1. Hjem Brother
  2. Support
  3. Hvordan printer man fra mobiltelefon eller tablet?
Mobile Connect

Hvordan printer man fra mobiltelefon eller tablet?

At printe fra mobiltelefonen kan være med til at gøre printopgaven meget enklere. Man kan printe fra iPhone, iPad, Android-smartphone eller tablet ved hjælp af en certificeret app fra printerproducenten. Der er dog også andre muligheder, som eksempelvis via almindelige plugins og tjenester, der er installeret som standard på mange mobile enheder, eller som kan downloades. Her beskriver vi alle de forskellige muligheder for mobilprint.

Findes der en app, så jeg kan printe fra min mobiltelefon?

Mobile apps til iOS og Android er som regel gratis og kan downloades fra App Store eller Google Play. Sørg for at downloade den app, der understøtter din specifikke printermodel. Når du har installeret appen på din smartphone eller tablet, genkender den normalt straks printerne på samme netværk. Du kan nu problemfrit printe filer fra din mobile enhed.

Find den fil eller det foto, du ønsker at printe fra din smartphone eller tablet, og del den derefter med print-appen på din enhed. Der er normalt forskellige indstillingsmuligheder i appen, som antal af print, farve eller s/h, enkeltsidet eller dobbeltsidet samt muligheden for at printe på fotopapir, præcis som på en stationær eller bærbar computer.

Brother har gratis mobil-apps til print af en lang række filer, eksempelvis PDF, fotos, Microsoft Word- og Excel-filer samt e-mails, fra smartphone eller tablet, direkte på en Brother inkjet- eller laserprinter.

Hvad kan man printe med en mobil-app?

• PDF, Word, Excel, PowerPoint og tekstfiler - fra dokumentoversigten, fra downloads eller fra andre applikationer som eksempelvis Google Drive eller iCloud.
  • Fotos - direkte fra appen, fra fotoalbummet eller fra sociale medier.
  • Hjemmesider – print websider direkte fra diverse internetbrowsere.
  • Fra udklipsholderen – print data, fotos, tekst og udvalgte dele af websider, der er kopieret til udklipsholderen fra andre applikationer.

Hvad du kan og ikke kan printe, afhænger af printerproducentens print-app. Ikke alle apps har den komplette liste af printfunktioner som beskrevet ovenfor.

Kan man scanne dokumenter til sin mobiltelefon eller tablet?

Hvis du har en alt-i-én-printer med scannefunktion kan du også scanne dokumenter til din smartphone eller tablet.

Åbn printerproducentens app, og vælg scan. Når printeren har scannet dokumentet, fremkommer det på din smartphone. Du kan nu rotere, beskære og redigere det indscannede.

Herefter er der flere forskellige muligheder: Gem den scannede fil på din telefon eller tablet, send den pr. e-mail som JPEG eller PDF, eller gem den i skyen, f.eks. iCloud, Dropbox eller Google Drive.

Scanning af dokumenter understøttes ikke af alle apps, så tjek, om din printerproducent tilbyder funktionen i sin app.

Brother har en bred vifte af printere og alt-i-én-printere til både hjemmet og kontoret, der kan printe fra og scanne til smartphones og tablets. Desuden kan gæster, medarbejdere eller familie, der er koblet på nettet via wi-fi, også bruge printfunktionerne.

Plugins og løsninger til print fra mobiltelefon

Foruden apps fra printerleverandører er der også andre metoder til at printe filer fra mobile enheder som smartphones eller tablets. Det kan eksempelvis være generelle plugins, der er forudinstalleret på mobile enheder fra producentens side, eller som kan downloades separat. Fordelen er, at disse plugins – i modsætning til apps fra printerproducenterne – fungerer til flere forskellige printermærker. Ulempen er, at sådanne plugins ofte kun tilbyder standardprintfunktioner og ingen ekstrafunktioner, som eksempelvis valg mellem farve- og s/h-print samt dobbeltsidet print. Derudover understøtter de ikke scannefunktionen.

Herunder er beskrevet de mest populære plugins og løsninger til print fra smartphone eller tablet:

Apple AirPrint
Med Apple AirPrint kan man nemt printe fra en Apple iPhone til en printer, der understøtter AirPrint. Appen gør det nemt at printe e-mails, fotos, websider og dokumenter, da det ikke er nødvendigt at installere software. AirPrint er integreret i de fleste iOS-mobilenheder, som iPhone og iPad.

Mopria Print Service
Med Mopria Print Service kan du printe direkte fra en Android-enhed til en printer, der understøtter Mopria. Opret hurtigt forbindelse til printeren via wi-fi for at printe e-mails og andre dokumenter. Download og installér Mopria Print Service-plugin fra Play Store, så er du klar til at printe fra din smartphone eller tablet.

Cortado
Med Cortado kan du printe til en kompatibel Brother-printer, der er forbundet til din smartphone eller tablet via wi-fi eller Bluetooth. Cortado Cloud Printing kan anvendes til Apple-, Android- og BlackBerry-enheder. Du kan printe forskellige filformater, f.eks. HTML, e-mails, Excel-, PDF- og PowerPoint-filer, uden at skulle installere det pågældende program.

Near Field Communication (NFC)
NFC er en ny teknologi, der gør det muligt at foretage transaktioner, udveksle data og etablere trådløs forbindelse mellem to enheder, der befinder sig tæt på hinanden. Med NFC kan du nemt oprette en trådløs forbindelse ved at holde en mobil enhed med NFC-understøttelse mod en printer med NFC-funktioner. Herefter kan du printe direkte fra og scanne til din mobile enhed.

Wi-Fi Direct
Printere, der understøtter Wi-Fi Direct, kan oprette direkte forbindelse til en smartphone eller tablet uden at gå via en router eller et hotspot. Herefter kan du printe direkte fra eller scanne til din mobile enhed. Wi-Fi Direct gør print af e-mails, fotos, websider og dokumenter let som en leg. Ingen software skal downloades, ingen drivere skal installeres, og ingen kabler skal tilsluttes.

Brothers apps til printere
Brother har flere forskellige apps til print af filer fra Android- og iOS-smartphones samt tablets. Disse apps har avancerede funktioner, som de fleste almindelige print-plugins og print-apps ikke har, eksempelvis farve- eller s/h-print, print på fotopapir og enkeltsidet eller dobbeltsidet print. Derudover får man mulighed for at scanne filer direkte fra en Brother-printer til mobile enheder, som iPhone, iPad eller Android-smartphones eller -tablets.

Brother iPrint&Scan-app
Brother iPrint&Scan er en gratis app, der gør det muligt at printe filer fra og scanne til iPhone, iPad og andre smartphones og tablets med Android-operativsystem. Alt, hvad du behøver, er en wi-fi-forbindelse og en Brother-printer eller alt-i-én-printer, der understøtter denne funktion. Appen er nem at installere og bruge. Så snart appen er installeret, søger den i netværket efter understøttede printere, så du straks kan printe de ønskede filer.

• Enkel og hurtig metode til at printe fotos, websider og dokumenter (PDF, Word, Excel, PowerPoint og tekstdokumenter).
  • Print dokumenter og fotos direkte fra Cloud-tjenester som: Dropbox, OneDrive og Evernote.
  • Gem scannede dokumenter på din Android-mobilenhed, eller send dem pr. e-mail (PDF eller JPEG).
  • Ikke nødvendigt med computer eller driver.

Brother Mobile Connect-app
Brother Mobile Connect er en gratis app, der udover at printe og scanne filer til og fra mobilenheder, også giver mulighed for at overvåge printerens blæk- eller tonerniveau samt bestille de rette forbrugsstoffer. Appen fungerer via wi-fi og kan anvendes til iPhone, iPad og Android-smartphones eller -tablets.

• Print dokumenter, fotos og websider (PDF, Word, Excel, PowerPoint og tekstdokumenter)
  • Scan fotos og dokumenter direkte til smartphone eller tablet (PDF/JPEG), hvorefter du kan printe, dele eller gemme
  • Skift printerindstillinger, og overvåg blæk- eller tonerniveau
  • Tilpas startskærmen, så du nemt får adgang til de hyppigst anvendte funktioner

Brother Service Plugin til Android
Brother Print Service Plugin er specielt designet til Android-mobilenheder (version 5 eller nyere) og kan downloades fra Google Play. Med dette plugin kan du printe fra en Android-smartphone eller -tablet til en egnet Brother-printer via wi-fi og med et enkelt tryk på en knap.

Print af labels fra mobile enheder

Det er også muligt at printe labels fra mobile enheder. Der findes en række apps til print af labels fra smartphones, tablets og særlige mobilenheder, der anvendes i detailhandlen, på lagre og i sundhedssektoren. Disse apps gør det meget nemt at printe labels direkte fra smartphone, tablet, laptop eller anden mobil enhed via en trådløs Brother-labelprinter.

Brother understøtter også professionelle labeldesign og -printtjenester som BarTender og NiceLabel.

Print fra og scan til web- og cloud-tjenester

Med Brother printere og scannere, der har internettilslutning, kan der oprettes forbindelse direkte fra printeren til diverse web- og cloud-tjenester, som eksempelvis Google Drive, Dropbox, OneDrive, Evernote og Box. Via en sådan forbindelse kan man printe og scanne direkte til disse populære tjenester uden at anvende en computer.

Mere fra "How to" - Printere