Kaksi työntekijää istuu toimistolla taustallaan kaksi tulostinta ja lasi-ikkunat

Sådan indarbejdes principper for cirkulær økonomi i din virksomheds print

Planetens ressourcer er begrænsede. Dertil kommer en stigende bevidsthed om, at vi er nødt til at bevæge os væk fra køb-og-smid-væk-adfærden, der indebærer, at disse ressourcer går til spilde, og at komponenter, der intet fejler, smides væk.

 

Dette har sat gang i en stigende tendens mod en cirkulær økonomi: en økonomisk model designet til at ændre vores køb-og-smid-væk-kultur til en verden, hvor ressourcer genanvendes, affaldet reduceres, og vores miljøaftryk begrænses1.

Når det handler om de specifikke typer materialer, vi smider væk, er brugt elektrisk og elektronisk affald (WEEE) den hurtigst voksende affaldskilde i EU, og mere end 60 procent af det genbruges ikke2.  Det er let at få øje på, hvorfor vi er nødt til at bidrage til den cirkulære økonomi.

Hvad er den cirkulære økonomi?

Kort fortalt er den cirkulære økonomi en model for produktion og forbrug, der indebærer genanvendelse, reparation og istandsættelse af eksisterende materialer og produkter så længe som muligt.

Dermed forlænges livscyklussen for produkter, udgifter til udskiftning kan reduceres, og ressourcerne gendannes ved afslutningen af et produkts levetid, så de kan bruges igen til fremtidig produktion3.  

Hvis din virksomhed ligesom mange andre foretager en miljøkonsekvensvurdering, er det en god ide at vælge en teknologi-partner, der understøtter jeres bæredygtighedsmål, da det er et simpelt skridt til at gøre virksomhedens tænkning mere ”cirkulær”.


Hvordan kan jeg støtte den cirkulære økonomi i forbindelse med min virksomheds print?

1.    Forlæng din printers levetid

 

Hvis du tænker over virksomhedens miljøaftryk, vil en printer, der let kan repareres og opgraderes, bruge færre ressourcer frem for, hvis du skifter hele printeren.

Når du vælger en leverandør af teknisk udstyr til kontoret, bør du gå efter en, der designer holdbare produkter. I kombination med regelmæssig vedligeholdelse vil det sikre, at din printer virker i længere tid. Og modulbaserede reparationer vil forhindre, at printere, der fungerer perfekt, smides ud, når dele let kan repareres eller udskiftes.

Kapaciteten til at foretage modulbaserede reparationer vil gøre det muligt for dig at fjerne, opdatere og opgradere mange enkeltkomponenter uden at skulle udskifte hele enheden. Softwareopdateringer kan også udføres på afstand for at sikre, at printeren kører med det nyeste system og de nyeste funktioner. Det betyder, at du med tiden kan investere i bedre specifikationer og sikre, at dine maskiner er så fremtidssikrede som muligt.

2.   Genanvend dine blækpatroner og tonere

 

Istandsættelse og genfremstilling er kernen i den cirkulære økonomi – og mange leverandører tilbyder nu gratis programmer for genanvendelse af tonere og blækpatroner.

Nogle skoler, velgørenhedsorganisationer og genbrugsstationer indsamler tomme printerpatroner, så de kan genanvendes eller genfremstilles.

Det er alt sammen et led i at sikre, at vi producerer så lidt affald som muligt. Desuden vil nogle af de genanvendte dele få nyt liv i nye produkter, så cirklen sluttes.A woman is sat in her home office, working from home on her laptop. She is reviewing a business document that she has printed from her compact Brother printer which is in the foreground.

3.    Genanvend din printer

Ligesom tonere og blækpatroner kan og bør også printerne genanvendes. At maksimere printerens levetid er vigtigt, så hvis den kan genanvendes, bør det være førsteprioriteten. Næste mulighed er at skille den ad med henblik på genanvendelse. Dermed kan enkelte komponenter blive genanvendt, og selv kabinettet kan få nyt liv.

EU anerkender vigtigheden af dette og har lavet retningslinjer for mængden af affald, som elektrisk og elektronisk udstyr genererer.  Disse retningslinjer er designet til at bidrage til bæredygtig produktion og forbrug, øge ressourceeffektiviteten og bidrage til den cirkulære økonomi.

Hvad gør Brother for den cirkulære økonomi?

Vi ønsker at støtte virksomheder, der forsøger at spille en rolle i den cirkulære økonomi, hvad enten det handler om printere, forbrugsstoffer eller printabonnementtjenester.

Alle tonere, der returneres til os, genfremstilles på vores europæiske fabrikker – 95 % af delene genbruges til nye tonere. Alt, der ikke kan genfremstilles, skilles ad og bliver til 100 % genanvendte tonere. Faxmaskiners farvebåndskassetter, der produceres på vores genanvendelsesfabrik i Wales, er også fremstillet af 100 % genanvendt plastik.

Læs mere om, hvad vi gør for at reducere miljøaftrykket af kontorudstyr og bidrage til den cirkulære økonomi.

Kilder:

1 https://ellenmacarthurfoundation.org/topics/circular-economy-introduction/overview

2 https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20201208STO93325/e-waste-in-the-eu-facts-and-figures-infographic
 
3 https://wrap.org.uk/resources/guide/electricals/repair-electricals#


Mere fra Miljø

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen