1. Hjem Brother
  2. Support
  3. Sådan printer du dobbeltsidet med Brother
MFC-J890DW

Sådan printer du dobbeltsidet med Brother

Dobbeltsidet print – også kaldes duplex-print – betyder simpelthen at printe et dokument på begge sider af det samme ark papir

Der er en lang række opgaver i hjemmet og i virksomheden, der kræver dobbeltsidet print, eksempelvis hvis du genererer rapporter eller fremstiller håndlavede lykønskningskort derhjemme.

Du kan naturligvis altid printe dobbeltsidet på den manuelle måde, simpelthen ved at vende papiret med den anden side opad mellem hver printproces. Men for at gøre det hele lidt nemmere kan de fleste moderne printere og computerprogrammer automatisk printe dobbeltsidet. Det vil sige, at du kan printe dobbeltsidet blot ved et enkelt tryk på en knap.

Når du skal have ny printer, er det måske en god idé at finde én, der har dobbeltsidet print som standard.

Sådan printer man dobbeltsidet på en Brother-printer

Processen med at printe på begge sider af papiret er lidt forskellig, afhængigt af hvilken software og hvilken printer, du bruger. På din Brother-printer kan du sandsynligvis vælge automatisk dobbeltsidet print via din computer eller mobil. Hvis ikke, må du printe manuelt på begge sider ved at føre papiret gennem printeren to gange.

Automatisk dobbeltsidet print

Dobbeltsidet print fra Mac:

• Åbn det dokument, du ønsker at printe. Klik på ”File” og derefter ”Udskriv”, eller tryk ”Command + P” på tastaturet
  • I printmenuen klikker du på feltet under ”Dobbeltsidet” eller "Udskriv på begge sider af papiret" og vælger ”Til” i rullemenuen
  • Ældre macOs: Under "Layout" er der et afkrydsningsfelt ved indstillingen ”Dupleks". Sørg for, at dette afkrydsningsfelt er markeret, hvis du ønsker at printe dobbeltsidet
  • Hvis du ønsker at gemme denne indstilling, skal du klikke på rullemenuen ved "Forudindstilligner" og vælge "Gem aktuelle indstillinger som forudindstillinger", så kan du vælge forudindstillinger til dine printjobs. Husk, at vælge standardindstilling, hvis du foretrækker at printe enkeltsidet

Dobbeltsidet print fra Windows:

• Fra Windows kan du indstille din printer til automatisk at printe dobbeltsidet ved at højreklikke på ”Start” og vælge ”Indstillinger”
  • Vælg nu ”Enheder”, og klik derefter på ”Printere og scannere”
  • Klik nu på den ønskede printer, og vælg ”Administrer”
  • Vælg ”Udskriftsindstillinger”, og aktivér feltet "2-sidet/Booklet" for automatisk dobbeltsidet print. Klik på ”OK”

Dobbeltsidet print ved hjælp af software:

Selvom din printer kan indstilles til automatisk at printe dobbeltsidet via computerens indstillinger, kan det også gøres manuelt via forskellige softwarepakker. I Microsoft Office-programmerne kan du for eksempel klikke på ”Udskriv” og vælge ”Udskriv på begge sider”, hvis din printer har den mulighed. Når du printer fra en bestemt software, kan du kigge efter muligheden for dobbeltsidet print, før du sender dokumentet til print. Så slipper du for at bøvle med printerens egne indstillinger.

Manuelt dobbeltsidet print

Hvis din printer eller computer ikke har mulighed for automatisk dobbeltsidet print, kan du gøre det manuelt. Det er ikke særlig svært, men kræver, at papiret sættes i printeren igen manuelt.

• Gå hen til printeren, og træk papirbakken ud. Sæt et kryds med en blyant i det ene hjørne af det stykke papir, der ligger øverst, på den side, der vender opad
  • I både Windows og Mac skal du vælge ”Filer” og ”Udskriv" for at få menuen med udskriftsindstillinger frem
  • Når du har kontrolleret, at printeren er tilsluttet, klikker du på feltet ”Udskriv sider” og indtaster sidenummeret på alle dokumentets ulige sider, adskilt med komma (for et ti-siders dokument ville det f.eks. være 1, 3, 5, 7, 9)
  • Vælg ”Udskriv”, og hent siderne, når de er printet. Pas på, at der ikke kommer uorden i rækkefølgen af siderne
  • Kig nu på den første side – den med blyantsmærket. Det fortæller dig, hvordan papiret skal vende, når du lægger det i printeren igen. Uanset hvilken side der nu er printet på, skal papiret lægges i printeren igen med den markerede side nedad, startende med side 1 øverst og i rækkefølge nedefter
  • Gå tilbage til computeren, og vælg igen ”Udskriv”, men denne gang indtastes alle de lige side numre i feltet ”Udskriv sider” (f.eks. 2, 4, 6, 8, 10)
  • Vælg ”Udskriv”, og hent de printede sider, når de er klar

Fordelene ved dobbeltsidet print

Der kan være store fordele ved dobbeltsidet print, idet det både kan reducere tidsforbruget og være med til at reducere virksomhedens papirspild.

• Omkostningsbesparende: Ved at benytte dobbeltsidet print kan papirforbruget reduceres med op til halvdelen, sammenlignet med enkeltsidet print. Da printhastigheden er højere ved dobbeltsidet print, fordi to sider printes på én gang, medfører det samtidig en reduktion af printerens energi- og tidsforbrug. Det kan være en stor fordel, hvis printeren står på et travlt kontor, hvor den ofte er i brug
  • Tidsbesparende: Ved automatisk at printe dobbeltsidet er der mindre spildtid med at vente på, at dokumenterne bliver færdige, da printeren skal håndtere mindre mængder papir og måske endda kan printe begge sider på én gang
  • Miljøvenligt: Når du reducerer papirspildet og printerens energiforbrug, reducerer du samtidig miljøpåvirkningen. Hvis du kombinerer dette med Brothers genbrugssystem til blækpatroner og tonere, kan du yderligere reducere miljøpåvirkningen. Du kan naturligvis også sende det brugte papir, du ikke har behov for længere, til genbrug

Dobbeltsidet print er en enkel proces, og muligheden for at gøre processen automatisk findes som standardfunktion på de fleste Brother-printere.

Brother har en række prisbillige printere med automatisk dobbeltsidet print som standard. Vores duplex-printere er udstyret med en række funktioner, der gør dem effektive og brugervenlige. Man kan eksempelvis vælge alt-i-én-printerløsninger, der er skræddersyet til at opfylde alle behov på hjemmekontoret eller i virksomheden.

Mere fra "How to" - Printere