P-touch CUBE

Print dekorative satinbånd derhjemme

Håndarbejde er blevet mere og mere populært gennem årene – som en kreativ måde at udtrykke sig på og for at skabe varige minder.

Det kan være både billigt – og sjovt – at lave forskellige aktiviteter i hjemmet, lige fra scrapbooking til bullet journaler, fremstilling af smykker og dekorering af gaver. Mulighederne er uendelige. Her viser vi dig, hvordan du kan lave dine egne personlige og dekorative satinbånd.

Hvorfor lave sine egne dekorative satinbånd derhjemme?

Der er mange fordele ved at lave sine egne satinbånd. De mest indlysende er, at det kan give dig fuld kontrol. Du kan selv vælge farve og størrelse på dine satinbånd, så de passer perfekt til dine behov. Desuden er det ofte meget billigere at lave dem selv end at købe personaliserede satinbånd fra et firma. Og så er du ikke underlagt en minimumsbestilling, hvor du risikerer at stå med mere, end du har brug for.

Det kan også være meget tilfredsstillende at skabe noget med sine egne hænder. Der er en stor glæde ved at frembringe noget unikt og få det til at blive præcis, som man havde forestillet sig. Det er også en god måde at bruge tiden på, når man opholder sig i hjemmet.

Men hvordan printer man selv dekorative satinbånd derhjemme?

Her er, hvad du skal bruge for at lave dine egne personlige bånd

Hvilke materialer du skal bruge, afhænger af, hvad du skal lave, men almindelige remedier er satinbånd, papir, tape eller stof, saks, lim og nogle dekorative elementer. Hvad angår satinbånd, er det bedst at købe båndruller i forskellige bredder og farver.

Desuden skal du også bruge:

  • En saks eller et skæreredskab, for f.eks. en hobbykniv til at lave fine snit med.
  • Lim til at montere alting med.
  • Eventuelt dekorative udsmykninger som knapper, pailletter eller pyntesten til at sætte prikken over i’et.

Kreative idéer til at lave dekorative satinbånd derhjemme

At printe på satinbånd kan være en sjov og kreativ måde at tilføje et personligt touch til gaver og ting til hjemmet. Med din Brother-labelprinter kan du selv skrive tekst på båndene og tilføje små emojis/ikoner, så de bliver præcis, som du ønsker. Tag for eksempel et syltetøjsglas. Ved at printe på satinbånd kan du skrive, hvad der er i glasset, eller tilføje en hilsen og dermed gøre et helt almindeligt glas til en helt særlig gave.

 
Hand holding a red printed ribbon tied to a jam jar, on a table with some sliced oranges in the background

Din gaveindpakning bliver også mere personlig med hjemmelavede, dekorative satinbånd. Med et almindeligt satinbånd kan du printe navne og små beskeder på gaverne for at gøre dem ekstra specielle.

Hand holding black and gold personalised ribbon which is tied to a white box covered in yellow and white confetti

Med en Brother-labelprinter kan du vælge mellem forskellige skrifttyper, rammer, emojis og symboler.

Du kan også bruge satinbånd til at dekorere ting i hjemmet. Du kan eksempelvis sætte dit personlige præg på bordkortene ved at påklistre satinbånd, som du selv printer.

 

.

Table setting with gold cutlery, glasses and white plate with a blur napkin tied with a white printed ribbon

Sådan printer du dekorative satinbånd derhjemme

Det er nemt at printe dekorative satinbånd, når du har styr på dine redskaber og har en god idé. Du skal blot vælge et satinbånd at printe på. Når du har forberedt layout og design, kan du vælge printeregenskaber, før du printer. Så snart du trykker på print-knappen, bliver dine satinbånd printet og er klar til brug.

Før du printer dine satinbånd, er det derfor vigtigt, at du gør printeren klar. Sørg for, at satinbåndet er monteret, som det skal, i printeren. Dette trin er vigtigt for at sikre, at satinbåndet printes korrekt.

Hvis du benytter en Brother-labelprinter (for eksempel P-Touch CUBE PT-P300BT – der kan printe satinbånd og labels med en printbredde på op til 12 mm), er der masser af nyttige tips og tricks på vores hjemmeside.

 

De bedste tips til at printe flotte satinbånd

Selv om print på satinbånd kan virke som et nemt projekt, er der et par gode tips til at sikre, at projektet kommer til at se ud, som du havde forestillet dig.

  • Før du klipper i båndet, er det en god idé at måle størrelsen for at sikre, at du får den rette længde. Brug eventuelt en lineal eller en skabelon for at sikre, at længderne bliver ens..
  • Sørg for at bruge den rette type lim til det stof eller materiale, du bruger, da forskellige materialer fungerer bedst med forskellige limtyper.
  • Gør arbejdet lettere ved at hente hjælp fra vejledninger og skabeloner, som du finder online. Der er eksempelvis masser af inspiration i Brother Creative Center, som du kan downloade gratis. 
  • Når du er færdig, så sørg for at opbevare dine satinbånd på en måde, så de ikke bliver beskadiget.
  • Tag dig god tid til at eksperimentere og være kreativ med dine designs. Kreative projekter med satinbånd kan være en sjov og inspirerende aktivitet, hvis du er åben for at udforske nye idéer.

Nu er du klar til at komme i gang med at lave dine egne dekorative satinbånd. Måske er du også interesseret i at vide, hvilke produkter Brother kan hjælpe med. Læs mere om vores udvalg af produkter til hobbyprint i dag.

Mere fra Vær kreativ

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen