1. Hjem Brother
 2. Support
 3. Sådan skifter du blækpatron

Sådan skifter du blækpatron

Hvis din printer løber tør for blæk eller toner, så er det nødvendigt at udskifte dem. Sådan gør du.

Alle printere har brug for blæk eller toner. Helt basalt forsyner forbrugsstofferne printeren med det blæk eller tonerpulver, den har brug for til at printe. En inkjetprinter sprøjter blæk fra patronen til papiret i form af mikroskopiske dråber. Hver gang du printer, forsvinder der en lille smule blæk fra patronen. Afhængigt af mængden og typen af dit print skal printerens blækpatroner på et tidspunkt udskiftes. Det kan være jævnligt på et travlt kontor eller i en virksomhed, eller sjældnere derhjemme. Se her, hvordan du gør.

Hvordan skifter jeg blækpatron i min Brother-printer?

Hvis du aldrig har skiftet blækpatron  i printeren på kontoret eller derhjemme, kan det godt virke lidt kompliceret. Det er dog nemt nok, hvis du følger disse enkle trin. Vi har baseret denne vejledning til udskiftning af blækpatroner på en af Brothers prisbelønnede printere, men samme metode kan anvendes til stort set alle mærker. 

 1. Sørg for, at printeren er tændt. Hvis der står: ”Ingen blæk, isæt ny blækpatron”, så er det tid til at skifte blækpatron.
 2. Blækpatroner isættes normalt i printerens højre side. Start med at åbne frontpanelet, så du kan se blækpatronernes placering. Der bør være fire blækpatroner: cyan, magenta, gul og sort. Printerens display fortæller, hvilken farve der er løbet tør. Hver blækpatron er forsynet med en lille låsemekanisme øverst.
 3. Klik på låsemekanismen, så blækpatronen kan fjernes.
 4. Hvis det er første gang, der skal installeres en blækpatron, kan printeren også have en grøn eller orange beskyttelsesprop i patronens åbning. Proppen tages ud og lægges til side, men må ikke kasseres.
 5. Nye patroner har somme tider også en plastskive, der skal drejes, så den siger klik, og/eller en beskyttelsesstrimmel, der skal fjernes. Det gøres ofte ved at dreje skiven/strimlen og forsigtigt trække den af. 
 6. Når det er gjort, isættes den nye blækpatron på rette plads for farven og i pilens retning, der er trykt på blækpatronens label.
 7. Isæt forsigtigt blækpatronen, og klik den på plads. Udskift om nødvendigt de øvrige blækpatroner. .
 8. Luk printerens frontpanel igen.
 9. Printeren bruger nu nogle minutter på at klargøre blæksystemet til print. Lad printeren være tændt under hele processen.

Hvordan skifter jeg toner i min Brother-printer?

Af beskyttelseshensyn leveres tonere  altid i forseglet emballage. Når en toner opbevares i hjemmet eller på kontoret, skal den blive i emballagen, indtil det er tid til at installere den. Toneren kan nemlig udtørre, hvis den ligger uden for emballagen i længere tid uden at blive brugt. Toneren skal desuden opbevares vandret, og den må ikke udsættes for ekstreme temperaturer. Tonerpulveret kan flytte sig rundt inde i printerpatronen, hvis den opbevares i andre vinkler, og det kan medføre printproblemer.

Når toneren skal isættes, tages den forsigtigt ud af emballagen. Træk herefter plaststrimlen for enden af toneren ud i et langt træk. Nu vippes toneren forsigtigt fra side til side for at fordele pulveret jævnt. Det kan være en god idé at gøre det over en skraldespand, hvis der skulle drysse tonerpulver ud.

Åbn printerens frontpanel.

Nu placeres toneren i tromlen. Nogle laserprintere har indbyggede tromler, men Brothers laserprintere har aftagelige tromler, der kan udskiftes efter behov. Sæt toneren i tromlen. Den skal låse sig på plads med et klik. Du kan rense koronatråden inde i tromlen ved at skyde den lille grønne tap frem og tilbage et par gange. Nu placeres tromleenheden med isat toner igen i printeren.

Luk printerens frontpanel.

Hvad gør jeg, hvis jeg får blæk eller toner på hænderne?

Hvis der lækker blæk eller toner fra printerpatronen, og du får det på hænderne, skal du straks vaske hænderne og undgå kontakt med øjnene. Det er vigtigt at undgå forkert håndtering af blækpatroner for at forhindre lækage. Spild er mere sandsynligt ved brug af printerpatroner af dårlig kvalitet. Det er en af grundene til, at vi altid anbefaler at købe Brothers originale forbrugsstoffer. Derved opnår du den højeste kvalitet og bedste ydeevne.

Hvordan sikrer man sig mod uoriginale forbrugsstoffer?

Uafhængige forbrugertests har vist, at det er en dårlig forretning at gå på kompromis med kvaliteten af forbrugsstoffer. Uoriginale forbrugsstoffer, der udgiver sig for at være ægte, er både ulovlige og farlige, af dårligere kvalitet og risikerer at beskadige printeren permanent. Førende virksomheder som Brother samarbejder om at slå ned på forfalskninger for at beskytte forbrugerne. Falske forbrugsstoffer kan normalt spottes på den dårlige kvalitet, uoriginale emballage, korte levetid, lave pris og de tvivlsomme steder, de sælges. Nogle forfalskninger er dog rigtig godt lavet, så det er altid en god idé at tjekke for forfalskninger, hvis du er det mindste i tvivl.

Hvis du har investeret i en Brother laserprinter, kan du sikre dig, at den fungerer optimalt ved at købe originale Brother-forbrugsstoffer. Vores forbrugsstoffer er beviseligt af bedre kvalitet, holder længere og er sikrere end de uoriginale alternativer. De bidrager desuden til at reducere CO2-udledningen og miljøpåvirkningen via vores genbrugssystem. Og hvis du håndterer vores originale forbrugsstoffer med den nødvendige omhu, belønner de dig med hurtigt og omkostningseffektivt print af høj kvalitet.

Hvad gør man med de tomme tonere og blækpatroner?

Smid aldrig brugte forbrugsstoffer i skraldespanden. De kan genbruges til gavn for miljøet.  Brother har et hurtigt, nemt og gratis retur- og genfremstillingssystem for alle originale blækpatroner og tonere. Vi genfremstiller alle dele af de brugte blækpatroner på vores genbrugsfabrikker. Når du sender dine brugte forbrugsstoffer retur til os, beskytter du miljøet og bidrager til en bæredygtig, cirkulær økonomi

 

Mere fra "How to" - Printere

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen