Gavemærket på pakke

10 kreative måder at bruge labels på i hjemmet

Opfindsomme idéer til at bruge satinbånd, tape og labels kreativt.

Kan du godt lide at være kreativ? Her kommer nogle enkle metoder til at give dine ting et helt unikt look. Du skal kun bruge tre ting: en elektronisk labelprintersatinbånd, labels eller tape og en smule fantasi!

Gør lettering og scrapbooking mere farverig

Lettering handler om kunsten at tegne bogstaver. Det bruges til mange ting og er især populært til bullet journals. En bullet journal er en personlig notesbog, en kombination af en dagbog og en to-do-liste, som du selv vælger, hvordan du vil strukturere.

Scrapbooking, derimod, er snarere en form for kunsthåndværk, der handler om at designe kreative scrapbøger. Her bruger man mange forskellige teknikker, og der er stort set ingen regler. Alt er tilladt for at gøre din scrapbog til et unikt kunstværk.

Både bullet journals og scrapbooking er kendt for dekorative bånd og klistermærker, der ofte anvendes til at fremhæve sætninger, lave rammer og dekorere sider. Hvorfor ikke prøve at bruge labelprinter og satinbånd til det?

Personlige fotorammer

En hjemmelavet gave har særlig stor værdi for modtageren. Hvis du vil forære dine kunder, din familie, dine venner eller din partner noget helt særligt, hvad så med at give dem et foto af dig selv i en smuk, personlig ramme? Vores dekorative tape og satinbånd fås i forskellige udgaver, så du kan vælge dem, der passer dig bedst, og skabe unikke budskaber.

Wooden frame with lights around it and 8 photos inside that are pegged onto string

Lav en personlig opslagstavle

Har du en kridttavle eller en whiteboardtavle til at skrive to-do-lister på? Eller til at holde styr på ugeplanen? Med en labelprinter og dekorativ tape kan du give planlægningen et sjovt præg. Brug eksempelvis forskellige farver til hver opgave eller person og måske også til at markere, hvor langt I er kommet med opgaven (påbegyndt, i gang eller færdig).

Få ny energi med vindspil

Ifølge den kinesiske indretningsfilosofi Feng Shui kan vindspil være med til forbedre energierne i hjemmet. Ved hjælp af dekorative satinbånd og labels kan du personliggøre dine vindspil, så de bliver helt særlige. Prøv for eksempel at navngive hvert rør med en positiv følelse eller et ønske – hver gang vindspillet lyder, sendes denne energi rundt til alle mennesker i huset.

Køleskabsmagneter 

Er du typen, der har postkort hængende på køleskabet? Eller måske bruger du køleskabsmagneter til huskesedler, invitationer, aftaler osv. Med magneter og dekorativ tape eller labels kan du lave køleskabsmagneter med beskeder, der passer til enhver lejlighed.

Kuffertmærker

Vidste du, at det er mindre sandsynligt, at en kuffert bliver stjålet i lufthavnen, hvis den har et kuffertmærke med navn på? Hvis en kuffert bliver væk, er det desuden nemmere at returnere den, hvis der står navn og adresse på den.

Opmærkning af personlige genstande

Ved hjælp af en labelprinter og flotte, farvede tape kan du dekorere og opmærke hylder, kasser og andre personlige genstande. Lad fantasien få frit løb, og skriv motiverende sætninger, dit navn eller navnet på dit kæledyr – kun fantasien sætter grænser!

Du kan også dekorere coveret til din bærbare computer eller mobiltelefon med forskellige farver, digte eller hvad du nu måtte ønske.

En anden idé: Har du så mange nøgler, at det kniber med at huske, hvad de hver især er til? Sæt labels på, så du kan kende dem fra hinanden – det giver dem samtidig et sjovt præg.

 
Three boxes on a shelf with yellow sticker labels and pencils sticking out of the middle one

Opmærkning af kontakter

Sidder der flere kontakter samme sted i huset, og kan det være forvirrende? Brug labels til at opmærke kontakterne, så du ved præcis, hvad de hver især er til. 

I skolen og på udflugter

Sæt labels i børnenes skoletøj, gymnastiktøj, på mapper, madkasser osv., så de nemt kan se, hvad der er deres. Ved skoleudflugter kan du gøre det samme med deres udstyr. Brug farvet tape og særlige symboler, som børnene holder af. 

Hvis du er udflugtsleder, kan du også printe armbånd eller personlige labels til børnene med deres navn og forskellige symboler, der inddeler dem i relevante grupper. Det gør det desuden nemmere, når der skal laves hold til aktiviteter og lege, og samtidig glemmer du ikke deres navne.

Open pink lunchbox with an apple and a banana inside and a green sticker label on top

Giv dine produkter et personligt præg

Hvis du har en butik eller en webshop, hvorfor så ikke gøre lidt ekstra? Foruden at pakke dine produkter ind i gavepapir kan du bruge satinbånd til at skrive navnet på den person, pakken er til, og dermed tilføje ekstra wauw-faktor.

Som du kan se, kan en elektronisk labelprinter bruges til mange forskellige kreative formål, lige fra at sætte navn på ting til at holde orden og alt muligt derimellem. Med en smule fantasi er de kreative anvendelsesmuligheder uendelige.

 

Mere fra Vær kreativ

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen