1. Hjem Brother
  2. Løsninger til virksomheder
  3. Ressource-center
  4. Blog
  5. Effektivitet
  6. 2020
  7. Uoriginale eller originale forbrugsstoffer – kan det betale sig at nøjes?
Brother toner i låda

Uoriginale eller originale forbrugsstoffer – kan det betale sig at nøjes?

Når man køber en printer, undersøger man ofte, hvad der er den bedste printer til ens aktuelle behov, men det samme er sjældent tilfældet, når det kommer til køb af blæk og toner – og det kan blive en dyr fejl.

Der er store forskelle mellem uoriginale og originale forbrugsstoffer, og det kan påvirke alt lige fra printkvaliteten til, i de mest ekstreme tilfælde, din sundhed.


Uoriginale produkter er kopi- eller efterligningsprodukter, der typisk er mærket som originale produkter for at narre forbrugeren, men reelt er uoriginale. Disse produkter krænker ikke bare varemærker og ejendomsretten, men mangler desuden sundhedsmæssige og miljømæssige kontroller. Ja, de uoriginale forbrugsstoffer er billigere end de ægte, men hvilken pris betaler man reelt?

De fem vigtigste forskelle mellem uoriginale og originale forbrugsstoffer


1. Printresultatet

Originale forbrugsstoffer er fremstillet af samme producent som har produceret printeren. De er udviklet, så de fungerer perfekt sammen, og printkvaliteten bliver optimal. Brothers forbrugsstoffer er lavet, så de fungerer perfekt sammen med Brothers printere og dem, der blev anvendt til uafhængige tests hos Buyers Lab, 2018¹, og leverede 100 % perfekt driftssikkerhed.

I samme tests har Brothers originale tonere præsteret billeder af langt højere kvalitet – med en bred vifte af farver samt pålidelig ydelse per side, så de kan producere dokumenter klar til brug – sammenlignet med uoriginale alternativer.

2. Sundhedsrisici for dig og din printer 

Originale forbrugsstoffer overholder ISO-standarderne, så brugerne er garanteret sikkerhed og kvalitet. De gennemgår en streng kvalitetskontrol med regelmæssige inspektioner og test, så både du og din printinvestering beskyttes, og udstyrets garanti opretholdes. Uoriginale forbrugsstoffer har ikke dette kvalitetsstempel.

Ikke-testede uoriginale forbrugsstoffer kan være utætte, hvilket med tiden kan medføre slitage på komponenter samt papirstop og dermed nedetider for udstyret. En utæt uoriginal toner eller blækpatron kan også komme på dine hænder, dit tøj eller arbejdsområde, og i nogle tilfælde kan de indeholde et farligt niveau af kemikalier.

Originale forbrugsstoffers kemikalier er indkøbt med omhu og ledsages af COSHH-vejledning2. Brothers blækpatroner er i fuld overensstemmelse med EU’s kemikaliedirektiver REACH og RoHS, så du ved, at du får en sikker udskrivning i høj kvalitet, hver gang. Af hensyn til både din printer og din egen sikkerhed: Vælg altid originale varer.

3. Miljømæssigt aftryk

Har du tænkt over, hvad der sker med dine tonere og blækpatroner, når de er tomme? Når du vælger originale varer, er det en fordel for miljøet, eftersom Brothers forbrugsstoffer er designet med bæredygtighed for øje og kan returneres til Brothers gratis returnerings- og genanvendelsesprogram.

Returnerede Brother-tonere genfremstilles, så de kan komme på markedet igen. Genfremstilling af tonere bruger 37 %3 mindre CO2 end nyproduktion, og vores genanvendelsesfaciliteter har certifikat på, at de ikke sender affald til deponering. Du kan ikke være sikker på, at en producent af uoriginale forbrugsstoffer tilbyder samme miljømæssige fordele.

4. Social ansvarlighed

Brother fortsætter med at gøre en indsats for at hjælpe det globale miljø med f.eks. klimaforandringer, ressourceudtømning, forurening og ødelæggelse af økosystemerne. Brother er den ældste partner for den prisvindende NGO Cool Earth. For hver toner og blækpatron, der returneres til os, donerer vi et beløb, som går til regnskovsbevarende formål. Vores partnerskab har sikret, at mere end 20.000 hektar4 regnskov indtil nu er blevet beskyttet i Papua Ny Guinea og Peru.
 
Når du anvender og returnerer dine originale forbrugsstoffer, ved du, at du bidrager til en mere cirkulær økonomi, der sikrer jobs i Europa, reducerer affaldet og begrænser CO2-udslippet.

Brother forpligter sig til at drive en ansvarlig, etisk og bæredygtig forretning. Vi stræber efter at sikre, at virksomhedens sociale ansvar udgør kernen i vores fair og ordentlige arbejdspraksisser. Vi arbejder løbende sammen med mange organisationer såsom britiske Trading Standards, politiet og anklagemyndigheder med henblik på at fjerne farlige uoriginale forbrugsstoffer fra markedet, så du og dit kontormiljø beskyttes.

5. Sådan spotter du et uoriginalt produkt

Uoriginale forbrugsstoffer kan ofte se ud som ægte produkter, idet der nøje gengives den emballage, der anvendes til originale forbrugsstoffer. Men der er måder, hvorpå du kan spotte et uoriginalt produkt.

Brothers originale blæk er markeret med en holografisk sikkerhedsmærkat, og ved at anvende en app til aflæsning af matrixkoder kan du scanne hologrammet og få bekræftet produktets ægthed.

Du bør også sikre, at der ikke er pillet ved emballagen og tjekke, at sikkerhedsmærkaten ikke er beskadiget eller revet i stykker. Se efter stavefejl og æsker i dårlig kvalitet, der ikke svarer til Brother-mærkets farver. Få yderligere information på www.brother.com/id.


Find originale Brother-forbrugsstoffer her.

A close-up shot of a Brother genuine supplies hologram on a toner cartridge package.
1 Buyers lab report https://www.brother.co.uk/supplies/genuine-ink-cartridges-and-toner-cartridges
2 Control of Substances Hazardous to Health (COSHH)  https://www.hse.gov.uk/coshh/
3 Study conducted internally within Brother. LCA results herein were provided on the basis of Brother's self-declaration and were not verified by independent third parties.
4 Finding the best ways to support local people to protect their rainforest since 2007 https://www.coolearth.org/partners/brother-international/

Mere fra Effektivitet

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen