1. Hjem Brother
  2. Support
  3. "How to"-guides og gode råd til Brother-produkter
  4. 2023
  5. Sådan opretter du forbindelse til en Virtual Desktop Infrastructure
Virtual Desktop Infrastructure

Sådan opretter du forbindelse til en Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Hvis du arbejder hjemmefra, er der større risiko for, at dine data bliver udsat for sikkerhedsbrud, end på kontoret. Du kan også opleve, at du ikke har adgang til de filer og programmer, du skal bruge for at udføre dit arbejde. Det er nogle af de største udfordringer ved hjemmearbejde.

En Virtual Desktop Infrastructure (VDI) er en nem løsning på disse problemer. Her kommer en kort beskrivelse af, hvad en VDI er, og hvordan man opretter forbindelse til en VDI-desktop på både en Windows- og en Mac-computer.

Hvad er en Virtual Desktop Infrastructure (VDI)?

En VDI er en kopi af dit skrivebord, der er gemt på en server i den virksomhed, hvor du arbejder.

I stedet for en bærbar arbejdscomputer kan du med en VDI få adgang til dit virtuelle skrivebord fra en hvilken som helst computer med internetforbindelse og fra andre enheder som f.eks. tablets. Alle dine programmer og filer opbevares centralt på serveren i stedet for på en separat computer. Det gør dem ikke bare mere sikre, men også nemmere at få adgang til, når du er på farten.

Sådan opretter du forbindelse til et virtualiseret skrivebord

Det er både nemt og hurtigt at oprette forbindelse til et virtuelt skrivebord. Du skal have en VDI-app på den computer eller enhed, hvorfra du vil have adgang til dit virtuelle skrivebord. Det kunne for eksempel være Windows Remote Desktop.

Desuden skal din IT-afdeling oprette en VDI-konto til dig med følgende oplysninger:

En IP-adresse

Et brugernavn

En adgangskode

Sådan opretter du forbindelse til en VDI på en Windows-computer

Download Windows Remote Desktop fra din Windows App Store. Følg disse trin for at oprette forbindelse til dit virtuelle skrivebord:

• Åben Windows Remote Desktop.
  • Klik på tilføj-knappen markeret med et "+" i menuen øverst til højre i Remote Desktop-vinduet.
  • Vælg "PC".
  • Klik på ”Tilføj en PC". Indtast den IP-adresse, du har fået tildelt, i PC-navnefeltet.
  • Indtast dernæst det brugernavn, du har fået tildelt.
  • Indtast nu den adgangskode, du har fået tildelt.
  • Du kan også indtaste andet, eksempelvis navngive forbindelsen, og vælge forskellige indstillinger, f.eks. skærmindstillinger.
  • Klik på ”Gem” for at oprette din VDI-konto på den computer, du anvender.
  • Nu ligger dit VDI-skrivebord som et ikon i Remote Desktop-vinduet. Dobbeltklik på ikonet for at oprette forbindelse.

Sådan opretter du forbindelse til en VDI på en Mac-computer

Hvis din arbejdsgiver anvender Windows-computere og -miljøer, kan du stadig få adgang til dit Windows VDI-skrivebord via en Mac-computer, da der findes en version af Windows Remote Desktop til Mac.

Download og installér Windows Remote Desktop fra App Store, præcis som en hvilken som helst anden app. Følg disse trin for at oprette forbindelse til dit VDI-skrivebord:

• Åben Windows Remote Desktop.
  • Klik på "Ny" i appens første vindue.
  • Navngiv din forbindelse.
  • Indtast den IP-adresse, du har fået tildelt, i PC-navnefeltet.
  • Indtast dernæst brugernavn og adgangskode i de pågældende felter.
  • Vælg ”Luk” for at gemme VDI-forbindelsen.
  • Nu fremkommer der et ikon med den betegnelse, du navngav forbindelsen med. Dobbeltklik på ikonet for at oprette forbindelse.

Hos Brother kan vi hjælpe dig og din virksomhed med at implementere hjemmearbejde og få det til at fungere. Vores teknologiløsninger til hybridarbejde er skræddersyet til de udfordringer, der er forbundet med at kombinere kontor- og hjemmearbejde. Dette omfatter blandt andet vores ThinPrint Client-opgradering, der muliggør hurtig og strømlinet netværksprint.

Kilder
https://www.techtarget.com/searchvirtualdesktop/definition/virtual-desktop-infrastructure-VDI
https://www.windowscentral.com/how-use-remove-desktop-app-connect-pc-windows-10-0
https://apps4rent.com/support/kb/article/access-your-cloud-desktopvdi-from-a-mac-using-microsoft-rdp-client

Mere fra "How to" - Generelt