WEEE-direktivet

WEEE står for "Waste Electrical and Electronic Equipment". WEEE-direktivet 2002/96/EF er europæisk lovgivning, der trådte i kraft i februar 2003. Målet er at få folk til at bortskaffe elektrisk og elektronisk udstyr på korrekt vis til genbrug og ikke sammen med det almindelige husholdningsaffald.

I henhold til direktivet blev der fastsat mål for indsamling, genanvendelse og genbrug af alle former for elektriske artikler. Det ultimative mål er at reducere mængden af elektronik, der sendes til affaldsdeponering, og at få producenter til at integrere et miljøvenligt design i deres produkter.

Hvad betyder WEEE-direktivet for Brother?

Det betyder, at vi designer vores produkter, så materialerne nemmere kan separeres til genanvendelse og genbrug ved slutningen af deres levetid. I henhold til WEEE-direktivet har vi et ansvar for at tage imod og genbruge produkter, der er nået til slutningen af deres levetid, i alle de europæiske lande, som vi driver forretning i. Direktivet fastlægger, at vi skal etablere systemer for indsamling af udtjent elektrisk og elektronisk udstyr.

Sådan genanvender du maskiner

Udtjente Brother-maskiner (WEEE) fra husholdninger kan afleveres gratis på de kommunale genbrugspladser og indsamlingsordninger.

Udtjente Brother-maskiner fra erhverv kan afleveres gratis hos Elreturs operatører efter forudgående aftale med Elretur. Kontakt Elretur på: +45 33 36 91 98.

Se Elreturs hjemmeside for mere information

 

Elretur