A woman reading recycling instructions on a green paper behind a blue, Brother toner cartridge box

Sådan genanvender man tonere og blækpatroner

Når tonerne eller blækpatronerne løber tør, er der mange, der bare smider dem ud, fordi de ikke ved, at de tomme forbrugsstoffer kan genanvendes

Hvorfor bør man ikke smide blækpatroner ud?

Hvert år bliver millioner af blækpatroner og tonere smidt ud i stedet for at blive genbrugt. Faktisk bliver over 350 millioner tomme forbrugsstoffer hvert år sendt på lossepladser verden over, og de indeholder alle plastdele, det kan vare op til tusind år at nedbryde. Alle kasserede forbrugsstoffer bidrager til at fylde lossepladserne og udleder forurenende stoffer og toksiner til miljøet.

Hvordan bortskaffer man tomme forbrugsstoffer?

Printerproducenter giver i stigende grad kunderne mulighed for at sende de gamle blækpatroner og tonere til genanvendelse, når de er tomme. Så i stedet for at smide dem i skraldespanden og medvirke til overfyldte lossepladser, skal du blot pakke dem ind og sende dem tilbage til producenten, der så sørger for at genanvende dem.

Næsten alle originale blækpatroner og tonere, faktisk helt op til 97 %, kan genanvendes, så der er ingen grund til ikke at gøre det. Ikke alene nedbringer det mængden af affald betydeligt – det er også med til at reducere omkostningerne, både de økonomiske og de miljømæssige, til fremstilling af nye blækpatroner og tonere. I sidste ende betyder det altså, at prisen på blækpatroner og tonere kan holdes på et rimeligt niveau til gavn for dig som forbruger.

Hvad sker der med de blækpatroner, der genanvendes?

Når det handler om at begrænse miljøpåvirkningen ved hjælp af genbrug, er Brother ”at your side”. Vi tager vores engagement i bæredygtighed alvorligt, så vores opgave er at gøre det nemt for dig at sende dine blækpatroner og tonere til genanvendelse.

Når du sender blækpatroner og tonere retur til os, havner absolut intet på lossepladsen. Vi sørger for at genfremstille og genanvende de brugte forbrugsstoffer med den mindst mulige påvirkning af planeten.

Læs mere om vores markedsførende genbrugsproces her

Sådan sender du dine tomme Brother blækpatroner og tonere retur

Når du er klar til at sende dine brugte, originale Brother blækpatroner og tonere til genbrug,  følger du blot fire enkle trin.

  1. Gå ind på vores hjemmeside under Genbrug, og klik på ”Genbrug af tonere” eller ”Genbrug af blækpatroner”. Vælg, hvor mange blækpatroner/tonere, du ønsker at returnere, og indtast dine kontaktoplysninger.
  2. Herefter sender Brother dig en returkuvert eller en returkasse, afhængigt af hvor mange brugte blækpatroner/tonere du ønsker at sende. Hvis du kun har nogle få tonere at returnere, kan du også vælge at downloade en gratis returlabel og klistre den på den kasse, du modtog tonerne i..
  3. Læg de brugte blækpatroner eller tonere i kuverten eller kassen, og tape den godt til, så de når trygt og sikkert frem til os.
  4. Indlevér kuverten eller kassen på dit lokale posthus, og dine brugte forbrugsstoffer er godt på vej retur til os, helt gratis. Hvis du har flere end 12 tonere at returnere ad gangen, sender vi dig en kasse til de brugte tonere, som du kan have stående. Når kassen er fuld, giver du besked, så afhenter vi den gratis.

Det er nemt at sende dine originale Brother blækpatroner og tonere til genbrug, når de er tomme. Så hvis du vil gøre en indsats for miljøet, skal du bare give os besked, når dine blækpatroner og tonere er tomme, så sender vi det, du skal bruge for at sende dem til genbrug.

Genbrug og genanvendelse med Brother

Mere fra "How to" - Generelt

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen