1. Hjem Brother
  2. Løsninger til virksomheder
  3. Ressource-center
  4. Blog
  5. Effektivitet
  6. 2020
  7. Syv måder printteknologi kan hjælpe sundhedssystemer med at komme i form
Asianmukaisesti merkatut näyteputkilot

Syv måder printteknologi kan hjælpe sundhedssystemer med at komme i form

Effektive sundhedssystemer er afgørende for en god patientbehandling, men alt for ofte betyder systemer, der ikke taler sammen, og svage procesled, at de kan have gavn af et sundhedstjek.

Ineffektivitet, der skyldes disse problemer, øger de stigende sundhedsomkostninger i Vesteuropa, som beregnes at stige fra 1,7 mia. dollar i 2017 til 2,2 mia. dollar i 20221. Da der er et presserende behov for at flytte fokus tilbage til en optimal patientbehandling, er tiden inde til at styrke processerne og sikre pålidelige og funktionelle administrative rutiner.

Fra ambulancen til indlæggelse og fra afdelingen til apoteket fremhæver Brother syv måder hvorpå printteknologi kan bruges til at styrke behandlingsprocedurerne, til gavn for patienterne. 

 

1.    Lette procedurerne før indlæggelsen

Selv før patienterne ankommer til hospitalet, kan teknologien bruges til at gøre procedurerne hurtigere og sikrere. Ambulancefolk kan for eksempel printe patientoplysninger på vejen på små, lette, bærbare printere. Det forbedrer læsbarheden væsentligt, da håndskrevne noter fremstillet bag i en hurtigtkørende ambulance måske ikke altid er lige nemme at tyde

Ved ankomsten sparer printteknologi dyrebar tid, der kan redde liv, når patienten overdrages til hospitalspersonalet. Det giver også en præcis registrering af den behandling, der er givet, hvilken medicin der er givet og andre patientoplysninger, som er vigtige i enhver akut situation.

2.    Hurtig og effektiv indlæggelse

Digitale processer kan give en mere velfungerende organisation, når det stressede sundhedspersonale blot skal scanne printede patientjournaler ind i deres databasehåndteringssystem. Med et tryk på en knap kan de hurtigt matche deres oplysninger til patientens data.

Procedurer kan fremskyndes ved at fremstille labels med en speciel labelprinter, som ikke kræver brug af en computer. Individuelle patientstregkoder kan sættes på journalerne for at begrænse fejl, samtidig med at de også fjerner den risiko, som en ulæselig håndskrift medfører.

3.    Smart kliniks behandling

Når tiden er en kritisk faktor, kan der ske menneskelige fejl, men de kan fjernes ved at indføre enkel, effektiv teknologi.

Labelprintere kan anvendes til at printe stregkoder til patientarmbånd, som genererer et digitalt ID, der er forbundet til en database med patientens journal. Det sikrer korrekt identifikation på alle trin af patientens vej igennem systemet og fjerner risikoen for de fejl, der følger med utydelige, håndskrevne noter. Alt dette øger patientsikkerheden, fordi armbånd tydeligt kan vise vigtig information som allergener og detaljer om medicinering eller andre anvendte lægemidler.

A healthcare paramedic is using the Brother PJ7 mobile printer to print out hospital patient pre-admissions from the ambulance via a tablet computer.

4.    Sikre og velfungerende hospitalsafdelinger

For hospitalerne er printsikkerhed er nu vigtigere end nogensinde på grund af indførelsen af EU’s persondataforordning GDPR. Tab af persondata kan påvirke både hospitalet og patienten.

Et NFC-kort (near field communication) eller aktivering via PIN-kode sikrer, at det kun er den person, som har afsendt printet, som har adgang til det og kan hente dokumentet. Det forhindrer, at uautoriserede personer får adgang til følsomme oplysninger på print.

For at give administratorer fuld kontrol kan medarbejderne tilføjes eller fjernes via en digital profil. Det øger ikke alene sikkerheden, men kan også reducere spild og omkostninger.
 

5.    Sikrere skiltning

Teknologien kan være en fordel i forhold til opmærkning og skiltning, da medarbejdere hurtigt kan fremstille selvklæbende identifikationslabels og advarselsskilte til diverse udstyr. Brug af labels kan ikke alene reducere tyveri, men også øge sikkerheden ved at minde om datoer for serviceeftersyn og fremhæve advarsler. 

Brothers laminerede P-touch labels er slidstærke og kan modstå stærke kemikalier, slid, ekstreme temperaturer og sollys, hvilket gør dem ideelle til sundhedssektoren. Let læselige, holdbare labels, som kan modstå alle forhold, er afgørende for patientsikkerheden.

 

6.    Problemfri laboratoriestyring

Ved at sætte laboratorieprocedurer under mikroskop kan man forebygge omkostningstunge eller kritiske forvekslinger. Identifikation af prøver kan forbedres ved at scanne patientambånd, når prøven afgives, og straks printe en kodet label, der sættes direkte på prøverøret.

Det giver fuld sporbarhed og skaber et digitalt fodaftryk i alle led som giver optimal patientbehandling og -sikkerhed. Det giver også større nøjagtighed sammenlignet med håndskrevne labels, samtidig med at det sparer tid.

7.    Positive apoteksprocedurer

Hospitalsapoteker er travle afdelinger med hurtigt gennemløb. Teknologien kan blive afdelingens puls ved at spare værdifuld tid.

Besked om medicindoser kan modtages elektronisk fra sundhedspersonalet, og medicinlabels kan printes og sættes på medicinpakkerne med nøjagtige patientoplysninger og information om korrekt dosering.

For at forebygge kritiske forvekslinger kan lægemidler forsynes med letlæselige, printede stregkoder med patient-ID. Printede labels fjerner risikoen for fejltydning af håndskrift og er en sikrere løsning, fordi allergener kan fremhæves tydeligt med farvekodning.

Læs mere om Brothers forskellige løsninger til sundhedsvæsenet.


1 Deloitte 2019: Global Healthcare Outlook

Mere fra Effektivitet

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen