1. Hjem Brother
  2. Løsninger til virksomheder
  3. Ressource-center
  4. Blog
  5. Effektivitet
  6. 2021
  7. Laboratorietests: Sådan opnås en effektiv opmærkningsproces
Verinäytteiden merkintää, työntekijä kiinnittää etikettitarran.

Laboratorietests: Sådan opnås en effektiv opmærkningsproces

Medicinske laboratorier spiller en afgørende rolle i sundhedssystemet, og COVID-19-pandemien har tydeliggjort, hvor vigtige de er for sektoren.

 

For at overkomme efterspørgslen i travle perioder må laboratorierne arbejde effektivt, pålideligt, sikkert og hurtigt, idet arbejde med højeste kapacitet kan være med til at redde liv.

Folk skal kunne testes hurtigt, hvis laboratorierne skal kunne reducere spredningen af potentielt farlige sygdomme og minimere risikoen for andre.

Pandemien har fremskyndet brugen af teknologi i sektoren, hvor digitalisering implementeres for at få processerne til at glide så nemt som muligt, selv i krisetider.

Vi kigger på, hvordan brugen af labelprintere kan være med til at gøre laboratorietests mere sikre og effektive.

Sikkerhed i højsædet

I medicinske laboratorier er det helt afgørende, at prøver og tests opmærkes nøjagtigt for at garantere patientsikkerheden. Det medvirker også til at holde enhver potentiel risiko for overførsel af sygdomme på et minimum.

Håndskrevne labels øger risikoen for fejlopmærkning af prøver, og det kan sætte patientsikkerheden over styr, mens ny teknologi som eksempelvis mobile labelprintere minimerer risikoen for ulæselige labels.

Tiden er vigtig

Hvad angår testprocedurer, er tiden også afgørende. Hurtige og pålidelige processer baner vejen for flere laboratorietests. En labelprinter med enhed til labelaftagning adskiller automatisk label og bagpapir, hvilket gør det nemmere at sætte labelen på røret, selv med handsker på. Det gør ikke bare processen hurtigere, men sikrer samtidig at reglerne for sundhed og sikkerhed bliver overholdt.   

Fleksible løsninger

Der er desuden mulighed for stor fleksibilitet ved print af labels i medicinske laboratorier. En labelprinter med mulighed for flere labelstørrelser og -typer kan overvejes, så labelprinteren kan bruges til prøver af forskellige størrelser. En labelprinter kan også printe patientarmbånd, hvilket kan være nyttigt, hvis en patient skal indlægges på sygehuset med det samme.

Opmærkning på farten

Pandemiens enorme omfang øgede behovet for mobile testcentre, hvilket gav personalet en ekstra udfordring med at arbejde under trange forhold med begrænset plads.

Det er vigtigt for sundhedspersonalet at have de rette redskaber og løsninger for at kunne arbejde efter de højeste standarder på trods af ekstrem stress og personalemangel. En kompakt og pålidelig enhed, der er let at flytte og vedligeholde hjælper sundhedspersonalet til at følge med stigende krav.

Man kan også overveje en labelprinter med mulighed for ekstra tilbehør, som eksempelvis genopladeligt batteri, trådløst netkort eller Bluetooth-interface, der kan eftermonteres på labelprinteren . Visse printere med touchpaneldisplay kan også anvendes som en selvstændig løsning uden at være tilsluttet en PC.

Integrering i dine systemer

For at processerne glider endnu nemmere kan man oprette labelskabeloner, der gør det hurtigt og nemt at vælge det rigtige labelformat. Med redigeringssoftware kan man oprette skabeloner, og der kan linkes til Excel-filer for at etablere en flettefunktion med mailsystemet. Alternativt kan labelprinteren  tilpasses de respektive standardindstillinger samt eksisterende systemkrav og integreres heri.

Der er ingen tvivl om, at pandemien har påvirket sundhedssystemet og medført en lang række forandringer. Digitalisering har været en vigtig faktor i at hjælpe sundhedssektoren igennem disse utroligt udfordrende omstændigheder. Med den rette teknologi og de rette partnere til at implementere den kan dette skridt mod digitalisering i medicinske laboratorier være med til at give langsigtede, positive resultater for personalet og i sidste ende bedre patientpleje.


Læs mere på vores hjemmeside om Brothers labelprintere til medicinske laboratorier.

Mere fra Effektivitet

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen