1. Hjem Brother
  2. Support
  3. Fem trin til at gøre din trådløse printer sikker
Printsikkerhed

Fem trin til at gøre din trådløse printer sikker

Hvad enten du er virksomhedsejer eller ansat, arbejder du sandsynligvis dels på kontoret og dels hjemmefra i løbet af ugen. Men hvis hjemmearbejde skal kunne fungere, skal den rette teknologi være til stede.

Tænk for eksempel på trådløse printere. De har naturligvis masser af fordele og kan eksempelvis styres, opdateres og fejlfindes på afstand.

Men trådløse printere kan være et potentielt sårbart punkt i netværket derhjemme, hvis sikkerheden ikke er i orden. Her forklarer vi, hvordan man kan gøre en trådløs printer sikker i fem enkle trin.

1. Gør dine printerporte sikre

Printerporte er de software access points, der anvendes til at forbinde eksterne enheder til din printer. En trådløs printer har flere porte, der anvendes til at tilslutte forskellige enheder, men mange af dem bruges ofte slet ikke.

Hver eneste port, der ikke er gjort sikker, kan potentielt anvendes af en hacker. Det er nødvendigt at lukke disse huller for at opnå en sikker hjemmearbejdsplads. Den enkle løsning er at deaktivere alle de ubrugte porte, via printerens indstillinger, så kun den ene port, man bruger, er åben. Følg instruktionerne i printerens brugervejledning.

2. Opdatér printerens firmware

Firmware er den software, der driver printeren. Den kan have uforudsete sårbarheder, der kan give uvedkommende adgang til både printer og netværk.

Printerproducenterne opdaterer normalt printernes firmware regelmæssigt for at fjerne sådanne svagheder, men du skal selv gøre din del. Sørg for regelmæssigt at opdatere din printers firmware for at sikre, at eventuelle nye beskyttelsestiltag fra producenten er implementeret. Det er normalt muligt at opdatere firmwaren manuelt via printerens kontrolpanel, men det nemmeste er at aktivere automatiske opdateringer.

3. Brug en firewall

En firewall sikrer netværket og er dermed et effektivt sikkerhedstrin, der beskytter din computer og de andre netværksenheder, du bruger. En firewall overvåger ind- og udgående data og blokerer trafik, der ikke lever op til specifikke sikkerhedsprotokoller.

Før du tager en trådløs printer i brug, bør du derfor sikre dig, at den har en firewall. Printeren – eller din computer – kan have en forudinstalleret firewall. Hvis ikke, er du nødt til at installere en firewall udefra. Hvis du er i tvivl om noget, så henvend dig til IT-afdelingen i din virksomhed, der er ansvarlig for trådløse printere.

4. Skift adgangskode på din printer

Det kan være nødvendigt med både brugernavn og adgangskode for at tilslutte en trådløs printer. Måske har printeren på forhånd et brugernavn og en adgangskode som standard. Tænk over, at disse kan være kendt af eksterne parter. Derfor bør du, når du opsætter og installerer din trådløse printer første gang, angive et nyt brugernavn og en ny adgangskode i printerindstillingerne.

Undgå at bruge genkendelige ord eller sætninger i adgangskoden. Opret i stedet en lang og stærk adgangskode, der indeholder mindst 12 tegn og er en blanding af små og store bogstaver, tal og specialtegn.

5. Deaktivér netværksprint

Når printeren er online, kan den være sårbar over for angreb. En af de bedste metoder til at gøre din trådløse printer sikker er at deaktivere netværksprint og lade printeren være offline, så andre enheder ikke kan få adgang til den.

En anden mulighed er at begrænse de tidspunkter, hvor printeren er sårbar, ved kun at aktivere netværksprint, når det er nødvendigt. Hvis du er meget bekymret for sikkerheden, kan du deaktivere netværksprint permanent og i stedet forbinde computer og printer med et kabel. Det er normalt muligt at deaktivere netværksprint via printerens kontrolpanel. Det burde dog ikke være nødvendigt, såfremt du følger alle de øvrige trin.

Sørg for, at hele hjemmenetværket er sikkert

Tænk på, at når blot hjemmecomputeren og netværket er gjort sikre, kommer man nemt til at overse andre netværksenheder, som f.eks. trådløse printere. For effektivt at sikre hybridarbejdet skal alle online-enheder gøres sikre. Læs mere om vores teknologiløsninger i forbindelse med hybridarbejde for at gøre overgangen til hybridarbejde sikker og tryg.

Kilder
https://cybernews.com/security/printer-security/

Mere fra "How to" - Printere