du har hjulpet os med at støtte.

 

Læs mere om vores initiativer med Cool Earth