1. Hjem Brother
  2. Om Brother
  3. Nyheder
  4. 2023
  5. Brother Nordic A/S’ forhandlere og erhvervskunder sparer 20.584 kg CO2 i 2022

Brother Nordic A/S’ forhandlere og erhvervskunder sparer 20.584 kg CO2 i 2022

Brother har nået en vigtig milepæl inden for bæredygtighed ved i 2022 at spare 20.584 kg CO2 i de nordiske lande1 via sit omfattende genbrugsprogram til tonere.

Genbrugsprogrammet, der står for indsamling af brugte tonere og genfremstiller dem i ”som ny”-kvalitet, omfatter 343 forhandlere og erhvervskunder. I alt blev 12.459 tonere returneret, og dermed sparede miljøet for 20.584 kg. CO2, der ellers ville være blevet udledt ved fremstilling af et tilsvarende antal nye tonere.

Craig McCubbin, der er administrerende direktør hos Brother Industries UK, Brothers globale teknologicenter og genbrugsfabrik, siger: ”Den cirkulære økonomi og vores engagement i bæredygtighed er en integreret del af Brothers kerneværdier. I 2004 etablerede vi et markedsledende genbrugsprogram for at reducere vores produkters miljøaftryk. Det vil sige, at Brother har en af de ældste genbrugsfabrikker i Europa, og vi har genfremstillet mere end 35 millioner tonere  på verdensplan1.”

På globalt plan betyder det, at vi hvert år sparer 5.300 tons CO2 i forhold til den mængde, der udledes ved at producere nye tonere. Det svarer til, at der fjernes 1.150 biler fra vejene  hvert år2. Og når man tænker på, at der samtidig sker en indsamling af brugte forbrugsstoffer, er det en kæmpe præstation for en virksomhed af vores størrelse.”

Foruden at Brother har forpligtet sig til at reducere sine udledninger, designer virksomheden også selv sine tonere i overensstemmelse med den cirkulære økonomi.

Juan Carot, der er seniorprojektleder hos Brother Industries UK, siger: ”Brothers tonere er designet med fokus på miljøet. De er fremstillet af plastik uden persistente organiske miljøgifte, så de kan genbruges. Alt, hvad der ikke kan genbruges, bliver genanvendt, så intet sendes på lossepladsen.”

Derudover er Brothers genbrugsfabrikker certificeret til nul affald til lossepladsen, og fra 2021 er alle virksomhedens genbrugsprocesser officielt 100 % CO2-neutrale3 . Brother bevarer deres høje kvalitets- og miljøstandarder ved at sørge for, at levetiden og ydeevnen for de genfremstillede produkter er i top.

Med sit genbrugsprogram til tonere understreger virksomheden sit engagement i at opfylde verdensmålene for bæredygtighed (SDG’erne) i FN’s 2030-dagsorden, med særlig vægt på ansvarligt forbrug og produktion. Inden for disse rammer fortsætter Brother med at arbejde for at fremme udvikling med fokus på miljøet, og planlægger at reducere sine Scope 1- og 2-udledninger med 65 % til 20304,  sammenlignet med regnskabsåret 2015. Det er et klart bevis på virksomhedens langsigtede engagement på området for miljø og bæredygtighed.al footprint.

”Brother skal være på forkant inden for printerbranchen med fuld fokus på miljøet, og vi fortsætter arbejdet med at minimere miljøpåvirkningen af vores produkter og ydelser,” siger Henning Elkjær, der er salgsdirektør for Danmark og Norge i Brother Nordic A/S. ”Vi er stolte af det høje niveau, vores genbrugsprogram til tonere har nået, og vi fortsætter arbejdet med at lancere forskellige initiativer for at styrke vores rolle som en ansvarlig og etisk virksomhed, der har fokus på miljøet.”

Kunderne kan returnere tonere gratis ved at bestille en returkasse her. Når en brugt, original Brother-toner returneres til en af Brothers europæiske genbrugsfabrikker, vurderes det, om den kan genfremstilles, eller om materialerne i stedet skal genanvendes. Hvis toneren kan genbruges, renses den, hvorefter slidte dele udskiftes, så den fremstår i optimal stand. Herefter sættes den tilbage på markedet som et ”som nyt”-produkt (renoveret til samme kvalitet som en ny toner).

Læs mere om Brothers markedsledende genbrugsprogram her

 

1 Indtil udgangen af regnskabsåret 2021

2 Udregningen er baseret på en gennemsnitlig personbil, der udleder ca. 4.600 kg (4,6 tons) CO2 om året

3 Scope 1 og 2

4 Baseret på en reduktion på 65 % i Scope 1 og 2, sammenlignet med regnskabsåret 2015. Læs mere om Brother-koncernens miljøvision for 2050 på
https://global.brother/en/sustainability/eco/vision

P2305