1. Hjem Brother
 2. Løsninger til virksomheder
 3. Ressource-center
 4. Blog
 5. Miljø
 6. 2019
 7. Reducér, genanvend, genbrug og køb på en ansvarlig måde i dag, på Papirets Dag - World Paper Day
Bambusta tehtyjä aterimia

Reducér, genanvend, genbrug og køb på en ansvarlig måde i dag, på Papirets Dag - World Paper Day

Papir er noget, vi sjældent stopper op og tænker nærmere over, men det er en utrolig dyrebar ressource.

Det overrasker dig måske, hvis du får at vide, at hver eneste person i Europa i gennemsnit bruger mere end to stykker papir i timen, hvilket svarer til mellem 250 og 300 kilo papir hvert år1.

I anledning af Papirets Dag - World Paper Day - den 1. november giver vi dig nogle enkle tips til, hvordan du kan reducere, genanvende, genbruge og købe papir på en ansvarlig måde, både på kontoret og derhjemme.

Reducér

 • Flexplads – at fjerne faste borde er en fantastisk måde at holde papirforbruget på et minimum. Det er meget sværere at akkumulere en større samling papirer, hvis man sidder på en ny plads hver dag.

 • Skift til papirløs - få ændret dine regninger til papirløse regninger, så du modtager og betaler dem online eller via mobilen. De fleste virksomheder gør det nemt for dig at gøre dette, da det er mere omkostningseffektivt at sende en regning via e-mail, og dermed fjernes risikoen også for, at papirerne går tabt, hvilket kan ske under en fysisk forsendelse.

 • Lav om på din morgenrutine - europæere er kendt for deres kærlighed til kaffe. Undgå papirkopper, når du drikker din morgenkaffe, da de er mindre miljøvenlige. Køb en kop, der er genanvendelig, som kan bruges igen og igen, og tag den med dig. Mange butikker tilbyder også rabat til kunder, der medbringer deres egen kop.

Genanvend

 • Kreativt genbrug - papir er en fantastisk ressource at lave ting af og kan omdannes til mange nye genstande, inklusive kranse, dekorationer, vaser, kasser, skåle, lamper og meget mere. Besøg Brothers Creative Centre for mere inspiration.
     
 • Køb med omtanke - vælg materialer, der kan genbruges. I stedet for at vælge køkkenrulle kan du for eksempel bruge klude, som du kan vaske og bruge igen flere gange. Der findes mange miljøvenlige varianter, der er lavet af materialer som f.eks. bambus.

Used paper has been recycled and repurposed to craft environmentally friendly sustainable hanging decorations

Genbrug

 • Adskil og genbrug - vidste du, at hvert ton (1.000 kg) genbrugt papir kan redde 17 træer samt spare 1.700 liter olie, 65 liter affald på lossepladsen, 4.000 kilowatt energi og 31.822 liter vand?2 Ved at indføre denne lille ændring i din rutine og være mere bevidst om at genbruge papir, kan du have en stor indflydelse på miljøet.
 • Ryd ud - både på arbejdspladsen og i hjemmet kan du genbruge gammelt papir, der optager plads, og digitalisere dokumenter og journaler. Scanning og arkivering af dokumenter i dit system fjerner behovet for at opbevare papirdokumenter, der optager en masse plads på dit skrivebord. Man siger, at et ryddet skrivebord giver ro i sindet, og det vil give dig en god fornemmelse i maven, ikke mindst på grund af den ekstra skrivebordsplads, som er rar at have, når du arbejder.   

Køb

 • Grøn forandring - i gennemsnit kræver det svimlende 384 træer for at kunne fremstille det toiletpapir, som én person bruger i hele sin levetid3. Hjælp med at bekæmpe global opvarmning ved at skifte til bambuspapir og -toiletpapir. Bambus er verdens hurtigst voksende plante, som absorberer 30 % mere kulstof og frigiver 35 % mere ilt end træer.

 • Kig efter godkendelse - når du køber produkter af papir - lige fra køkkenruller til dine yndlingsbøger, skal du kigge efter FSC-mærket. Der er tre typer FSC-produktmærker – FSC 100 %, FSC Recycled og FSC Mix. At købe produkter med FSC-mærket betyder, at du hjælper med at passe på verdens skove.


  Hvorfor ikke fejre Papirets Dag ved at indføre smarte, men enkle måder at reducere, genanvende, genbruge og købe på i din daglige rutine?


  Få mere at vide om Brothers gratis genanvendelsesprogram til tonere og blækpatroner, og .hvordan du kan hjælpe med at beskytte miljøet


  1 http://www.theworldcounts.com/stories/Paper-Waste-Facts

  2 https://www.usi.edu/recycle/paper-recycling-facts/

  3 http://www.toiletpaperhistory.net/toilet-paper-facts/toilet-paper-fun-facts/


 

Mere fra Miljø

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen