Du darbuotojai stovi gamykloje ir žiūri į dokumentą.

Strategiske overvejelser ved køb og implementering af industrielle labelprintere

Vores industrielle labelprintere har metalkabinet og et robust design. De er lagerets arbejdsheste, der sikrer hurtigt og nøjagtigt print af stregkodelabels til indkommende og udgående ordrer.


Uanset om varerne er på vej ind eller ud – eller om de er i transit – er industrielle labelprintere en integreret del af virksomheders sporbarhedsløsning, idet stregkoden stadig er den mest omkostningseffektive metode til at sikre overblik på vareniveau.

Forbrugerne handler i stigende grad online, og virksomheder er derfor nødt til at overveje, om deres infrastruktur omkring opmærkning er gearet til at håndtere de stigende pakkemængder. Den voksende e-handel har dermed gjort det nødvendigt med øget investering i industrielle labelprintere.


I denne blog ser vi nærmere på de strategiske overvejelser og best practice for beslutningstagere, der skal forsøge at navigere i markedet for industrielle labelprintere.

Flere faktorer påvirker virksomheders beslutning om at investere i industrielle labelprintere.

 • Labelprinterens totale omkostninger ved ejerskab (TCO) er en vigtig parameter at have med i overvejelserne. Det gælder alt, lige fra prisen på medier og forbrugsstoffer til prisen på selve printeren, de tilhørende omkostninger til softwarelicenser og de løbende udgifter til vedligeholdelse.
 • Desuden er det vigtigt at finde den rette balance mellem selve investeringen og printerens performance, både hvad angår printhastighed, opløsning, holdbarhed, ergonomi og automatiske funktioner (som kniv, enhed til labelaftagning, opspoler, osv.).
 • Det er også vigtigt med den rette termiske printteknologi til opgaven og de bedste medier og forbrugsstoffer til de pågældende labels.
 • Endelig er kompatibilitet med eksisterende software, herunder integration med ERP, WMS og andre MDM-platforme (Multiple Device Management) samt understøttelse af skalerbarhed, vigtige aspekter at overveje.
 • Brugervenlighed og muligheden for plug&play.

 

Den rette balance mellem performance og omkostninger er nøglen, når man skal vælge den bedst egnede industrielle labelprinter

 

VDC’s undersøgelse blandt 200 lageransvarlige viste, at TCO (summen af omkostninger ved anskaffelse af et produkt samt omkostninger til brug af produktet i brugsperioden) er virksomheders primære overvejelse i forbindelse med køb og implementering af industrielle labelprintere. Industrielle labelprintere kan koste helt ned til kr. 9.624 i den laveste ende og kr. 18.749 for den største og dyreste model. Medier og forbrugsstoffer samt løbende vedligehold er desuden med til at øge omkostningerne betydeligt over produktets levetid.

Afhængigt af printerens opløsning koster printhoveder i gennemsnit kr. 1.950-5.000 eller mere og kræver hyppig udskiftning i miljøer med høj printvolumen. Valget mellem termo-transfer og direkte termisk printteknologi er også en overvejelse værd, på grund af udgifter til labels og farvebånd samt cyklus for udskiftning af printhoved. Det er derfor en god idé at overveje virksomhedernes opgaver og behov, før der træffes beslutning om, hvilken printteknologi og printerklasse der passer bedst.

Performance og funktioner for de industrielle labelprintere er også et kritisk aspekt ved investering for at sikre den bedste, skræddersyede løsning. Printerspecifikationer varierer meget mellem de forskellige printere på markedet, hvad angår alt lige fra printhastighed til opløsning og kompatibilitet med den eksisterende software-infrastruktur og label- middleware. Derfor er en produktdemo vigtig for at teste printerens opmærkningsfunktioner og finde den rette løsning.


A factory conveyer production line is filled with boxed parcels while a worker scans a printed barcode address label in this transport and logistics warehouse scene

Skræddersyede aftaler om service og reparation er med til at optimere labelprinterens levetid

Lige så vigtigt som at have en printer med den rette performance forhold til opgaven, er det at have en industriel labelprinter, der er driftssikker og holdbar, så man undgår driftsstop ved kritiske arbejdsgange. Nedbrud forstyrrer ordreplanlægningen, og opmærkningsfejl reducerer leveringseffektiviteten. Derfor er løbende vedligehold og forebyggende diagnostik vigtige aspekter ved industrielle labelprintere, og et partnerskab med den rette producent, der tilbyder skræddersyede designs og kan levere support, er en integreret del af en succesfuld opmærkningsproces.

Det er også vigtigt at beskytte sin investering for at optimere levetiden for de industrielle labelprintere. At købe en industriel labelprinterløsning med udvidet garantidækning er en god beskyttelse mod nedbrud og dyre reparationer. Derudover giver en Service Pack med printservice via forhandleren eller printerproducenten ekstra beskyttelse.

Der findes rigtig mange industrielle labelprintere på markedet, og det kan virke overvældende at skulle vælge den bedste løsning til alle opgaver. Vi forsøger her at gøre det nemmere ved at beskrive, hvordan man navigerer i det spredte marked for industrielle labelprintere:

Best practice ved køb af en industriel labelprinter

 

 • Find den rette leverandør, der forstår netop din virksomheds behov for opmærkning. Holistiske ydelser, lige fra gratis produktdemo og serviceaftaler til anbefaling af næste generation af printere og software, hvilket er med til at højne nøjagtighed og konsistens, er afgørende for en vellykket opmærkningsløsning.
 • Find den bedste partner: Udgifterne til medier er ganske vist afgørende for lønsomheden, men kvaliteten af de valgte labels også et vigtigt led i at sikre effektiv pakning og levering samt afhjælpning af problemer med stregkodernes læsbarhed.
 • TCO er en vigtig parameter ved valg af industriel labelprinter, da den labelprinter, der giver virksomheden størst værdi for pengene og samtidig lever op til kravene, automatisk vil øge lønsomheden.
 • Kompatibilitet med eksisterende software er vigtig. God software-funktionalitet, der omfatter alt lige fra integration med virksomhedens applikationer og printersprogemulering til fjernbetjeningsværktøjer, er med til at øge labelprinterens effektivitet.
 • Overvej funktioner for stregkodeverificering - med løsninger, der hjælper dig med at opfylde ANSI’s opmærkningskrav*, kan du undgå irriterende bøder, der kan være relativt store, når det drejer sig om alvorlige overtrædelser.
 • Lær relevante opmærkningsregler at kende, og overvej labels med plads til flere detaljer. 2D-symboler kan indeholde flere data, som eksempelvis unikke GTIN-koder (Global Trade Item Number) og identifikatorer, der kan reducere scannevolumen, minimere mængden af labels til print på lageret og forbedre sporbarheden på tværs af forsyningskæden.  

Ydermere kan en industriel labelprinterløsning give driftsforbedringer ved en række forskellige brugssituationer med stor printvolumen. Forbrugerne hælder mere og mere til e-handel, og her kan industrielle labelprintere tilbyde høj printhastighed og øget holdbarhed til skalerbare labelformater. Beslutningstagerne bør overveje at implementere industrielle labelprintere for at kunne øge produktiviteten ved print af labels og tilpasse sig den stigende labelvolumen.

 

*Afhængig af label.

Mere fra Auto ID

Du vil måske også synes om

Tilbage til toppen